Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 24°C Még több cikk.

Kapuvár visszavásárolta a házhelyi iskolát - fotók

Olvasónk Kapuvár házhelyi iskolájáról küldött képeket. Mint írta, itt tanult írni, olvasni, ma pedig betört ablakok, beszakadt tető, szörnyű látvány. Utánakérdeztünk!
Olvasó-tudósítónk Kapuvár házhelyi városrészének egykori iskolájáról küldött képeket. Mint levelében írta, ő még itt tanult írni, olvasni, ma pedig betört ablakok, beszakadt tető - mindez a városrész központjában - szörnyű látvány.

Az egykori iskola sorsáról Kapuvár polgármestere Hámori György beszélt a kisalfold.hu-nak. A Vocational Academy kivonulása után, (az alapítvány üzemeltette itt az iskolát), adósságuk fejébe egy bank tulajdonába került az épület. A város éveken át hasztalanul tett ajánlatokat a visszavásárlására, hisz valóban egyre romló állapotban a városrész pezsgő központjából szégyenfolttá lett.

Olvasónk fotói
Olvasónk fotói


"Annyira friss a hír, hogy még tán meg sem száradt a tinta a papíron - kezdte Hámori György: a városnak sikerült épp a napokban visszavásárolni az egykori házhelyi iskolát. Most az adásvétellel kapcsolatos ügyintézés zajlik. A célunk az, hogy továbbra is szociális célra hasznosítsuk az épületet. Terveink szerint idősek bentlakásos otthonává szeretnénk alakítani. Persze addig még vár rá egy nagyon alapos felújítás, hisz az elmúlt években nagyon rossz állapotba került, de a megvásárlásával végre már a mi alakíthatjuk a sorsát."

Olvasónk fotói
Olvasónk fotói

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ápr. 1. - Hírek kicsit másképp

Olvasónk kihasználta a Tudósítók Napját és már április elsejére írt álhíreket, amelyek szerintünk… Tovább olvasom