Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Képriport a Dunakapu téri ásatásokról - fotók

Tudósítónk fotói a Dunakapu téri ásatásokról október 15-én készültek.


Fotók: Tudósító.

Olvasóink írták

 • 8. Protonotárius 2012. október 20. 18:40
  „# 5. Gőcze_László
  "Mekkora biztonsági többlet lehet abban az ajánlatban, amely összeállításakor még nem tudhatták, meg kell-e hagyni valamit is a feltárt falmaradványokból és hogy azok mennyiben módosíthatják a terveket?"

  Nos ha a győztesek tárgyalásos alapon el bírtak engedni kapásból egy milliárd forintot akkor van ott még tartalék jócskán.
  A konzorcium tagjaival is van egy kis probléma. Mert bár a Strabag valóban épített már jó néhány km
  utat a WHB pedig (Ács-Bau alvállakozóval) a mélyépítésben már mutatott fel valamit a régióban
  de a zászlóshajónak beállított Közgépnek, Győrben vagy a megyében még telephelye sincsen nem hogy építésvezetősége ill. referenciával is bíró személyi állománya.
  Csupán egy bukott életművésszel rendelkezik akit az elmúlt 3 évben négy helyről zavartak el
  különböző mutyis, piszkos ügyletei miatt. Bár lehet hogy a visszaosztáshoz éppen ilyen alakokra van szükség.

  Egyébként október 26.-án városi közgyűlés, remélem lesz aki legalább rá mer kérdezni
  erre az ezer sebből vérző beruházásra és a ,,győztes pályázó" kiválasztásának módjára.”
 • 7. RévfalusiSzúnyog 2012. október 20. 14:47
  „Tisztelt Jégcsákány!

  Sajnos a győriek már semmit sem várhatnak el. Az egyenleg eléggé kaksi. Volt 850 ingyenes parkoló a Móricz rakparton s a környező utcákban, e heleyett lesz talán háromszáz fizető a tavasbarlangban s a felszínen. Emellett elpusztítják a vár egyik bástyáját, a parkolóhiány s az építkezések miatt elnéptelenítik a belvárost (ez valószínűleg kiemelt cél), mellesleg eladósítják Győrt hárommilliárddal, végül ott éktelenkedik majd egy környezetidegen rendezvénytér, amely a győri liberális építészek agyrémeként száz évre előre tönkrevágja a történelmi belváros e hangulatos részét, semmi hétköznapi eseményre értelmesen nem lesz használható, viszont megtömi néhány győri maffiacsalád zsebét s a fidesz központi pártkasszáját, valamint lehetőséget ad a haifa vigyorú napszemüveges ószövetségi törpe pukedlizására szilveszter éjjelén, amikor a győri bábszínház sikereiről kíván beszámolni az illuminált közönségnek.”
 • 6. jégcsákány 2012. október 20. 09:28
  „Milyen közbeszerzési pályázat az olyan, ahol a sikertelenség bejelentése után tárgyalásos alapon közel
  egy milliárdot elenged a kivitelező ? Miért etetik a jónépet ilyen maszlaggal és adnak ekkora támadási
  felületet. Tessék közérthetően leírni , hogy mi mennyi pontosan, Mennyi a Győrszol költségvetése a garázs készítéséért és mennyi a rendezvénytér költsége ? A nem nyert Eus pályázat 500 millióját honnan kívánják
  pótolni. Szíveskedjenek tiszta vizet önteni a pohárba, hogy ne a szocik támadásából kelljen kihámozni,hogy
  valami bűzlik a számok körül. Tessék korrekt és közérthető tájékoztatást adni vezetői szinten. Azt hiszem
  ennyit elvárhatnak a győriek !”
 • 5. Gőcze_László 2012. október 18. 11:11
  „A Kisalföld online elsinkófálta a tárgyra vonatkozó hozzászólásomat, amelyben arra hívtam fel a figyelmüket, hogy a témát nekik illene - fényképekkel illusztrálva - napirenden tartani és a vele kapcsolatos álláspontjukat (végre) nyilvánosságra hozni.
  Én leírtam az enyémet: bűnt követ a város jelenkori, múlt- és jövőbeni lakóival, de az egész országgal szemben az, aki a feltárt falakat, támpilléreket, boltozatos csatornát - akár csak részben is - elbontja, azt kezdeményezi vagy jóváhagyja.

  Most már tudható, hogy egyedüli pályázóként az a konzorcium nyerte el a kivitelezést, amelynek tagjai szinte minden győri jelentős munkát megkaptak. Normáliséknál ez nem eredményes pályázat. Már csak azért sem, mert a pályázat kiírásakor nem tudhatták, hogy milyen objektumok kerülnek feltárásra, hogy azok milyen mértékben akadályozzák az eredeti elképzelések (ötletelések) megvalósítását. Vagy ami még ennél is rosszabb, sejtették ugyan, hogy lesznek ilyenek, de eleve semmisnek tekintették a létüket.
  Mekkora biztonsági többlet lehet abban az ajánlatban, amely összeállításakor még nem tudhatták, meg kell-e hagyni valamit is a feltárt falmaradványokból és hogy azok mennyiben módosíthatják a terveket?

