Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 1°C Még több cikk.

Két keréken a véradásért

A véradás népszerűsitését tűzte ki céljául az a két francia kerékpáros, akik péntek este érkeztek Győrújbarátra.

A biciklisek nem akárhonnan érkeztek:  A Loire völgyéből indultak március 15-én, és a Duna vonalát követve mintegy 4000 km megtétele után június végén érkeznek meg a Fekete tengerhez.

Eddig tehát az út felét tették meg - a fáradtság jelei azonban alig látszanak rajtuk, dacára annak, hogy ketten együtt 130 évesek...

A nemes cél szolgálatában nincsenek egyedül: Útjukon nemcsak a francia, de a többi európai ország rotarystái is támogatják őket.
Elsősorban nem anyagilag, hanem szállást, ellátást biztosítanak, és véradást szerveznek a vendéglátó Rotary clubok.

Igy történt ez Győrújbaráton is: A kerekezőket a Rotary Club tagjai fogadták és ünnepi vacsorával vendégelték meg.Szombaton délelőtt pedig - összefogva a győri clubokkal - véradást szerveztek az Amstel Hattyú Fogadóban, ahova stilszerűen nem autóval, hanem kerékpárjukkal, és teljes felszerelésükkel érkeztek, jelezve, hogy komolyan veszik a küldetést és nem lazítanak...

Colette Paquet és Gabriel Perrony üdvözölte a véradókat, a vérellátó szolgálat dolgozóit, majd rövid megbeszélést tartott a győri klubok vezetőivel.

Mint mondták, a véradás egész Európa számára fontos kérdés. Tudatosítani kell az emberekben - elsősorban a fiatalokban - hogy milyen sok múlhat azon, hogy adott esetben rendelkezésre áll-e a megfelelő mennyiségű és minőségű vér.A szombat délután is eseménydúsan telt: A győrújbaráti majálison Juhászné Árpási Irma polgármester és Váczi József Rotary club elnök köszöntötte a bicikliseket, majd R. Kárpáti Péter, a népszerű színész kérdéseire válaszolva mutatkoztak be a közönségnek.

Bemutatták világjáró kerékpárjaikat és felszerelésüket is. Érdekességként az egyszerű, de nagyon hatékonyan működő vízszűrő készüléket, amellyel a Duna vizét is ihatóvá lehet tenni, vagy a néhány dekgramm súlyú napelem-cellát, mely a mobiltelefonok feltöltéséhez szükséges energiát biztosítja.Mint Gabriel Perrony elmondta, nehézséget eddig csak az időjárás okozott útjukon - energiában, kitartásban nincs hiány és az emberek is mindenhol kedvesen fogadták őket.

Progrmajuk szoros: nem sok pihenőt engedélyez számukra. Vasárnap reggel már indultak is tovább: következő állomásukon a Tatabányai Rotary Club tagjai fogadják őket.

Programjuk nyomon követhető a www.voyage-grand-coeur.org  oldalon az interneten.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb siker a HÉRA támogatásban

Tápszentmiklós újabb sikert ért el a HÉRA Alapítványnál az áramszámla támogatások ügyében. Tovább olvasom