Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Kátyúkörkép Mosonmagyaróvárról olvasónk szemével - fotók

"Munkámból adódóan sokat járok a városban autóval, finoman fogalmazva nem a legjobbak az utak minősége˝ - írta tudósítónk.
˝Írásomban csak a Fő utcát és a Deák teret, illetve az ott található Malomági-Lajta hidat emelném ki.

Ezek mellet nem elhanyagolandó a Gyári út sem, melyet csak egy sávban, középen lehet használni, mivel az út mind két széle olyan mértékben rossz minőségű, hogy az már kárt tehet az autókban˝ - kezdte tudósítónk.

˝Sok más útszakasz van, még ami megérne egy felújítást, de mivel a fentebb említett szakaszokon van nagyobb forgalom így gondoltam ezek nagyobb figyelmet érdemelnek.

Kezdeném a Fő út azon szakaszával, ami a bíróságnál lévő kanyartól indul. Itt, ha jól emlékszem még a hónap elején kátyúztak, az akkor kijavított részek mára ugyanolyan rosszak, mint voltak. Van, ahol még a régi macskakő is kilátszik a burkolat alól, aminek a maga idejében megvolt a szépsége, illetve sétáló utakon a mai napig jól mutat, na de kérem, 2013-at írunk és ez a Fő út, ahol nagy a forgalom és nem lovas kocsival járunk már. A nagyobb kátyúk mellet több kisebb is nehezíti a forgalmat, mivel az emberek arra figyelnek, hogy ne essen ki a kocsi alól a kerék, ezért elég közel mennek el egymáshoz.

Kátyúkörkép Mosonmagyaróvárról. Fotók: Tudósító

Innen tovább haladva már egy fokkal jobbak az útviszonyok, de azért akad még bőven mit javítani. Ezekről nem készítettem külön fotókat mivel akkor egy komplett kiadvány lenne, amiben csak az utakon lévő kátyúk képe szerepel.

Utunk során el is értünk a Deák térhez. Itt kátyú nem található annyi, ellenben a burkolat felszíne annyira egyenletes, mint egy friss szántás. Ez különösen a téli időben, ónos esőben a legrosszabb, mivel a gépkocsik könnyebben megcsúsznak az egyenetlen úton. Innen tovább haladva elérkezünk a Malomági-Lajta hídhoz.

Ennek burkolatát is többször szakszerűen kijavították már az elmúlt évek során. Ezzel csak az az egyetlen baj van, hogy a javítások sajnos nem bírják túl sokáig és hamar leromlik az út minősége, ismét.

Itt is elég nehéz a közlekedés mivel az út mindkét oldalán, elég nagy kátyúk találhatóak és ez nehezíti a közlekedést illetve a sofőröket arra kényszeríti hogy középre húzódjanak. Arról már nem is beszélve, ha esetleg egy kamion vagy busz jár arra amúgy is szűkös a hely, nem ha még a gödröket kell kerülgetni.

Remélem a kis irományom cselekvésre késztetik az utakért felelős szerveket, esetleg a vezető személyiségek is belátják hogy ez így nem mehet tovább és tesznek az ügy érdekében˝ - zárta tudósítónk.

Olvasóink írták

63 hozzászólás
 • 63. abszurdisztán 2013. február 05. 07:14
  „Indulok, csak előtte még szavazok a fityeszre... hadd nyerjenek, majd 2016-ban a népharag úgyis eltakarítja őket... de ezen én a demokrácia levegőjét , a napsütést és a hideg sört élvezve fogok röhögni a ciprusi tengerparton....”
 • 62. jobbám 2013. február 04. 15:29
  „S még valami! Az úttal kapcsolatban. Gondolkodj el mire értettem...kinek a cégei vágták fel-szét az utat és javították meg ilyen gyönyörűen...s vajon milyen garanciát vállaltak rá? Vagy mire elkészült már fel is számolták talán őket? :DD No...csak azért írtam le, hogy ciprus felé ne kelljen gondolkodnod...jó utat!

  jobbám”
 • 61. jobbám 2013. február 04. 15:26
  „a szociálisan érzékeny szocialista...DDD Köszönjük abszurd! :DDD

