Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Kirándulás Tápszentmiklósról Budapestre

Tápszentmiklós, Lázi, Tarjánpuszta és Győrasszonyfa utcái a hét végén csendesek voltak. Kiürültek az utcák, nem lehetett látni jatszadozó vagy kerékpározó fiúkat és lányokat. Vajon hová lettek a négy faluból a gyerekek?
Semmi rendkívüli dolog nem történt, csak a négy falu iskolás tanulóit - pontosan 205 gyermeket- egész napos kirándulásra vitték el Budapestre.

Az öt buszból álló konvoj reggel indult Tápszentmiklósról. A kísérők között a 15 tanáron kívűl a négy település polgármestere is ott volt.
A tápszentmiklósi iskola szép számú csoportja először egy két órás Budapesti sétahajózáson vett részt, ahol a Bogdány nevű különhajóról csodálhatták meg a főváros Duna menti nevezetességeit, a gyönyörű tájjal együtt.

A sétahajózás után nem mindennapi élményben lehetett részük a gyerekeknek, hisz az Aréna Plaza volt a következő cél. Itt megcsodálhatták a gyerekek a három dimenziós film különleges látványát.

Kirándulás Tápszentmiklósról Budapestre
Kirándulás Tápszentmiklósról Budapestre

A Tirex című film a 205 diákot visszarepítette a Krétakorba, ahol szinte meg is érinthették az óriás dinoszauruszokat. A mozijegy mellé mindenki kapott egy csomag pattogatott kukoricát és egy colát.

A mozielőadás után a négy polgármester a népes csapatot még meghívta egy nagy fagylatra, majd este kilenc órakor élményekkel gazdagodva érkeztek meg a kirándulóbuszok a falvakba.

Kirándulás Tápszentmiklósról Budapestre
Kirándulás Tápszentmiklósról Budapestre

A kirándulás költsége 700 ezer forintba került, melynek nagy részét a Tápszentmiklósi Önkormányzat Alapítványának támogatásából fedezték, ami a felajánlott Szja-ból jött össze.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szemetet szedett a Fidelitas

Győr - Marcalváros 1. területén gyűjtött szemetet a Fidelitas Győri Szervezetének csapata a… Tovább olvasom