Kisalföld logö

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 9°C | 24°C Még több cikk.

Kismegyeri kutyaiskola - tanulnak a gazdák

Beköszöntött a tavasz a kismegyeri kutyaiskolába is. Folyamatosan érkeznek szombatonként a tanulni vágyó kutyák és gazdáik a suliba, ahol megtanulhatják a kultúrált kutyatartás szabályait, a normális együttélést kutyással és nem kutyással.
A képzés játékosan, pozitív megerősítéssel történik, hozzá értő kiképzők segítségével.


Minden tanfolyam alatt a résztvevők szalonna sütésen is részt vesznek, ezáltal barátságok is születnek.

Olvasóink írták

 • 17. ccc 2012. március 27. 23:13
  „Kedves Babilla!
  Nem bántásból, csak megjegyzem: illetlen dolog egy promo cikk hozzászólásaiba belinkelni mást ;-)
  Bizonyára elkerülte a figyelmed hozzászólásomban a teljesen kezdő jelző, mely fiatal kutyára és kutyázásban járatlan gazdára vonatkozik. Vagy úgy érted, hogy a kezdő tanfolyamotokra lelátogató kutyák az első foglalkozásra képzetten jelennek meg, vagy esetleg 2 perc alatt képzett kutyák lesznek?
  Ha jól értettem, már egy valamiféle vizsgával rendelkező, tehát már képzett kutyával kezdted el a jelzett módszert. 11-es hozzászólásodban leírod, hogy téged zavar, hogy a kutyák pórázon vannak a cikk képén, pedig te is így kezdted ezek szerint. Lehet, hogy a kismegyeri suliban is elhagyják idővel a pórázt, ezt meg kellene tudnod és utána tudsz frankó véleményt alkotni. Egyébként természetesen el tudok képzelni 10-12 kutyát együtt dolgozni, de nem az első oktatáson. A félős/agresszív viselkedés csak úgy jött vagy valami besokkolta a kutyusodat? Egyébként mindkét kutyaiskola honlapját megnéztem és örülök, hogy van ilyen és ha sokan kimennek és foglalkoznak a kutyájukkal. Jó kutyázást bárhol is gyakorolsz!”
 • 16. Babilla 2012. március 27. 17:54
  „Kedves Jerry!
  Veled ellentétben az üzenetemet én nem támadásnak vettem, véleményt írtam. Mi hagyományos, pórázon sulin kezdtünk. Működik, ha van egy normális kutyád, de amint előbukkan a kutyából a félős ill. agresszív viselkedés amit a gazdi nem tud kezdelni, azt pórázzal nem lehet megoldani. Sajnos mi így jártunk, itt döntöttük el, hogy változtatunk az életünkön a kilencvenakárhányas BH vizsgánkat kidobva az ablakon(utalok ezzel arra, hogy pórázon sétálás az ment). És azért mert a kutyákat póráz nélkül tanítjuk az nem azt jelenti, hogy közterületen óriás mosollyal várjuk a büntetést a kutyával póráz nélkül. A tanítás módja nem azt jelenti, hogy a Baross úton engedjük a kutyákat bandázni, még akkor sem, ha ezt a kutyák tudását illetően megtehetnénk mindenféle lábhoz és hozzám vezényszó nélkül. A pórázon tanításnak is megvan az élvezete de a lényeg pont az, hogy hogy viselkedik a kutyád és te mit kezdesz akkor, ha nincs tárgyilagosan kezedben a póráz. És pont az a lényeg, hogy 10-15 kutya hogy viselkedik póráz nélkül és az adott problémákat kezelve hogyan tanítod a kutyádat, mert a kutyával való együttélésnek attól függetlenül csak kelléke, nem pedig lételeme a póráz.
  És ezzel be is fejezném mondandómat, mert a célom nem a hagyományos módszer befeketítése, hanem a véleményem melletti kiállásom lenne. Szóval ccc képzelj el igenis tizenakárhány kutyát szabadon futkározni néhol úgy, néhol nem úgy mint a Chappy reklámban. Hozzáteszem ne a Chappy reklám legyen az etalon.. :)
  Köszönöm a korrekt választ Jerry!”
 • 15. szocdem 2012. március 27. 16:02
  „Majdnem egyetértek azokkal, akik azt gondolják, hogy minden kutyásnak kellene egy ilyen tanfolyam - kötelező jelleggel.
  Majdnem, mert azt gondolom hogy a kisméretű kutyától aki pánikol, az a K9-es tacskótól is pánikolni fog - őt kellene ellátni inkább valahogy.
  Kétsésgtelen viszont, hogy a nagytestű kutyák gazdijainak télleg kellene egy tanfolyam, amit pl a kutya 1,5 éves koráig kellene elvégeznie, ha utcára akar menni a kutyájával. Vannak országok ahol ez működik is, persze nem "embervédelmi" hanem állatvédelmi okból. Ott kevés kutya szalad az autó alá, nem népesül be a határ január elején petárdák elől menekülő ebekkel, stb.
  No és sportutánpótlási célból, is. Elgondolkodtató, hogy a 80-as években kutyás nagyhatalom voltunk, kiváló kiképzőkkel, vezetőkkel. Ma már alig van versenyre alkalmas kutya és sportoló. Sikerült ezt az ágazatot is megölni - pedig dollármilliókat keresett vele anno az állam.”
 • 14. ccc 2012. március 27. 09:54
  „Hááát szerintem elég érdekes lenne egy kutyaiskolában, mondjuk 10-12 db abszolút kezdő kutya és kezdő gazda póráz nélküli tevékenysége. Valószínűleg nem minden kutya olyan, mint a Chappy reklámokban. Egyik-másik lehet verekedősebb, a másik ugri-bugri stb. Gondolom itt is vannak szintek, és a haladó kutyák már lehetnek póráz nélkül is. Remélem jól gondolom.”
 • 13. Jerry 2012. március 26. 22:17
  „Babilla, csak jelzem, hogy a kutyát,éettől függetlenúl pórázon szabad csak és célszerű emberek közé vinni.Ezért kell pórázon képezni,tanítani.A pórázon vezetés nem rabláncon tartás, hanem a kutya és gazda közti kapcsolat, olyan,mint amikor anya a gyerek kezét fogja.Nem tudom,milyen a tükörmódszer a póráz nélküli tanítás, de az biztos, hogy a kutyások és nem kuytások közti ellentéteknek az oka elsődlegesen az, hogy a kutya szabadon felügyelet nélkül kerül emberek közé.Ezért fontos, hogy a kutya is és agazda is megtanulja, hogyan kell viselkedni a póráz mind két végén,még akkor is, ha az éppen nincs bekapcsolva,ahogy egy gyerek kezét is időnként el kell engedni.”
 • 12. Udvaros 2012. március 26. 21:20
  „A hely csak jelzésértékűen van körbekerítve (egyébként gondozott), gondolom emiatt a póráz.
  Szalonnasütés pedig természetesen csak akkor, ha nincs tűzgyújtási tilalom. :)”
 • 11. Babilla 2012. március 26. 18:24
  „Sziasztok!
  Jó sulinak hangzik, bár engem zavar, hogy a kutyák pórázon tanulnak. Mi Győrújbarátra(Eblandra) jártunk az Alfa Kutyaiskolába, ahol tükörmódszerrel tanultunk(www.kutyaiskola.eu). Én csak ajánlani tudom a klikkeres, póráz nélküli tanításos sulit. Nem ismerem a kismegyeri sulit, nem tudom a képzési módszereiket, ez úton nem az ő munkájukat szeretném minősíteni, ezt nem is tehetem. Sok sikert :)”
 • 10. Mankapunka 2012. március 26. 15:17
  „Azért van a végén,hogy :)) Néha valami csurran-cseppen.