  Én gyűlölködve? Én aztán nem, a te vagy megy a barátod jus! Én felháborodtam és nem fenyegetek meg senkit! Bár ahogy mondtam már, tudom mire megy ki a játék...Webber elvtársatok kiadta az parancsot! Gyűlöletet és hisztériát mindenkinek...ezek vagytok ti! A Fidesz pedig teszi a dolgát és lassan de biztosan kiássa abból a gödörből az országot, amit ti ástatok neki...

  s lesz még ennél is jobbám! :))”
 • 60. abszurdisztán 2013. február 04. 13:05
  „Gyűlölködéstől fröcsögve írni a gyűlölködésről... ejnye-ejnye, ti ronda pirosszemű szoci ügynökök...tönkretettétek az utakat... szabotázs !! Ha ilyen ostoba emberek élnek itt, kénytelen leszek leköltözni ciprusi birtokomra ...addio, sok idióta ! A fityesz megérdemli, hogy újra nyerjen... ás építse tovább a sz..ból a várát.... én rájuk szavazok !!!”
 • 59. jobbám 2013. február 04. 08:50
  „Justitia! Te tényleg egy igazi senkiházi vagy! Tisztelettel beszélni ugye senkiről sem tudsz? Esetleg talán az elvtársaidról!
  Azt esetleg tudod, hogy milyen évet írunk? 2013. No, a választások még jó egy év múlva lesznek, addig még elkészülhet az általad emlegetett utca! Légy türelemmel! Ideges és türelmetlen ember nincs csak...:)))

  S azért azt se felejtsd el, hogy a te által preferált szocik építették majd tették tönkre azt az utat...de az elvakultságodtól persze ezt sem látod! A gyűlölet rossz tanácsadó! Oh, és tényleg tanuld meg rendesen leírni a neveket! Gondolom neked is van neved és nem szívesen olvasnád itt vagy bárhol jelzőkkel illetve....

  Örömmel olvastam,hogy van, aki névvel vállalva is helyreigazított egy kicsit! Rád férne egy illemről és erkölcsről valamint jó modorról szóló tanfolyam elvégzése...

  Veled is csak többen vagyunk itt...ennyi! :DDDD

  jobbám”
 • 58. Abrafax 2013. február 02. 14:30
  „56. Cartman
  Az úgy nem megy, hogy húzok egy vonalat és onnantól kezdve német vagy svéd mintára ,,modern európai" vagyok.
  Itthon a közutak állapota, a hóeltakarítás, az adóbevételek, az adófizetési morál, a vitakultúra, a korrupciós index, az emberek értékrendje, a nagy vagyonok eredete, a cégkultúra: egész ország nem német vagy svéd szinten van. Az MSZP is ennek a magyar valóságnak az AKTÍV részese, bárminek is mondja magát.
  Nem a németekhez és a svédekhez kell hasonlítsuk magunkat, mert örökre depressziósak leszünk, hanem ahhoz, mekkora utat tettünk meg az indulás óta cél felé. Eredmény, hogy a városban évente 3-4 utcával többre jut aszfalt, eredmény 5-6 új ipari üzem és munkahelyek százai az évszázad válságának a közepén. Előtte, a konjunktúra közepén poros utakkal épültek a méregdrága lakóparkok és a környékbeli falvakba települtek az új üzemek.
  Az elmúlt nyolc év pedig megtörtént, az elmúlt 23, negyven, száz is, ha nem beszélünk róla, akkor is. Aki a kiindulópontot nem ismeri, célba sem érhet. Valamennyien, Te is, és én is olyanok vagyunk, amilyenné az elmúlt három-négy generáció nevelt minket: Trianon, hiperinfláció, agrárolló, világválság, világháború, német és orosz megszállás, frontátvonulás, brutális elitcsere 47-48-ban, Rákosi, ötvenhat, disszidálások, megtorlás, új gazdasági mechanizmus, begyűrűző olajválság, Gorenje-láz és jóléti kirakat, rendszerváltoztatás, rablóprivatizáció, Bokros-csomag, devizahitelezés. De azért holnapra legyen kolbászból a kerítés, együtt legeljen bárány a farkassal, különben Nagy Pista meg Orbán Viktor monnyon le, mer´ űk tehetnek rúla?”
 • 57. Muaddib 2013. február 02. 12:22
  „"A MSZP egy modern, európai szociáldemokrata párt, még annyi köze sincs a kommunizmushoz mint a példáidban felhozott tanácselnök-helyettesnek a KISZ-titkárhoz."

