Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Kenutúra Rajkától-Dunacsúnyig - képekkel!

A mosonmagyaróvári Városi Kollégium diákjai idén is a hagyományos kenutúrájukkal köszöntötték a nyári vakációt. Sikeres pályázatuk eredményeképpen szervezte meg a kollégium nevelőtestülete 2009. június 16-ára a kirándulást.

"Az intézmény dolgozói és diákjai kora reggel a rajkai Arany Kárász Kempingbe utaztak ki. A borús ég, a csepergő eső nem sok jót ígért, de Szirtl György túravezető feledtette a baljós előjeleket.

A kötelező és szükséges vízi ismeretek meghallgatása, valamint az útvonal megtervezése után, négyfős csapatokat alkottak, kiválasztották hajóikat, evezőiket, mentőmellényeiket.Emlékképek a dunai túráról. Fotók: Simon Zsuzsanna.


A csapat először kievezett a Mosoni-Duna - ágból, majd folyásiránnyal szemben tettek meg több kilométert, elhaladva a Mosoni-Duna beeresztő zsilipje mellett. Az első hajóátemelés utáni szakaszon végig hódvárak mentén folytatódott az út, egészen Dunacsúnyig.

Ott kikötöttek majd gyalogosan folytatták az utat egészen a vízlépcsőig. Az üzemi úton végigsétálva megnézték az ottani létesítményeket: a húsz nyílású árapasztót, az erőművet, a hajózsilipet, a duzzasztót és a dupla rafting pályát.

A visszaút már sokkal könnyebben ment, hisz várta őket a finom ebéd, a Nap is kisütött és fürödni is lehetett. A rövid szieszta után késő délutánig strandröplabdáztak, míg az eső véget nem vetett a játéknak és hazaindult az egész társaság.

Köszönjük a szervezők munkáját!" - írta tudósítónk, Simon Zsuzsanna.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öregek Ki mit tudja Ménfőcsanakon

Ménfőcsanak - Nagy sikert arattak az idősek a színpadon. Tovább olvasom