Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Karácsonyvárás Szanyban - Galéria

Szanyban hagyománnyá vált, hogy minden évben, advent negyedik hetében felelevenítsék Jézus eljövetelét, és meggyújtsák az adventi koszorún a negyedik gyertyát.

December 19-én délután három órakor kezdődött a műsor, melyet Háry-Pethő Adrienn, Művelődési Intézmény vezető nyitott meg. A megnyitó során megtudhatták a jelenlévők, hogy 2008 óta folyamatosan megrendezésre került az "élő" betlehemes játék, amit élő állatokkal színesítve adtak elő helyi lakosok. Nagy érdekessége az egész produkciónak, hogy a szereplők teljesen spontán adták elő műsorukat, nem tanultak szerepet. A régi idők hagyományai, karácsonyi népszokások elevenedtek meg előadásban. A gyermekek természetesen betanult műsorral léptek minden alkalommal a közönség elé.

Karácsonyvárás Szanyban


Az idei karácsonyvárás egy kicsit más volt mint a többi, ugyanis a polgármester, Németh Gergely kezdeményezésére, korabeli vásárt rendeztek, a volt szanyi piactéren. Mézet, forralt bort és gesztenyét árultak népviseletben asszonyok és férfiak, akik portékájuk árusítását kifejezetten jól végezték.

Az újdonsággal színesített karácsonyvárás ismét bebizonyította, hogy szükség van a településen egy ilyen rendezvényre, ahol a hagyományok feléledésével nem vesznek el a régmúlt idők értékei.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar kiskarácsony

Napok, órák választanak el bennünket az ünneptől, a békesség fejedelmének megszületésétől. Tovább olvasom