Kisalföld logö

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 9°C | 18°C Még több cikk.

Kerékpárúton parkol a piros furgon Győrben

A parkolási gyöngyszemet a Szigethy Attila úton fotózta tudósítónk.

˝A fotót hétfőn készítettem a Szigethy Attila úton, a Borsodi söröző előtt. Sajnos ezen a területen rendszeres a szabálytalankodás, akár mindennap több képet is lehetne beküldeni. A járda szélessége elég lenne ahhoz, hogy a személygépkocsik szabályosan tudjanak parkolni és emellett elférjenek a gyalogosok, a sárga csíkon túl pedig a kerékpárosok. Persze van, aki még ezt is tönkre tudja tenni...˝ - írta tudósítónk.

Fotó: Tudósító
Fotó: Tudósító

Olvasóink írták

42 hozzászólás
 • 42. norbert007 2013. július 25. 13:19
  „Üdv!
  Én is rendszeresen járok ezen az úton munkába vagy úton hazafelé.Gyakran veszem észre,hogy az autók gátlásmentesen ráállnak a kerékpár vagy a gyalogosútra,persze régebben szóvá tettem,de az ilyen kiszállítók kommunikációra alkalmatlanok pedig teljesen normálisan próbáltam neki elmagyarázni,hogy (ha jól tudom) a szabály úgy tartja,hogy fel-fel lehet állni de az autó mögött legalább egy babakocsi és egy ember is akadás mentesen el tudjon mellette menni úgy,hogy ne kelljek a bicikliútra rámenni.Természetesen reakciónak egy "húzzál innen" vagy NAGYON RITKA eset volt a "mindjárt végzek és lemegyek a járdáról"-t is hallottam de ugye mint említettem nagyon ritkán.Sajnos olyan kommentet is olvastam hogy a rendőröket ezek nem érdeklik.Szerintem ilyet ne feltételezzünk,a rendőrök ezekért 3-5 ezres birságot is adhatnak és mint említettem gyakran járok arrafele gyalog és párszor már el is kaptam egy rendőrt aki birságot ezek miatt. Úgyhogy teljesen igaza volt Benjoe-nak.A helyében én is lefotóztam volna és feltöltöttem volna valahová,hogy lássák az emberek,hogy mit művelnek gyakran.”
 • 41. Batistuta 2013. július 24. 22:08
  „Amit magaddal játszol, M.”
 • 40. Mankapunka 2013. július 24. 16:26
  „festéktüsszentő Milyen játékomra? :()”
 • 39. festéktüsszentő 2013. július 24. 13:58
  „A tehén rúgja meg kedves Madarász, piszokul rászedtél! Talán a meleg...

  Az összes hozzászólásod csak szimpla provokáció volt. Én meg benyeltem. Most írod a szociológia szakdolgozatod, a harmadik diplomádhoz.
  Ezért is borultatok össze Mankával.
  Csakhogy neki van stílusa, neki jól áll, és még így sok év után is van aki ráharap a játékára. De neked még azért csiszolni kell ebbéli készségedet.

  További szép nyarat.”
 • 38. Batistuta 2013. július 24. 13:44
  „Nem megmondtam, hogy lesz még itt okoskodás?:-)”
 • 37. Jakabnéni 2013. július 24. 13:16
  „Ha már annyira megelégelted,hogy folyton-folyvást elállják az utadat,okulván belőle,hogy eddig is semmibe vettek,szerintem a helyes megoldás az lett volna,ha nemes egyszerűséggel beszólsz az illetékes hatóságnak,hozzátéve,hogy ez sajnos gyakori eset,megoldást szeretnél a problémára.Aztán tegyenek belátásuk szerint.Nem kell a szavakon lovagolni,ennyi lett volna az egész egy fárasztó nap után...”
 • 36. Batistuta 2013. július 24. 13:06
  „Ebbe a hozzászólásba is bele fognak kötni, benjoe70, de nekem tetszett!:-)”
 • 35. festéktüsszentő 2013. július 24. 13:00
  „Kedves Madarász!

