Kisalföld logö

2018. 08. 14. kedd - Marcell 20°C | 29°C Még több cikk.

Karambol a Várkerületen

Sopron, Várkerület - Egy busz és egy terepjáró ütközött össze Sopronban a Várkerületen - kaptuk az információt és a fotókat Somosi Tamástól. Az autóbuszon két utas könnyebben megsérült. Galéria.
Sérültek a buszon
 
Baleset történt szerdán dél előtt néhány perccel Sopronban a Várkerületen. Egy menetrend szerint közlekedő autóbusz elé egy terepjáró fordult. A buszsofőr igyekezett elkerülni a frontális ütközést, de a hely szűke miatt nem tudott teljesen félrehúzódni, ezért a két jármű bal eleje összetörött.

Az autóbuszon két utas könnyebben megsérült, őket ellátták a mentők.

Karambol Sopronban: busz és terepjáró ütközött a Várkerületen

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. gerg edina 2008. szeptember 19. 15:34
  „rh az ikva, otp kereszteződés bánatában történt az eset”
 • 21. R.H. 2008. szeptember 13. 14:27
  „Hol a bánatban történt ez a találka?
  Mert az Istennek sem bírom megismerni a helyet?

  Egyébként meg a hozzászólásom annyi az egészhez:
  minden vezető /busz,taxi,autó,teherautó,motorkerékpár és kerékpár vagy más.../ és gyalogos figyeljen arra,amit saját maga tesz vagy nem tesz az utakon!
  Lehetőleg az önzést elkerülni,nem rádudálni arra,aki elengedi a gyalogost vagy más közlekedőt,nem feltartani 10km/h-s tötyörgéssel a haladni akarót,használni az indexet/taxisoknak figyelmébe ajánlom!/,gyalogosátkelőt úgy megközelíteni,hogy meg tudjállni,ha szükséges stb.
  Röviden: odafigyelni magadra és másokra.
  A "magasabb" kategóriájú autók tulajdonosainak üzenem: A KÖZLEKEDÉSI ÉS ÍRATLAN ETIKAI SZABÁLYOK RÁJUK IS VONATKOZNAK!
  Mert Istenemre mondom néhány alkalommal volt már halálfélelmem 20onéves majomgyerekeknek a hülyeségeik miatt.
  Rendőröknek pedig a Kossuth utca órától kezdődő részét este 18.00 után külön ajánlom a figyelmükbe!! Érdemes megnézni,mi zajlik ott.”
 • 20. V43 1339 2008. augusztus 01. 12:11
  „15. hozzászólás oscar

  Én ezt úgy tanultam, hogy "elő kell segíteni" a busz "kijutását" a forgalmi sávba, sem elsőbbséget adni, sem lesz@rni a buszt!

  Engem speciel "nagyon meleg érzéssel tölt el", amikor villantok a busznak,kamionosnak, és miután kifordult elém tol egy jó hosszú elakadás-jelzőzést, köszönet gyanánt...

  Másik oldal: természetesen a buszsofőrök között is van .... (..); magam részéről, amikor éjszakázásból reggel fél6kor haza szeretnék jutni, és csak 2000Ft van nálam semmi apró, akkor miért szállít le a buszról? Bolt nincs a közelben váltani, nála nincs visszaadható pénz (??), akkor már ugyan de egy utat kibírna, hogy hazavigyen... úgyis mindig otthagyom azt az 5Ft-ot a buszsofőrnél... Legközelebb meg ha találkozom vele, azon múlik veszek 2 jegyet...