  A rendszerváltás óta volt kissz titkárok és pártitkárok marakodnak a koncért most annyival másabb, hogy már a gyermekeik is fojtatják a "bizniszt"
  Személy szerint nem tudnék annyira részeg lenni, hogy az mszp-re szavazzak nem, mint ha fideszre szavaztam volna.”
 • 56. RickCartman 2013. február 02. 01:50
  „45.
  ha valaki tud olvasni, az én vagyok...
  komcsizásod elavult, idétlen, hiába játszol a szavakkal
  az "idősebbje" - persze, Pityu, hát ehhez mi köze Mesterházynak? A MSZP egy modern, európai szociáldemokrata párt, még annyi köze sincs a kommunizmushoz, mint a példáidban felhozott tanácselnök-helyettesnek a KISZ-titkárhoz. Ha erre most "emúttnyócévezni" kezdesz, akkor részemről a beszélgetés lezárva.”
 • 55. Lone_wolf.. 2013. február 01. 20:57
  „ééjjjen pff...
  http://www.youtube.com/watch?v=GLn1gAv-O38&feature=player_embedded”
 • 54. Abrafax 2013. február 01. 18:29
  „53 Cartman, olvasni pontosan szépen
  Azt írtam: "idősebbje", nem Mesterházy, aki harmincas. "Dolgozott/ (/=vagy) vadászott".
  Egy egyetemi KISZ-titkár olyan viszonyban van egy megyei tanácselnök-helyettessel mint pl. Szekeres Imre, mint a sarki OTP pénztárosa Csányi Sándorral.”
 • 53. RickCartman 2013. január 31. 23:18
  „45. Abrafax 2013.01.31. 08:47
  meséld már el, Mesterházy mikor vadászott együtt Kádárral...
  sokkal könnyebb lenne felsorolni a mai Nem Fiatal Nem Demokraták Nem Szövetsége vezetői közül azokat, akik funkciókat töltöttek be az MSZMP-ben,állami feladatot láttak el Kádár idején, akik MSZMP tagok voltak, vagy KISZ titkárként könyököltek
  ahogy a költő mondja: komcsizni csak pontosan, szépen...”
 • 52. 01010 2013. január 31. 20:41
  „Igen a MOVUT jo utakat keszitett.
  A Gyári út még használható része pl. még bőven a rendszerváltás előtt készült.”
 • 51. kotorék 2013. január 31. 18:40
  „Magyarországon két dolgot nem tudnak csinálni! Lapostető szigetelést, meg utat A magyarázat egyszerű, az utolsó réteggel minden előtte lévő disznóságot ellehet takarni, amit majd a garancia lejárta után lehet a legrosszabb esetben észrevenni! A tető beázik , az utak süllyednek , ha nem süllyednek akkor az oda belerakott bitumen mennyiségét nem sikerült eltalálni és túl sok. Az egyik vállalkozó szerint ennek oka az , hogy az embereiket nem tudják megfizetni!?
  Pedig csak a hirtelen meggazdagodás reménye , az igénytelenség és a korrupció esete áll fent, amikor fent említett mindenki összejátszik!”
 • 50. Muaddib 2013. január 31. 18:38
  „39. justitia18 2013.01.29. 21:32 38 !
  Nem toltam, és nem is tolom senki szekerét sem
  Hát nem úgy tűnik!

  Áruljátok el nekem mi a különbség az Mszp-s elfogultak, mutogatnak, hogy a Fidesz pártiak az elfogultak. valószínű mind a kettő az de hogy egyik sem lát világosan az biztos.