  Nem nagyon érek rá veled levelezni, de csak nem hagy békén a dolog. :-)

  1.) honnét tudod, h a fotós nem győződött meg arról, h rosszullét miatt-e vagy áruszállítás miatt állt-e meg a furgon? Mert a cikkből nem derült ki. Ergo ha ennyire tudod, akkor Te vagy a (sunyi) fotós vagy a (pökhendi v rosszullévő) sofőr.

  2.) Ahogy írtam, egyszer szóvá tettem egy DHL-es sofőrnek, aki nem is pakolt, henem valami papírokat irogatott nyitott ajtónál, és teljes egészében eltorlaszolta a járdát a Kisduna előtt, ahol egyébként lett volna lehetősége másképp is megállni. A gyalogok meg az úttesten kerülgették ősofőrságát.
  "Kedves Szaki! Ez így nem járja ám, h teljes egészében elállja a járdát!" (ugye ez azért nem hőbörgés?)
  A "higgadt" válasz:
  "Kisköcsög, Te nekem nem mond meg, h mit csináljak, meg különben is hol a somban pakoljak? Na gyorsan húzz el innét. " (ez sem volt még különösebben hőbörgés, de sítuls már nem volt túl irodalmi)

  Szó nélkül elővettem a mobilt, és lefényképeztem a szituációt. Nem volt benne semmi zsákbamacska, ha teccik sunyiság. A sofőr szeme láttára, és lefotóztam, h írok egy levelet a DHL-nek. Ezt meg is mondtam neki.
  "Jó, akkor majd megkérdezzem a főnökét, h ez szerinte is rendben van e így?"
  Na ekkor kezdődött az igazi szaftos hőbörgés. Úgy, h én egy szót sem szóltam. És szaporáznom kellett, mert megindult felém a sofőr. (ismételném magam: nem gyávaságból, hanem m v nagyot kapok v magyarázkodok dolgot elkerülendő és egyébként is elég primitív emberi viselkedésnek tartom a street fighting-ot (persze ha elkerülhetetlen ...) ) H mit mondott a sofőr az meg sem próbálom leírni, mert úgy is <kimoderálnák>. :-)
  Egyébként meg nem írtam a DHLnek, mert annál jobban sajnáltam a szabadidőmet, mint ahogy márt rád is több időt szenteltem mint kellett volna.

  De hát ha valakinek van két diplomája, és irodalmi nívódíja stb akkor az ember igyexik ápolni a barátságot. Vagy Mankára értetted? Vagy a kaccsintás azt jelentette h egyiked sincs?”
 • 34. Benjoe70 2013. július 24. 12:33
  „Üdv mindenkinek! Én voltam az a sunyi, aki a képet készítette. Érdeklődve olvasgattam a hozzászólásokat. A képen szereplő útvonalon elég sokat járok és bizony megelégeltem, hogy sokszor sem gyalogosan, sem pedig kerékpárral nem lehet rendesen közlekedni. Többnyire szólni is szoktam, általában nincs is belőle gond, de olyan is van, hogy mindennek elhord az illető. Amikor a kép készült, egész nap dolgoztam, fáradt voltam, és eszemben sem volt odamenni hozzájuk és belemenni egy esetleges veszekedésbe. Pénzt nem kaptam a képért, nem azért csináltam, hanem szerettem volna felhívni a figyelmet egy megoldandó helyzetre. Úgy gondolom, hogy oda kell figyelnünk egymásra, és aki a kerékpárúton parkol (megáll, várakozik...) az szerintem nem figyel a körülötte lévő emberekre. Nem a kocsmában voltam, csak a könnyebb beazonosíthatóság miatt írtam a Borsodit. (Bár ha már ennyit beszélünk róla, lehet ma mégis bemegyek egy sörre...) Ha már van a Kisalföldnek ez a rovata - amit kifejezetten erre a célra hoztak létre - akkor szerintem ez egy igazán jó fórum és gondoltam, beküldöm a képet mindannyiunk okulására. Nem gondolom, hogy be kellett volna állnom dolgozni a furgonosokhoz, még azt sem gondolom, hogy szólnom kellett volna nekik. Rendőr nem volt a környéken. (Én nem azt írom, hogy nem foglalkoznak az ilyen szabálysértésekkel, mert az nem lenne szerintem igaz.) Azzal a hozzászólással tudok teljes mértékben egyetérteni, hogy már a fényképezőgép elővétele is furcsa reakciókat indít el az emberekben. A nyilvánosságnak - amint az látszik is - elég nagy ereje van, amitől jobban félnek, mintha a rendőr megbünteti mondjuk ötezer forintra, vagy nem tudom, most mennyi a tarifa. Szóval mindössze ennyi volt a célom, és mivel látom, hogy elég jól felkavarta a dolog az állóvizet, még fogok beküldeni képet. Mindenkitől elnézést kérek, akit esetleg a képpel megbántottam, vagy felbosszantottam. Bárkinek állok rendelkezésére, hogy esetleg személyesen megvitassuk a kérdést, vagy akár e-mailben is. Most viszont sunyi módon távozom....:-)”
 • 33. Contar 2013. július 24. 12:21
  „Rosszullét esetén nem így áll félre egy normális autós! Ez az állítás is borult, mint a bili!”
 • 32. Batistuta 2013. július 24. 12:17
  „Érdekesen gondolkodsz, Madarász. Életszerűnek tűnik, hogy valaki rosszul volt a furgonban.”
 • 31. Madarász 2013. július 24. 10:45
  „25. Tudod, ezt teszi a 2 diploma, 136-os IQ és az irodalmi nívódíj. ;)