  A balesetről: egyenesen haladó jármű útját nem keresztezzük szemből előtte történő befordulással, ha a művelet nem végezhető el biztonságosan...”
 • 19. GB 2008. július 10. 10:35
  „Tudjáto, már 2+2 hét alatt lehet vezetői engedélyt( bocs jogsit) szerezni.
  Ez csak arról szól hogy az autósiskolák meg a Közl. Felügyelet telerakja feneketlen zsebét.
  Szerintem ezért van néhány olyan hozzászóló aki még a KRESZ-t sem ismeri. Tudomásom szerint a vizsgára való felkészülés nem áll másból mint a számítógépes tesztelésből.
  Előbb ismerjétek meg a szabályokat mint pl: Oscar, tájékozodjatok a körülményekről, majd írjatok véleményt.”
 • 18. BsBe 2008. július 08. 18:19
  „Csak az nem értem, miért arról folyik a vita, hogy a busznak hogyan kell a megállóból elindulnia. Ha jól olvasom a cikket, itt az történt, hogy egy kedves gépjárművezető egyszerűen, szembeforgalomnál be akart állni egy parkolóhelyere a túloldalon. és gondolta, neki ehhez joga va. aki jön majd megáll, mert Ő jön.
  Ez nemcsak a busszal, bárkivel, előfordulhat. és próbáljon megállni.
  Vannak KRESZ szabályok, nem tudom, miért kell (mert sajnos kell) arra is számítani, hogy egyszercsak valaki befordul előtted, hogy nem adja meg az elsőbbséget, Ő az aki a piros lámpán átmegy, telefonál vezetésközben és nem látja az előtte lévőket, aki úgy közlekedik csúcsforgalomban, mindha egyedül lenne.
  És igaza van Gróf Istvánnak minden ötmillió feletti autónak(tisztelet és elnézést a ritka kivételtől) mindig és mindelhol elsőbbsége van. A gond akkor az igazi ha Ők találkoznak.”
 • 17. efpé 2008. július 04. 13:43
  „Gróf Istvánhoz!
  Kihagytad a Mercedest.BMW-t,AUDIT és még 1-2 jobb darabot...
  ...én + még 1-2 gondolatot.”
 • 16. oscar 2008. július 03. 07:23
  „Hello
  talán tudtam segíteni a kresz ezen részének az értelmezésében ,javasolom hogy csak akkor nyilvánits vélemény ha tudod hogy miről beszélsz . Ezzel sajnos többen is így vannak de mindenkinek külön órát nem kell adni, majd felnőnek a feladathoz.Balesetmentes közlekedést kivánok.”
 • 15. oscar 2008. július 03. 07:17
  „Hello
  Elindulás


