Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Kertvárosi áldaltlan állapotok

Úgy gondolom az alábbi probléma több kiskert tulajdonost érint Győr Rabkert és Góré dűlő területén - írja olvasónk, V. Katalin.
2007. évben Győr Város Önkormányzat helyi rendeletben szabályozta / 24/2007.(VII.10.)/ Győr és közigazgatási területén az állattartást. Ez alapján övezetekre osztotta be Győr területét, és az alapján lett meghatározva milyen haszonállatot, és hobbi állatot lehet tartani. Nem tudni mi okból de a fent említett két területe az „A" övezethez sorolta be, ami azt jelenti, „(1) Az "A" övezetben mindennemű haszonállattartás tilos.

Már akkor felháborodást váltott ki a rendelet, mivel sokan azért vásároltak telket, hogy saját fogyasztásra megtermeljék a zöldséget, gyümölcsöt, illetve tartsanak pár szem állatot. Ez a rendelet ezt teljes egészében megtiltja. A rendelet megalkotása óta eltelt két év, úgy gondoltuk, hogy mivel a belvárossal egyenértékű az övezeti besorolás, fejlesztve lesz az infrastruktúra. Sajnos ez ügyben a mai napig nem történt semmi.


Mellékelve néhány fotót, amin látszik milyen is egy „A" övezeti besorolású terület. Nincs vezetékes ivóvíz, sem csatornahálózat. A villanyt a kerttulajdonosok saját költségükre vezették be, megvéve az oszlopokat, trafóállomást. Közvilágítás nincs a területen. Az utak javítását a kiskert tulajdonosok kénytelenek végezni, ha el akarnak jutni saját telkükre.

Szemetet illegális szemétlerakóba hordják ki, ami veszélyezteti a Holt-Marcal, és a Pápai-tó élővilágát, mert közvetlenül a töltés mellett, és a zsilip szomszédságában található, mint a mellékelt képeken is látható. A Góré dűlő területére létesítettek állatmenhelyet, illetve itt található Győr város szemétlerakója, ami alig egy hónapja került bezárásra, de a letakarása még nem történt meg.


Kérdezem én, akkor mi alapján kerül a legszigorúbb állattartást tiltó övezetbe ez a két terület?

Javasolnám, az önkormányzati képviselők vizsgálják felül, akár helyszíni szemlével tekintsék meg az általam említett területet, hogy igazából mennyire megalapozott volt a döntésük ebben az ügyben.

V. Katalin

Olvasóink írták

  • 2. anuvuk 2009. augusztus 24. 19:14
    „Javaslai !

    Mint a jégkrémes autó !
    Csupán más hanggal, azt a lomis autót - igény szerint !!!!!”
  • 1. PaPa 2009. augusztus 24. 12:35
    „Nem fogják megnézni előre is garantálom!!!!!!!! mert nem is érdekli őket!!!!!nincs semi haszon nekik belőle!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lovastalálkozó a Babos Majorban

Az idei évben is a Szigetközi Babos Major adott otthont az immár kilencedik alkalommal szervezett… Tovább olvasom