Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Kátyúk és buckák között két keréken Győr és Győrszentiván között - sok fotóval

Egy győri diák beszédes képriportja a Győr és Győrszentiván közötti kerékpárútról. Tudósítónk jutalma 5000 HUF.


"Naponta járok győri iskolámba kerékpárral, Győrszentivánról. A Győrszentivánról induló kerékpárutat sokan használják, de sajnos kátyúkkal telített ez az útszakasz.

Az úton több helyen még üvegszilánkok is vannak. Mindez megnehezíti és veszélyessé teszi a rajta történő közlekedést.

Az előforduló problémás helyeket lefotóztam, azzal a céllal, hogy felhívjam ezekre a terület felelőseinek figyelmét. Sok helyen fedezhetünk fel teljes útszélességben 2 cm-nél magasabban kiálló `buckákat´, amelyek kikerülése szinte lehetetlen.

Galéria kép

Az út szinte már használhatatlanná vált, pedig errefele turisták is elég gyakran járnak. Sajnos gazdátlannak tűnik. A következő problémás rész pedig a Chio gyár előtti szakasz.

Ezen a kis részen (jobb oldali kép) egész útszélességben ez a bemélyedés található, kivéve egy kis körülbelül 15 cm-es szakaszon lehet az utat használni.

Galéria kép

Majd a kerékpárút a vasút után kivezet a főútra, itt ismételten nagyon elhanyagolt az út széle, ahol a kerékpárosok járnak.

Nemrég pontosan ezen a helyen, egy 4 cm-es szög állt bele a hátsó kerekembe, kellemetlen helyzetet okozva. A következő fotó Kandó Kálmán úton készült, mutatva a jelen állapotokat:

Galéria kép

Mindezek után, már Győrbe érkezve a Fehérvári úton, az Interspar és a Diego üzlet előtt kezdődik meg az igazán rossz út. Nagyobb tempóval a kerékpárunk kereke sérülhet, mivel itt is kiálló buckák vannak.

Galéria kép

Egy ilyen bucka, utána körülbelül 2 méteres sima útfelület következik, majd ismételten kezdődik előröl az egész. Így lehet jelenleg Győrszentivánról Győrbe a kerékpár úton közlekedni.

Szentiván fele is ugyan ezek az úthibák fogadnak minket. A Vágóhíd és a Kandó Kálmán út kereszteződésénél, van egy elhagyatott sínpár.

Ez nagyon veszélyes, mivel a kerék elcsúszhat rajta, akár kis sebesség mellett is.

Galéria kép


A Kandó Kálmán úton, a Ceres sütő fele ez a kép fogadja a kerékpárosokat:
Az út szinte teljesen eltűnt, ráadásul a megmaradt részen sokszor elég kátyús az út.

Galéria kép

Az utat benőtte a fű. Előzésnél a kitérésre nincs lehetőség, a fűre kell menni, ami eléggé balesetveszélyes, mivel megdobja sok esetben a kerékpárt.


Galéria kép


Az előbbieket megtapasztalva, szerintem nem csak én vagyok felháborodva, hogy napjainkban Győr mellett egy kerékpárút ilyen rossz állapotban van.

Napi testmozgásnak és kikapcsolódásnak is nagyszerű lenne ez a lehetőség, de így a kerékpározás folytonos figyelmet igényel, nehogy  baleset történjen.

Még az is nagyon fontos, hogy a kerékpár élettartam rövidül, s plusz költségekre is számíthatunk (például szeg okozta javíttatás).

Szeretném kérni az illetékeseket, hogy javítassák ki a problémás részeket, tegyék lehetővé a kerékpározást kedvelők számára a jó minőségű úton való közlekedés élményét!

Valószínűleg még többen kapnának kedvet ehhez az egészséges sporthoz!" - írta olvasó-tudósítónk, aki annyit elárult magáról, hogy középiskolás diák.

