Kisalföld logö

2017. 01. 23. hétfő - Zelma, Rajmund -7°C | 2°C Még több cikk.

Karácsonyi összetartás - olvasónk megható levele

Példamutató történetről számolt be olvasónk, amiben az önzetlenségé, segítőkészségé volt a főszerep.

˝Egy család a nagy ünnepi sütés-főzés közepette töltötte a délelőttöt, eközben kopogtattak az ajtón. A szomszéd idős hölgy volt az, és a férjet kereste. Sírva mondta, azonnal jöjjön segíteni, mert úszik az egész lakás, nem tudta elzárni a vizet.

Az idős hölgy nagyon rosszul látott és sajnos a kórházat is többször megjárta.

A férj azonnal indult, gyorsan egy-két szerszámot vett kezébe. A szomszéd lakásba lépve látta, hogy úszik az egész előszoba. A konyhában a hölgy egy letört csapfejet tartott a kezében és azzal próbálta csillapítani a víz ömlését. Sajnos sikertelenül.

Ekkor döbbent rá a férj, hogy azonnali főcsap-elzárás szükséges, hiszen már a konyha és az előszoba is bokáig érő vízben úszott. De mivel mind a ketten vízben álltak és a víz csak úgy ömlött, rohant, hogy teljesen áramtalanítson.

Megelőzve a további kárt, elindult, hogy szóljon feleségének, fiának, szomszédoknak, hogy aki tud, jöjjön és hozzon magával rongyokat, ezzel előzve meg a további beázásokat.

A hölgyet nyugalomba helyezték és elkezdték folyamatosan felitatni a vizet.

Mindez összetartóan történt, minden előzetes megbeszélés nélkül. Úgy dolgoztak, segítettek, mintha már évek óta csakis ezt tennék. Pedig NEM.

Szenteste délelőttjéről beszélünk, amikor mindenki a családjával van és megy az ünnepi sürgésforgás. Ezt a tényt mindenki - akinek szóltak – teljesen háttérbe szorította és azonnal az idős hölgy és a férj segítségére siettek.

Eközben a hölgy felvette fiaival a kapcsolatot. Fél órán belül – mivel nem a közelben laktak - ott is voltak mind a ketten, de addigra a kár 90 %-a el volt hárítva az önzetlen, segítőkész embereknek köszönhetően.

Miután sikerült megállítani a további problémákat, nagy köszöngetések közepette mindenki ment saját otthonába, hogy tovább folytassa ünnepi teendőjét.

Bárcsak minden ember ilyen lenne és csak egy kicsivel többet figyelnének oda a közvetlen környezetükben élőkre.

A család mindenkinek köszöni a segítséget.˝

Szakács Ferenc

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Együtt ünnepelt Tápszentmiklós

Karácsonyvárásra hívta a falu apraját, nagyját az
önkormányzat és az iskola. Tovább olvasom