  24. § (1) Az úttest széléről elinduló, a várakozó helyről az úttestre ráhajtó, az út más részéről vagy útnak nem minősülő területről az úttestre ráhajtó jármű vezetőjének, az úttesten haladó járművek és gyalogosok részére elsőbbséget kell adni. A zárt pályáról az úttestre ráhajtó villamosnak az úttesten közlekedő járművekkel szemben - a villamossal azonos irányban vagy szemben haladó, irányt nem változtató járműveket ide nem értve - elsőbbsége van.
  (2) Az elindulást, illetőleg az úttestre való ráhajtást irányjelzéssel [29. § (2) bekezdés] jelezni kell.
  (3) Lakott területen belül a járművek vezetői kötelesek az elindulási szándékot jelző, menetrend szerint közlekedő autóbusznak és trolibusznak a megállóhelyről való elindulását (a jobb szélső forgalmi sávba való besorolását) - ha ez hirtelen fékezés nélkül megtehető - lassítással, szükség esetén megállással is lehetővé tenni. Az autóbusz, illetőleg a trolibusz vezetője azonban ilyen esetben is csak akkor indulhat el, ha meggyőződött annak veszélytelenségéről.”
 • 14. Gróf István 2008. július 02. 21:08
  „A terepjáróknak mindig elsőbbségük van !! Ezt jegyezzétek meg.
  És vágjatok hozzá jópofát.”
 • 13. Didi 2008. július 02. 21:04
  „Mi köze van ehhez a buszmegállonak! A busz tette a maga dolgát./Közlekedett/ A béna autos meg elmélázott, kieshetett a kereke, hívhatták telefonon. Ezer oka lehetett! Azon azért csodálkozom, hogy esténként még nem történt komoly baj, mikor 100-120-al nyomják a várkerületem. A rendörség meg sajnos valahol máshol ténykedik.”
 • 12. buszos 2 2008. július 02. 20:56
  „Szegény autosokat még a végén megsajnálom.Nézni is kéne néha nem csak a gázpedált és a dudát nyomni,mert a mai személyautosnak ennyi a vezetési tudománya.”
 • 11. A Jani 2008. július 02. 20:40
  „1. A baleset nem azért történt, mert a buszsofőrök pofátlanok.(amúgy nagyon azok)
  2. Szép lenne, ha lehetne 50-el menni a városban, ez legtöbbször lehetetlen, ha másért nem, azért, mert az ember előtt vánszorog valaki max. 30-cal, előzni meg elég nehéz ebben a forgalomban.
  3. A soproni közlekedési "rendszer" egyszerűen katasztrofális. A Várkerület sokkal jobb volt egyirányúan, rengeteg olyan út van, ami kétirányú, mindkét oldalon parkolókkal, és a maradék helyen két autó nem fér el egymás mellett,
  4. A Híd utcai és a Kossuth utcai körforgalmat a trgédia kategóriába lehet sorolni: mind a kettőt nyugodtan lehet balkézszabálynak nevezni: azt, aki tervezte, egész nap ott járatnám körbe-körbe.
  5. Az autósok nagy része úgy vezet, mintha övé lenne az út, és senki más nem is közlekedne ott. Megállnak a járdán, garázskijáró előtt, stb.
  6. A rend őreit ott, ahol kellene, soha nem lehet látni, de vasárnap éjjel a Jerevánon az üres kisbusznak keresik a menetlevelét.
  7. Végkövetkeztetés: az egész úgy szar, ahogy van.”
 • 10. Goldmund 2008. július 02. 20:35
  „A hülye autós kénytelen elengedni a buszt...
  AZ okos meg előre fékez és villant a busznak, az meg miután kihajtott, megköszöni. Én így szoktam.”
 • 9. Buszos 2008. július 02. 20:23
  „Helló: nehezen tudom elképzelni, amit a KRESZ módosításáról írsz, de utána fogok nézni (ha esetleg adnál egy internetes forrást, megköszönném). Ugyanis nem véletlenül van(volt?) ilyen szabály, az autóbuszon lehetnek akár 120-an is, az ő érdekük talán mégis előbbre való, mint az őket el nem engedő autók néhány utasáé. De hát fő az önzés...”
 • 8. GeryM41 2008. július 02. 19:22
  „Helló: mutasd meg kérlek hogy hol van ott buszmegálló?”
 • 7. Helló 2008. július 02. 19:18
  „Buszos hozzászól nem tudja, hogy az új KRESZ szerint a megállóból kihajtva sem lakott területen belül, sem kívül nincs elsőbbsége a busznak!!!!Ez nemrég van így! De a buszosok rohadt pofátlanok, ők nincsenek tekintettel az autósokra, kihajtanak, mert úgy gondolják, hogy a jármű nem az övé, törhet nyugodtan. A hülye autós meg kénytelen elengedni, mert félti a sajátját. A taxisokra ez a fajta "közlekedési morál" szintén igaz. Mindegyikük pofétlan tapló, kevés kivétel talán létezik, de hol?”
 • 6. zzZ 2008. július 02. 17:57
  „Erdész barátunk hol van ?
  Biztos valamelyik ittas/drogos Voltos volt, nem de ?”
 • 5. Gáborka 2008. július 02. 17:44
  „Szerimtem nem a Buszvezetőket kéne szidni.Azt aki a nekik levő menetidőt kiszabta.Ezzel a menetidővel 20 éve közlekednek.20 évvel ezelőtt mennyi volt az autó?és most?kb 10 x annyi.Ja valaki kihajt a busz elé,gondja baja.Találkozáskor a sáros viszi a balhét!De nehogy azért fékezzen nagyot más miatt karambol nélkül,aztán a buszos a felelős.Az ilyet le kell tolni az útról s helyszínelőt kérni.
  Aztán legközekebb megadja az elsőbbséget,meg nem vág be a busz elé.”
 • 4. Buszos 2008. július 02. 15:47
  „Pisti50: olyan sebességgel hajtson a busz, hogy bármikor, bárki szabálytalanul bevág elé, meg tudjon állni? Akkor eléggé megnőne a menetidő...

  Az pedig épp elég baj, ha a megálló-öbölből kifelé jövet "pofátlannak" kell lenniük a buszvezetőknek, ugyanis a KRESZ szerint lakott területen belül ilyenkor a busznak van elsőbbsége, az autóknak ki kell(ene) engedniük, ha indexel. Nos akkor melyik is a pofátlan?”
 • 3. névnélkül 2008. július 02. 15:41
  „ha a városban minden jármű 50-nel menne max!!! akkor nem történne ilyen baleset...szeretintem”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olvasónk a bécsi Fanzone-ban - Videó

Bécs, Foci EB - Olvasónktól hangulatos beszámolót és videót kaptunk a bécsi fanzone-ból. Fociőrület. Tovább olvasom