Kisalföld logö

2017. 04. 25. kedd - Márk 10°C | 21°C Még több cikk.

Könyvbemutatót tartottak Kisbácsán

Takács Istvánné könyvbemutatóját tartották a Kisbácsai Tagiskolában kedden.

A szerző családtagjain kívül, számos érdeklődő volt kíváncsi a könyv bemutatására. Alapos , körültekintő megnyitóval indult a könyv ismertetése, melyet Bárány István a Győr – Bácsai Részönkormányzat elnöke mondott el.

A helytörténész – tanító könyvének születéséről tudnunk kell, hogy a 2014. évi „Szülőföldünk" megyei honismereti, helytörténeti és néprajzi pályázat eredményhirdetését és díjkiosztóját augusztus 14-én 10.00 órakor tartották – a „Szülőföldünk" Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesület szervezésében – a Győr Városi Művészeti Múzeum főépületében az Eszterházy palotában.

Helytörténeti kategóriában Kisbácsa keletkezését, történetét kutató és feldolgozó pályázat is versenyzett, ami első díjat kapott. A mű címe „Szülőföldem szép határa" Győr-Kisbácsa, szerzője Takács Istvánné Kisbácsai lakos. A díjkiosztón Bárány István képviselővel együtt szép számmal voltak jelen Kisbácsai lakosok. A hivatalos programot követő beszélgetések során merült fel, jó lenne, ha a gondosan megírt és olvasmányos helytörténet szélesebb körben is közreadható lenne a lakóhelyhez kötődés erősítése céljából.


A javaslatot Bárány István a Győr-Bácsa Településrészi Önkormányzat elnöke a szeptember 9-i testületi ülésen beterjesztette, ahol a kiadás támogatást kapott. A testület az Esély Győri Rehabilitációs és Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. ajánlatát fogadta el a nyomdai előkészítésre és kinyomtatásra 300 példányban.

Ebből a mennyiségből a széleskörű hozzáférhetőség és közgyűjteményi elhelyezés céljából térítésmentesen biztosított kellő példányszámot a Győr Megyei Jogú Város Levéltára, a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér és a városrész oktatási intézményeinek. A fennmaradó mennyiséget a Kisbácsai Római Katolikus Egyházközség, a Kisbácsai Nyugdíjasok Baráti Köre, a Bácsai Gyöngyvirág Nyugdíjas Klub a Kisbácsai Tagiskola és Tagóvoda szülői munkaközösségei rendelkezésére bocsátják, hogy támogató jótékonysági programjaik keretében minél többet olvashassák a megjelent kötetet.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szétszakadt padok a győri parkban - már nem sokáig

Győrben, a Fekete-iskolánál nagyon balesetveszélyesek a padok - jelezte olvasónk. Tovább olvasom