  Lásd Youtube,mikor az akadályversenyen a kutya megáll trágyázni.”
 • 9. ccc 2012. március 26. 14:04
  „Én csak beütöttem a keresőbe 3 szót: GYőr Kismegyer kutyaiskola, máris megtaláltam K3 Kismegyeri Kutyás Klub. A honlapon minden infót megtaláltam, nem kellett kutatómunkát végezni.........
  Manka: a lakókocsi telep szerintem kb 1 km -re van tőle. A beszólogatás szerintem ott indul, hogy: Legalább jól meg van trágyázva mostmár a placc- :)) Nem?
  Bocs , ha megbántottalak! Nem akartam!

  Szóval ne aggódj, egy tisztességes kutyaiskolában nem engedik a kiképzők összepiszkítani a környéket.”
 • 8. Mankapunka 2012. március 26. 13:54
  „Nyomvonala csak nem változott???

  Legalábba az idegenek odatalálnak,ha már nem is a porban. Én még a fehér kavicsos időszakban jártam arra a gépekkel.”
 • 7. Mankapunka 2012. március 26. 12:49
  „ccc

  Aki nem ismeri Győrt annak írtam így,de akkor írt te jobban körbe,hova menjen az,akinek fogalma sincs Kismegyerről.
  Megint a beszólogatás megy,de a többi segítése nem. Nem mindenki tud a neten keresni.

  Amelyik utat írtam,annak nincs a Pándzsa felett hídja szerinted???”
 • 6. Pedró 2012. március 26. 12:38
  „Manka!
  Elég régen járhattál az általad említett szakaszon, ugyanis az a földút minimum 3 éve aszfaltozott út... :)”
 • 5. ccc 2012. március 26. 12:16
  „mankapunka
  Nem nagyon, de egy kicsit el vagy tévedve. Tommonál a pont, Ő tudja mire való a net.
  Egyébként ráférne jónéhány győri kutyára egy-egy kurzus! Meg a gazdikra is!
  Üdvözlöm a kezdeményezést, remélem egyre több kutyát visznek iskolába.
  Megér egy kis anyagi ráfordítást, na meg az egészségnek is jó a friss levegőn a kedvenccel.”
 • 4. Mankapunka 2012. március 26. 11:43
  „Arató út legvége után van egy régi nagy "raktárépület"(arra felé van a CBA is,meg a buszforduló),és ott tovább a földúton,amerre a van az emlékmű,és ez az út vezet ki oda a vasúti átjáróhoz a 82-es útra,ahol van a lakókocsi kölcsönző is.

  Legalább jól meg van trágyázva mostmár a placc- :))”
 • 3. ToMMo 2012. március 26. 11:40
  „google a barátotok;)
  sztem ez lesz az:
  E-mail: kutyasklub@gmail.com
  Cím: Győr-Kismegyer, Mohács u. és Sólyom u. kereszteződése (Pándzsa part)
  Szalay Zsolt :06-20/ 954-2716
  Király Klári : 06-30/ 396-2094
  Balázs Vilmos :06-30/ 368-3742”
 • 2. Ecet 2012. március 26. 11:04
  „Helyszín engem is érdekelne!”
 • 1. Sárkányfűárus 2012. március 26. 10:50
  „Valami elérhetőség, helyszín, ki(k) a kiképző(k)???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Járdára fel - így parkoltak tegnap Sopronban

Az alábbi képet olvasónk küldte szerkesztőségünkek Sopronból. A kép vasárnap dél körül készült a… Tovább olvasom