  Tény: nagyon rossz Mosonmagyaróváron az utak minősége és az is tény hogy a nagy részét hosszú évtizede nem újították fel csak rongálódott a járművektől, a közüzemi bontásoktól stb.”
 • 49. pancser 2013. január 31. 13:02
  „48. Lone_wolf.. 2013.01.31. 12:09
  Mindenki tudja a téli kátyúzás tűzoltás de mégis csinálni kell, különben nem lehetne közlekedni.
  Abban egyetértek veled nem kéne ebből politikát csinálni, egymásra mutogatni, hanem építeni kéne, a lakókat biztatni a pályázatokra. Jó lenne, ha nem csupán ár lenne az egyedüli, hogy a vállalkozó megkapja munkát, hanem más is, a minőség, a tartósság, a korábbi kivitelezői munka megtekintése stb.”
 • 48. Lone_wolf.. 2013. január 31. 12:09
  „Nem érted...:) A kátyúzás azért kidobott pénz mert szrul csinálják.Úgy is meg lehet csinálni ám hogy tartós legyen nem csak oda szrunk vmit aztán megyünk is.Talán nem télen kéne csinálni ez nem annyira bonyolult meg nem azonnal ráengedni a közlekedést.Ennek a politikához semmi köze meg a tipikus magyar egymásra mutogatáshoz.A Gyári út még használható része pl. még bőven a rendszerváltás előtt készült.Azóta ami készül mindegy ki van hatalmon az egy kib....ott nagy sz..”
 • 47. pancser 2013. január 31. 10:11
  „46. Lone_wolf.. 2013.01.31. 09:40
  Mi az hogy, nem érdekel senkit, hogy ki miatt lett ilyen az úthálózat. Az MSZP-ét nagyon, most ezzel akarja lejáratni a városvezetést.
  Magyarországon az utak rosszak ezt vitathatatlan, ez örökség, de hogy azért rosszak az utak mert a polgármester nem tud megbirkózni a problémával ez marhaság több okból is.
  Az a fickó vagyok akinél jobban számít a minőség mint a pénz. A jobb minőségű burkolatok, a jobb alapozás többe kerül, következésképpen kevesebb utat is jelent. Nagyon nehéz olyan döntést hozni az egyébként jogos kritikák miatt, hogy a több könnyen gödrösödő utak helyett tartósabb, drágább, de kevesebb utat építsünk.”
 • 46. Lone_wolf.. 2013. január 31. 09:40
  „Pancser !!Senkit nem érdekel hogy miért és ki miatt lett ilyen az egész ki......ott úthálózat! Az ostoba politikai szrágást tartalékold otthonra az asszonynak. A város lakosságát a lehetetlenülő közlekedés érdekli nem más, nem a megmagyarázás és mutogatás hanem a létező HELYZET! Az hogy ha éppen csinálnak is valamit pl kátyúznak akkor tréül csinálnak mindent!! Semmilyen minőségről nem beszélhetünk! Senki sem várja hogy hipp hopp minden rendben leygen. DE azt elvárhatja hogy amit csinálnak az JÓ legyen és időtálló , nem pedig egy rakás szr ami másnapra ugyanolyan.Ne legyen kidobott pénz.”
 • 45. Abrafax 2013. január 31. 08:47
  „44. Cartman:
  Az MSZP vezetöinek idösebbjei még együtt dolgoztak/vadásztak Kádárral. A Valutaalapba 1982-ben, jócskán a Kádár-érában lépett be Magyarország, onnantól finanszíroznak és "terelgetnek" bennünket. A tények olyan kátyúk, amikba a vélemények elöbb-utóbb belebotlanak :)”
 • 44. RickCartman 2013. január 31. 02:23
  „p betűs: szép nagy öngól volt az MSZP-t összekeverni Kádárral, erre jegyeztem meg korábban: kínjában a kormányzó pártszövetség (és ezek szerint híveik / hívőik is) már azt sem tudják, kire tolják a bajaikat
  a tatárokat Gyurcsány hívta be, közösen Kádárral és az IMF-el - körülbelül ennyire hiteles a véleményed, mint ez az állítás (de szerintem még ezt is be tudnád bizonyítani, amiből inkább nem kérnénk)
  ismétlem: a véleménynyilvánítás szabad és nagyon üdvözlendő, de óvattal kell bánni vele, mert minden leírt mondat visszahull a hozzászóló fejére”
63 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bakonyszentlászlói tűzoltóautó a romániai testvérkapcsolatuknak - fotók

A Tűzoltó Egyesület Veszprémvarsány nyáron lesz két éve, hogy baráti kapcsolatot létesített a… Tovább olvasom