  Amúgy meg sajnos itt azt látom, hogy sokan híján vannak az értő olvasásnak, a lényeget nem értik, senki nem védi a szabálytalankodót, hanem a többség elítéli az effajta sunyi, lesifotós magatartást.
  A furgon minden ajtaja nyitva van, valaki az utasoldalon a lépcsőre felkapaszkodva behajol, így árut nem pakol senki, mert az út felől bármit kiemelhetnének az autóból, akár rosszul is lehet a sofőr, vagy valamelyik utas és azért álltak félre.
  Szóval szerintem az egyenes és gerinces ember ott kezdődött volna, hogy odamegy és megkérdezi, hogy van-e valami probléma, segíthet-e valamit, nem pedig gerinctelenül nekiáll fotózni a telefonjával, hogy bekerülhessen ide.

  28. Hőbörögni? Hát igen, ez tényleg neveltetés kérdése... Normálisan is meg lehet kérdezni, hogy van-e esetleg valami probléma, tudsz-e valamiben segíteni, és olyan hangnemben is lehet valakit figyelmeztetni, hogy ne nyíljon ki automatikusan a bicska a zsebében.

  29. Ezt a megjegyzést az értelmi szintedhez értettem...”
 • 30. Madarász 2013. július 24. 10:34
  „27. Az a sunyiság, hogy ott a sofőr, gyáva szólni valaki, inkább sunyin fotóz.”
 • 29. festéktüsszentő 2013. július 24. 09:21
  „Ja és magaddal együtt Mankapunkából #25 is hülyét csináltál. hehe”
 • 28. festéktüsszentő 2013. július 24. 09:19
  „Kedves Madarász!

  A 4.2) pont is kilőve, hivatkozva az 1.) pontban irtadra. (ebbe egy picit belekeveredtél, de tudjuk be neki, hogy késő volt. :-) )
  3.) is kilőve, mert volt úgy h szóvá tettem, de .... Szóval nem bátorság kérdése ez, hanem neveltetésé. Nem fogok nekiállni hőbörögni az utcán.

  4.) pont is kilőve, mert nem én küldtem be a fotót. (nem azért mert 2.) pont, hülyének néznek, hanem csak a történelmi hűség kedvéért) Lécci azt meg írd már körül, h milyen is a jellemem, illetve milyenre gondoltál, mert önelégült, önimádónak egyáltalán nem nevezném magam.