A fotók láttán egyébként az jutott eszünkbe: "távol Európától".
Olvasóink írták

 • 10. bringaval 2011. szeptember 16. 16:57
  „Elhanyagoltság, átgondolatlanság: sajnos öröknek ígérkező téma.
  Ha csak néhány döntéshozó rendszeresen (és nem a sajtósok kedvéért) biciklizne, sokat javulhatna az általános kerékpárút-helyzet. Csak sokadrészben pénz kérdése ez.
  Én így látom:
  http://bringaval.uw.hu”
 • 9. urbaniastapista 2011. szeptember 16. 10:58
  „A 45 foknál kisebb szögben keresztező két iparvágány, az AUDI sorompó környéki anomáliák és a pocsolyák kimaradtak.
  A Kandó úton én már rég az úton megyek, ha arra van dolgom, sima, egyenes, biztonságos, van hely meredekebben keresztezni az iparvágányokat. Nyugodtan leszedhetnék a kerékpárút táblákat, mert ezek nem azok, csak annak látszanak.
  Két, körforgalom körüli bringagyászokra feleslegesen elköltött pénzből rendbe lehetne rakni a Kandó úti szakaszt. Vagy kiszélesíteni a Hecsei utat, hogy elférjen a biciklis és a teherautó is egymás mellett. pl.”
 • 8. Madarász 2011. szeptember 16. 09:26
  „Szerintem Győrben nem csak a bicikliutak vannak ramaty állapotban, hanem a járdák és az úttest is. Talán fel kéne egy fontossági sorrendet állítani a költekezésnél és járhatóvá tenni a város.”
 • 7. Loich 2011. szeptember 16. 09:20
  „Kerékpárutakkal kapcsolatban Győrben van még egy jellemző dolog: az útpadka olyan magas sok helyütt, hogy vagy leszállsz, vagy kimész az utra, ha nem akarod hogy a biciklid és /vagy a segged tönkremenjen. Tipikus példa, épp ahogy a Kossuth hídról leérsz Révfaluba, jellemzően egyből elhagyják a bicikliutat a kerékpárosok. Vajon miért ? Ennyit számít egy db ilyen technikai probléma, szabályszegésre készteti az amugy rendes kerékpárost is.”
 • 6. humer 2011. szeptember 16. 08:18
  „Megértem a fiú aggodalmait, sajnos ez a helyzet győrben, hiába van a városnak kiváló útkezelő szervezete...
  És örülök, hogy vette a fáradtságot, hogy fotózzon, írjon a sajtónak.

  Ezek 20-30 éves járdák, amelyekre kitették a kerékpárút táblát. Elkoptatta őket az idő. Az utóbbi években épült, illetve a mostani kerékpárutak nem fognak ennyit kibírni, mert azok 3-4 év alatt teljesen tönkremennek, lásd Tihanyi Árpád úti, vagy a kálvária utcai. (költői kérdés: hogy felújíthatók legyenek?)

  Nem ártana egy alapos és teljes körű átvilágítás, hogy ezen útszakaszok megfelelnek-e bármilyen építési szabálynak. Szerintem nem, és akkor le kellene vanniük az összes kerek kék, biciklit ábrázoló táblát.”
 • 5. Furita 2011. szeptember 16. 07:07
  „Éppen a Kossuth híd felújítására fordított 87 millió kapcsán írtam, hogy milyen klassz lenne, ha erre a szakaszra is fordítanának belőle... és tessék itt a bizonyíték :D
  köszönöm a képes riportot! :)

  én dolgozni járok be rajta nap mint nap... annyira kapaszkodnom kell a kormányba, hogy le ne essek, hogy totálisan bemerevedik a vállam...
  ráadásul nem szöttyögök, vagyis elég jó tempóban tekerek... így még fájdalmasabb... nincs az a teleszkóp, az a puha nyereg, ami tompít a zötykölődésen...

  még nincsenek gyerekeink.. de majd szeretném őket is biciklivel szállítani be a városba és később megszeretettetni velük ezt a mozgásformát... de ha arra gondolok, hogy majd ezen az úton kell mennünk... ki fogja rázni belőlük a lelket :/
  remélem, mire idejutok, addigra történik vmi pozitív változás...

  és akkor csodálkoznak az autósok, hogy szívesebben tekerünk - ha tehetjük - az úttesten.... :/

  pont tavaly nyáron tettek egy kis aszfaltot pár nagyobb lyukba errefelé..
  attól félek ezzel le is tudták a javításokat...

  még egyszer köszi a képeket!”
 • 4. hypoluxa 2011. szeptember 16. 06:05
  „leulhetsz egyes”
 • 3. goldboy 2011. szeptember 16. 00:57
  „Szinte bármelyik bicikli úton...
  Kivéve, amelyik 73 millióból épült..
  Győr, én így...”
 • 2. háté 2011. szeptember 16. 00:03
  „Na látod, költözz révfaluba, elkészül járhatsz a drága hídon!- igaz az sem kátyús, csak valakinek sok pénzt kel elkölteni és ezt látják is”
 • 1. Dexter 2011. szeptember 15. 23:12
  „Ilyen képeket Győrben több tucat helyen lehetne készíteni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyalogos zarándoklat Celldömölkre

2011. szeptember 9-10-én gyalogos zarándoklaton vett részt a hegykői, fertőd-süttöri,… Tovább olvasom