Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Különleges találkozó

Különleges találkozóra gyűltünk össze az elmúlt péntek este Rábapordányban a Horváth Vendéglőben. Alkalmunk nyílt arra, hogy az egykor a falu óvodájában,1970 és 1980 között dolgozó munkatársak összejöjjünk, s fehér asztal mellett emlékezzünk az együtt töltött feledhetetlen évekre.

Az apropót az adta,hogy akik visszajárunk szeretteinkhez a temetőbe,s ott találkozva a régi,de nem feledett munkatársakkal-pár mondatot váltva-visszaemlékezve a régi időkre, legyen több alkalmunk beszélgetni,felidézni a szép és emlékezetes együtt töltött éveket.

Visy Benedek Rábapordány szülötte akkori óvónő kolléganőnk férje ötlete nyomán,aki felvállalta a szervezés nem kis feladatát,és meglepetést szerezve kedves feleségének és akkori kis közösségünknek.Felkereste telefonon a volt és még élő munkatársakat,és meginvitálta Őket egy közösen eltöltött estére.Hálásan köszönjük neki,hogy rohanó világunkban szakított ránk időt.A megbeszélt időre összejött a "kis" csapatunk,meghatódva üdvözöltük egymást,10-20-30-35 éve nem látott,egykoron kedves munkatársak.Voltak akik messziről jöttek.

Jó volt újra látni: Lakos Alajosné - Marika óvónénit, akkori vezető óvónőnket
Horváth Imréné - Erzsi óvónénit
Visyné Geszler Évát - akkori óvónőt
és természetesen a dajkákat: Szegvári Károlyné - Marikát
Berczeli Jánosné - Marikát
Horváth Imréné - Gizikét
Orbán Miklósné - Marikát
Szakácsnőinket: Tircsi Miklósné - Marikát
Horváth Józsefné - Erzsikét
Horváth Józsefné - Klárikát
és az élelmezés vezető,Kiss Jenőné - Ilikét,akik mindig finom ebédekkel kedveskedtek.

Voltak akik a férjeikkel tudtak érkezni,ezzel is megtisztelve a "kis" csapatunkat. Meggyújtott gyertyák fényénél megemlékeztünk azokról a kedves munkatársainkról,akik már nem lehetnek közöttünk: Visy Gusztávné - szakácsnőről, és Németh Rezsőnéről - mindenki Panninénijéről.

És hálás szívvel emlegettük azokat akik betegségük miatt nem tudtak résztvenni a találkozón: Füleki Albertné - Margit dajkánkat, és Szabó Imréné - Annus néni szakácsnőnket.


A megható percek után folytattuk az élmények felidézését.Mindenki elmondta a családja fontosabb állomásait, általában már nyugdíjasként,ki-ki az unokákról mesélt és hogy telnek a napjai. Abban mindegyikünk egyet értett, hogy csodálatos éveket töltöttünk együtt,jó közösséget alkotva. Fiatalon tele lendülettel a legszebb hivatások egyikét gyakorolhattuk,a 3-6 éves gyermekek szüntelen kiváncsiságát kielégítve nevelhettük azokat a gyermekeket,akik ma már felnőttként családapaként és családanyaként köszönnek ránk.

Előkerültek a megsárgult tablóképek, farsangi buli képek,egymást megelőzve ismertük fel a gyermekeket, és találgattuk néha a neveket.
Az élménybeszámolónkat megszakítottuk, elfogyasztottuk a fenséges közös vacsorát. Vacsora után rendkívüli meglepetésben volt részünk, a falu Polgármester Asszonya - Pásztorné Szakács Gabriella tisztelt meg bennünket a jelenlétével.

Tudomására jutott,hogy a mi összejövetelünk van a vendéglőben, hatalmas csokor vörös rózsával köszöntött minket. Elmondása szerint nem is gondolta volna,hogy valamikor egy intézményben összekovácsolódott egy kis közösség, akik még 30-35 év után is összetartozóaknak érzik magukat. Mindenkihez volt pár kedves mondata,érdeklődve arról,hogy milyen minőségben vett részt az akkori óvóda munkájában,s hogy hol élünk most.

Meghatódva köszöntük meg a gyönyörű vörös rózsát melyet a jókívánságaival együtt kaptunk Tőle. Hálánk jeléül közösen elénekeltünk egy dalt és hellyel kínáltuk. Később a vendéglátónk - volt óvódásunk - Horváth Ottó zenét biztosított számunkra. A jó hangulatban táncra is perdültünk. Késő éjszakába nyúlt a sok élmény elmondása,felidézése.
Búcsúzáskor megígértük egymásnak, ha élünk pár év múlva újra találkozunk.

Addig is az élményekből táplálkozunk,s elővesszük azokat a fényképeket,amik ezen a nyári hétvégén készültek egy csodálatos közösségről.

Tisztelettel : Bősze Ernőné - Zsuzsi óvónéni

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ma játszotta utolsó barátságos mérkőzését a Győri ETO

Ma játszotta utolsó barátságos mérkőzését a Győri ETO, a jövő héten induló szezonnyitó előtt. Tovább olvasom