Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Kovács Ágnes első kiállítása

A művészetet kedvelő emberek gyülekeztek hétfőn este fél hatkor a győri Petőfi Sándor Városi Művelődési Központban egy fiatal alkotó első kiállítására.

A fiatal alkotó, Kovács Ágnes első kiállítására gyültek össze az emberek, akinek alkotásai szinte ámulatba ejtették a rendezvény látogatóit.

Kovács Ágnes képein keresztül nyomon követhetjük a kreativítást, az önkifejezés különböző megnyilvánulásait. Első iskolájában, Győrságon kapta meg azt a szilárd alapot, amelyre későbbi tanárai bátran építhettek, alakíthatták ismereteit, személyiségét, tudását.

Kovács Ágnes
Kovács Ágnes


Jelenleg a Péterfy Sándor Evangélikus Gimnázium végzős diákja, aki a gyermekkort lezáró érettségire készül, pályaválasztás előtt áll. Az érdeklődő közönség az eddigi életút egyik állomását láthatta a kiállítás megnyitása alkalmával. Azt is lehetne mondani, hogy egy gyűjteményes kiállítás Kovács Ágnesé, hiszen a legrégebbi kép az elmúlt évezredből való, a legújabb pedig alig néhány hetes. Egy a közös bennük, hogy mindegyik alkotás egy átélt rajzos munkának a lenyomata.Kovács Ágnes rajzaival elsőként tíz éves korában lehetett találkozni, amit közvetlen környezete ismert meg elsőként. Az első óvodás rajzokon és az iskolai feladatok elvégzése után az egészen művészi értékű alkotások elkészítéséig hosszú út vezetett, és nem utolsóként rengeteg munka. Az utóbbiakhoz a tehetség is nagyon fontos, ami csupán részben öröklődik, velünk született adottság, a személyiség lehetőségeinek függvénye is, fejleszthető, alakítható, megfelelő körülmények között kibontakoztatható.


Kovács Ágnes munkáiban ott rejtőzik a folyamatos kíváncsiság, élénk érdeklődés egy–egy téma iránt. Mindezek mellett feltételként kell, hogy résztvegyen egy művész életében a kitartás, a szorgalom, és az akaraterő. A fiatal művész hétköznapjaiból egyik jelző sem hiányzik. A kiállítás képei bizonyítékul szolgálnak az utóbbiakra, azonban ezt erősítik a számos országos díjkitüntetések is, amelyeket az elmúlt évek során rajzpályázatokon, tanulmányi versenyeken elért.

Gulyás Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Betlehemi láng Acsalagon és Csornán

Azon a helyen ahol az emberiség időszámításának kezdetén, Jézus Krisztus, Isten fia, a megváltó… Tovább olvasom