  üdv

  ui
  ja és még egy. Ha lefotózom, és odamegyek a sofőrhöz és tájékoztatom (nem engedélyt kérek), h a szabálytalan parkolását lefotóztam és be fogom küldeni az újságba, h jó sok ember láthassa a pökhendiségét, ami talán mások számára visszatartó erő lesz, akkor az már nem sunyiság?”
 • 27. Contar 2013. július 24. 08:07
  „24. Madarász
  4.1. lehetőséget eleve kilőhetjük : normális ember így nem parkol !
  Egyébként közterületen mindenki által látható dolgokat fényképezni miért sunyiság ?”
 • 26. Batistuta 2013. július 24. 08:01
  „1. A társadadalom állapotáról mindent elmond, hogy egy ilyen kép kapcsán 90-10%-ban a másokkal nem törődő szabálytalankodókat védik a kommentelők.
  2. Ha pénzt kap a tudosító, azt beleírják a cikkbe. Itt ilyen nincs, vagyis az anyagi haszonszerzés kilőve.
  3. Higgyétek el: ahhoz is kell bátorság, hogy valaki ilyen helyzetben elővegye a fotómasináját! (Érdekes reakciókat vált ki már a mozdulat is a "sértettből".)
  4. A vidéki buszpályaudvarnál "parkolás" valóban megér egy tanulmányt. Ott aztán végképp lesz***rják egymást az emberek.
  5. Nincs szövegértési problémám, kenyeresné! Talán csak egy kicsit pontatlanul fogalmaztam: ha a fotózás sunyiság, az ilyen típusú megállás miért nem?”
 • 25. Mankapunka 2013. július 24. 01:03
  „Madarász? Te tudsz ilyet is írni? Csalódást okoztál nekem, pozitívan.

  Látod poorman, ezért nem juttok sosem egyről a kettőre, mert még annyi empátia sincs benned, hogy segíts neki arrébb tenni 2 dobozt, hogy ő is tudjon menni a dolgára, és akkor a 10 perc múlva jövő kerékpáros családnak már nem lesz útban.
  Erről a stílusodról nem tehetsz, hisz ezt tanultad már otthonról is. Nem te vagy a hibás, ezért nem is foglak bántani.”
 • 24. Madarász 2013. július 23. 22:54
  „23.

  Mi történik, ha fotókat küldözgetsz?

  1. A hatóság le sem sz.rja, nem érdekli őket...
  2. Magadból csinálsz hülyét
  3. Mindenki tudni fogja, hogy annyi bátorság nincs benned, hogy odamenj szólni.
  4. Sajnálnak a nárcisztikus jellemedért, mikor ócska lesifotókkal akarsz bekerülni az újságba, ahelyett, hogy azt tennéd, ami helyes ebben az esetben:
  4.1. Mivel ott a sofőr, megkéred, hogy álljon arrébb, ha normális, akkor megteszi
  4.2 ha nem normális, tárcsázod a 107-et, mert ebben az esetben ez nem sunyiság, hanem a probléma törvényes megoldása

  Sunyiság gyáván ilyen fotókat csinálni és küldözgetni.”
 • 23. festéktüsszentő 2013. július 23. 21:36
  „Kedves kenyeresné!

  azt nem találod sunyiságnak,
  - eresszük le a gumiját
  - karcoljuk meg az oldalát
  - hívjunk rá rendőrt
  - öntsük le kromofággal
  ?
  Vagy azt is sunyiságnak tartod, csak itt most nem szólaltál fel ellene.

  Szerinted mi történik ha szólok neki?
  1: biztos nem fog odébb állni, csak azért mert szóltam neki.
  2: csipkebokor vessző
  3: A szólásból meg szájkarate, ordenári trágárkodás, majd igazi karate lesz. Az meg ugye két esélyes. Vagy én kapok, nagyot vagy nekem kell a bíroságon magyarázkodni, h miért okoztam maradandó sérülést. Szóval ez a "szólj neki" rossz 5let volt.

  Sunyiság? Szerintem nem.
  Inkább egy segélykérés a hatóságok fele, h legyenek szívesek kicsit megregulázni az áruszállítókat. De sajnos lepereg róluk.”
42 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Úgy ne parkolj, ahogy a Ford Győrben

Forgalom elől elzárt területen, zebra előtt parkolt egy Ford csütörtökön a Kodály Zoltán utca,… Tovább olvasom