Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Kirabolták a kapuvári zarándokok buszát Rómában

˝A római parkolóban nem voltunk egyedül a bajunkkal, információink szerint más magyar zarándokok buszát is kirámolták a tolvajok.˝
Kifosztották a hétvégén azt a kapuvári buszt, mely a vatikáni szentté avatásra szállított zarándokokat Rómába. Az utasokat anyagi kár érte, többeknek elvitték a személyes iratait, ám mindenkinek van biztosítása. A jármű tulajdonosa szerint Olaszország mindig tartogathat meglepetéseket.

Szombat délelőtt tíz órakor betörték a busz ablakát Rómában, majd az ott talált személyes iratokat, valamint összesen 400–500 eurót és 60 ezer forintnyi készpénzt vittek el ismeretlen tettesek – tájékoztatta a kisalfold.hu-t Gál Imre, a Rómába utazó zarándokok buszának tulajdonosa (és egyik sofőrje). A XXIII. János és II. János Pál pápák szentté avatási ceremóniáján a 800 ezer hívő között kapuváriak is részt vettek, hogy személyesen éljék át az avatás perceit. Sajnos a buszhoz való visszatérés már korántsem volt ennyire felemelő számukra.

– A városba beérve elképesztő tumultust tapasztaltunk, így a buszunkat már a Vatikán közelébe sem engedték, egy külvárosi – amúgy teljesen kiépített – hivatalos parkolóban álltunk meg, a zarándokok az idegenvezető irányításával tömegközlekedéssel utaztak  tovább – mesélte a történetet Gál Imre, aki a busz másik vezetőjével együtt egy ideig a járműnél maradt, majd később tisztálkodási helyet keresve elmentek onnan. – Már előtte megjegyeztem a kollégámnak, hogy egy ismeretlen feltűnően  vizslatta a buszt és minket, de elsőre nem gondoltam   bajra – mondta a vállalkozó, aki hozzátette: visszatérve látták a kitört ablakot és a kifosztott buszt.

– Az első ajtó ablakát betörték a tettesek, majd szabályosan kinyitották az ajtót, ami felkészült tolvajokra utal – mondta a kapuvári buszos. Kiemelte: a másik sofőr minden személyes iratát, a navigációs berendezést, fényképezőgépet, valamint az utasok értékesebb táskáit, otthagyott papírjait, készpénzét tulajdonították el az elkövetők, a zarándokok közül kilenc utasnál kimutatható a kár. A buszban pedig mintegy ezereurónyi.

– Nem vigasztal bennünket, de  a római parkolóban nem voltunk egyedül a bajunkkal, információink szerint más magyar – köztük egy pécsi – és egyéb nemzetiségű zarándokok buszát is kirámolták a tolvajok – mondta Gál Imre. Hozzátette: a rendőrök is meglehetősen „lazán" kezelték az ügyet, a buszt végül meg sem nézték, felvették a jegyzőkönyvet, aztán útjukra bocsátották a kapuváriakat (is).

– Közel negyven alkalommal jártam-járok Rómában,  véleményem szerint az ilyen esetekkel mindenkinek számolni kell és ezt most nem a legfrissebb ügy mondatja velem – jelentette ki a 2013-ban az év legjobb személyszállító vállalkozójának választott Gál Imre. Hangsúlyozta: a busz minden utasa  rendelkezik utasbiztosítással, így kárukat itthon rendezni  tudják.

– Az utasok közérzete – a körülményekhez képest – jó, a  programot  folytatjuk – mondta hétfő este, a Kisalföldnek telefonon adott interjújában Gál Imre.


Vasárnap írtuk:

Olvasónk beszámolója - "Szombat késő délután kirabolták Rómában a kapuváriak zarándokok buszát" - írja olvasó-tudósítónk. Amíg ők városnézésen voltak, feltörték az ajtót, és elvittek mindent, amit értékesnek találtak. Az utasok a sokkot leszámítva jól vannak - írta e-mailjében olvasónk.

Ma folytatták útjukat, és részt vesznek a szentté avatáson.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jön a nyár! Az első fecskék Győrszentivánon - fotó

Megérkeztek a nyár első hirnökei Győrszentivánra - írta olvasó-tudósítónk. Tovább olvasom