  Nagyon úgy tűnik, megismétlődik az, ami a Széchenyi téren egy hétvége alatt végbement.
  Ezt megakadályozni nehéz, de talán nem lehetetlen. Az egyik kézenfekvő lehetőség erre nézve az lehetne, hogy a lokálpatrióta helyi vállalkozók visszautasítanák az alvállalkozói felkéréseket, bojkottálnák a munkát. Ezzel végre az is egyértelműen kiderülne mindenki számára, hogy a mindent nyerő pályázók egyikének sincs érdemi kapacitása a munkák elvégzésére, azt mindig másokkal végeztetik el, de ...”
 • 4. titokgyula 2012. október 17. 17:47
  „Bazsi.
  Több éves terveket, nem lehet módosítani. Ez pedig már több éve megvan. Nem hiába rúgtak ki egyeseket a helyükről.”
 • 3. bazsifekete 2012. október 17. 12:24
  „Döntő fordulat állt be a Duna bástya dolgában, új helyzet van, tervmódosítás kell, ha tetszik, ha nem.
  A Kormányhivatal által jóváhagyott mélygarázs tervek eddig abban a szellemben fogantak, hogy a 2011-es feltárás reneszánsz kori eredményeit vették alapul, semmi mást. Az akkori városi kommunikáció az volt, ha mégis előjön valami, majd módosítunk. Hát akkor itt az idő, mert az egykori Dunakapu téri buszmegálló alatt előkerültek a bástya lelkét alkotó ágyúterem jelentős falai, hiszen a nyugati ágyúlejáró ide vezet. Ezzel a kétkedők előtt is beigazolódott, a fal és a bástya összefüggő építmény. Ekkor viszont baj van, mert a garázs nem körüljárható a ,,romok" körül, a fele zsákutca marad. Ez sem tűzvédelmileg, sem környezetvédelmileg nem tartható, ezért várhatóan rombolni kell, vagy a fenti tények miatt a garázs fele nem építhető meg törvénytisztelő módon.
  Nem is beszélve a legfrissebben előkerült Johannita ispotályról, középkori fahídról, ezek sorsa mi lesz? Hiszen ezek is útban vannak a garázsnak. A Teleki utca alatt ott van a keleti ágyúlejáró, a Duna felőli sarkon pedig a keleti ágyúterem. Ezekkel mi lesz? Átvágják majd a résfallal?
  Meg sem kutatták, pedig ez már tényleg csak aprópénz. Talán félnek, hogy ez is előjön? Persze, hogy előjön, minden jel erre utal, a félelem jogos. Hát a Duna kapu? Ott is átvágják a reneszánsz emléket egy vasbeton résfallal? Végül a 2013. januártól majd városi alkalmazásban álló régész véleménye, mely a pattantyús házak maradékára kimondja az értéktelenséget, mennyire elfogulatlan?
  A felújítás előtt álló nagyváradi erőd kistestvére a győrinek, ott is látható az a falelem -Golyva-, melyet a Duna bástyánál most hoztak felszínre a buszmegálló alatt. Ha valaki győri analógiát keres, nézze meg a színház mögötti bástyát. Jó példát lát, mert ezt legalább hasznosították.”
 • 2. halas001 2012. október 17. 12:12
  „Én szégyellem magam a döntéshozók helyett, hogy ilyen történelmi műemlékeket a piszkos és önös anyagi érdekeik miatt el akarnak tüntetni, ahelyett, hogy -a sajnos nem nagy létszámú- turistáknak belépő díj mellett tárlatvezetéssel mutogatnánk, mint teszik azt más civilizált országokban, de még a Balkánon is.
  Igy csak a tatárok pusztították az országunk történelmi helyeit, anno a tatárjárás idején.
  Jól van ez így?”
 • 1. bazsifekete 2012. október 17. 12:07
  „S akkor induljon a katasztrófa turizmus!!!!

  Mert hogy ide nem jönnek turisták az is biztos. Nem tudom miért kell ilyen ökörségekre hagyatkozni.
  Turistaszezon Győrben? Max aki véletlenül el-betéved ebbe a városba.
  Addig lehet ezt a butaságot emlegetni, a hotelek telítettségére hivatkozva, míg tart az Audi építése. Oszt utána becsukták a kaput azok is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

`Mi nyerjük a tortát!´ - papírgyűjtés a győri Arany-iskolában

Tudósítónk aranyos fotója az iskolai papírgyűjtésről. Tovább olvasom