Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Kirándulás a Hódos-érhez, a lázi és a tápszentmiklósi ovisokkal

Az állatok világnapja alkalmából óvodánk kis csapata kirándulást tett Fenyőfő és Vinye között található Hódos-ér partjához - írta Tudósítónk. Sok-sok fotó!

Korán reggel izgatottan várta már kis csapatunk az indulást. Szülőket,
nagyszülőket bevonva, elindult az autómenet a győrasszonyfai vasútállomásra, ahol izgatottan vártunk már a vonat érkezését.

Nem sokat kellett várunk, berobogott a vonat, mellyel eljuthattunk célállomásunkra Vinyére. Útközben megcsodáltuk az őszi természetet, a csodálatosan szép faleveleket.


Kirándulás a Hódos-érhez, a lázi és a tápszentmiklósi Mocorgó Óvoda gyermekeivel

Hamarosan találkoztunk Mocsár Zoltán úrral, aki nagyon sok érdekes dolgot mesélt el nekünk. De mi is számot adtunk tudásunkról, elmondtuk, hogy kik a költöző madarak és, hogy mitől madár a madár.

Kezünkbe foghattuk a madárgyűrűket, különbséget tettünk, kis és nagy gyűrű között, azt is megtudtuk, hogy mit jelentenek a gyűrűkön a számok és a betűk.

Ezután következett a legizgalmasabb dolog, elindultunk az erdőbe, ahol már elő voltak készítve a madárhálók, hogy megfigyelhessük, hogy milyen madarak akadnak fenn rajta.

Ez egy függönyháló, a hálót a két végén a vezetőszálak végződésénél lévő `füleken´ átfűzött rúdra feszítették ki. A hálónak repülő madár a lazán lógó zsebekbe hull. És valóban tényleg megnézhettük, amint egy szajkó és egy kis cinege repült a hálóba.

A bácsi, nagyon óvatosan kiszabadította a madárkákat a hálóból, majd azonosítottuk azokat. Majd következett a gyűrűzés, kiválasztottuk a megfelelő méretű gyűrűt és megsimogathattuk kis kedvenceinket.

Végül búcsút vettünk tőlük, ők pedig folytatták tovább útjukat. A gyermekek nevében köszönjük ezt a fantasztikus napot, igazi élmény volt!

Kelemen Anita, Mocorgó Óvoda óvodavezető

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aranyérmet nyert a győri Págisz volt tanulója a szakmák európai versenyén

"A EuroSkills Spa-Francorchamps 2012 elnevezésű kontinensviadalon a legfényesebb sikert érte el… Tovább olvasom