Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Közlekedési paradoxon Győrben

Győr - Tudósítónk a Pápai út és 83-as főút kereszteződésében lévő paradoxonra hívja fel a figyelmet.
A Pápai utca 83-as útnál lévő kereszteződésében elég széles az út ahhoz, hogy két autó is elférjen egymás mellett, ugyanakkor semmilyen jelzés nincs kitéve, ami megmutatná, hogy melyik autó merre mehet. Emiatt előfordul, hogy két autó indul el egyenesen (holott csak egy sáv van), vagy rosszabb esetben keresztezik egymás útját. Tavaly még fel volt festve egy forgalomtól elzárt terület (bár ezt sem tartotta be szinte senki), hogy csak egy sáv legyen, de ezt felkaparták. A Közútkezelőnél (Tóth Péter: 06 96 516 182) érdeklődésemre azt az információt kaptam, hogy tudják, hogy ez a helyzet nem jó, de nem tesznek semmit, mert ha nem engednék, hogy két autó beálljon egymás mellé, akkor torlódás alakulna ki, valamint a KRESZ és a vonatkozó szabvány ellentmondásban van egymással, így a szabvány miatt nem festhetnek fel két sávot, de a KRESZ-ben nincs olyan tábla/felfestés, amit kirakhatnának.

Azt a javaslatot kaptam, hogy találjam meg, hogy éppen melyik minisztérium felelőse a KRESZ-nek, és ha ott a megfelelő személynek írok, akkor talán 1-2 éven belül történhet jogszabályváltozás.
A gond az, hogy már a Baumax megépítése óta is erősödött itt a forgalom, emiatt félő, hogy a további üzletek megnyitása még
veszélyesebbé teszi a kereszteződést.

Mit lehet ilyen esetben tenni?


Üdvözlettel: Dinnyés Álmos

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sokszáz méter sebességkorlátozás gyomtalanítás miatt

Győr - Tudósítónk az 1-es főút padkájának gyomtalanítására hívja fel a figyelmet. Egészen pontosan… Tovább olvasom