Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

Kismegyeren betelt a pohár! - fotók

Szemetes letörve, a buszmegálló környéke tele szeméttel, törött üvegekkel teleszórva az úttest, az emlékműről lerángatva az összes koszorú. És fákat is törtek ki tövestül a vandálok.

Olvasó-tudósítónktól kaptuk az alábbi e-mailt és képeket:

A győr-kismegyeri lakosoknál betelt a pohár! 3 éve a jó idő beköszöntével sajnos rendszeresen helybéli és nem helybéli vandál részegek szállják meg pénteken és szombaton éjjel 11 óra után a játszóteret és/vagy a Kalász utcai buszmegállót. Szemetelnek, ordibálnak, rongálnak. A lakosok személyes fellépése haszontalan, hiába szólítottuk fel őket többször is, folytatják. A Győr-Szol és helyi lakosok pedig hasztalan igyekeznek utánuk takarítani, helyreállítani.

Tegnap este aztán átléptek egy olyan határt, ami ellen nyilvánosan is kénytelenek vagyunk felemelni a hangunkat, mert valaminek történnie kell, a lakosok a kialakult helyzetet tovább nem tűrik! Este 11 óra körül érkeztek, részegen, hőzöngve. Reggel aztán szemrevételeztük és dokumentáltuk elfogadhatatlan tevékenységük eredményét, fényképeket mellékelek: szemetes letörve, a buszmegálló környéke csurig tele szeméttel, törött üvegekkel teleszórva az úttest, az emlékműről lerángatva az összes koszorú. A lakosok reggel igyekeztek ismét rendet tenni, szemetet összeszedni és lehetőségeikhez képest visszaállítani az eredeti állapotot. A vandálok kivételesen a padokat megkímélték (nem úgy, mint tavaly több alkalommal), viszont tőből kitörtek 3 db, több éve kiültetett köztéri fát. Normális ember ilyet nem tesz, ez tény. (Az egyiket megpróbáltuk visszaültetni.) Ráadásul az egyik kitört fát egy utcabeli ház udvarára helyezték el! És ez az a pont, ahol tisztelettel kérjük az illetékeseket, hogy haladéktalanul szereljenek fel térfigyelő kamerákat a Napóleon-emlékparkba, a Kalász utcai buszmegálló mellé!

Kismegyeren betelt a pohár - olvasó-tudósítónk felvételei.
Addig is nyugodtabban aludnánk, ha a rendőrség járőrei pénteken és szombaton éjjel 11 és 2 között 1-2 alkalommal ellenőriznék a két említett területet. Nem fogjuk megvárni, hogy következő alkalommal esetleg komolyabb károkat okozzanak, akár magántulajdonban is, vagy a kénytelen személyes konfrontáció tettlegességig fajuljon (ahogy az sajnálatosan megtörtént már korábban, amikor a huligánok a lakosok felhívásán revansot véve ablakot dobtak be). Levelemet eljuttattam a rendőrségnek és a helyi önkormányzatnak is bízva abban, hogy végre történik valami és visszaáll a nyugalmunk és a rend. Köszönjük a közreműködésüket és várjuk a hivatalos szervek nyilvános válaszát.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerékpársávra lóg a kamion - fotó

Olvasónk az 1-es főúton fotózta a kamiont. Tovább olvasom