Kisalföld logö

2018. 08. 18. szombat - Ilona 18°C | 29°C Még több cikk.

Jubileumi tanévnyitó indonéz cserediákkal a győri Waldorfban - fotók

Ma reggel tartotta jubileumi tanévnyitó ünnepségét a győri Forrás Waldorf Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény.
25 évvel ezelőtt megfogalmazódott az alapítók elképzelése. 

A "Forrás" Waldorf Iskola az 1992/1993-as tanévben nyitotta meg kapuit a Kodály Zoltán Általános Iskola Waldorf-módszer szerint működő osztályaként. Működése egy barakk épületben indulhatott el, ahol 3 évfolyam elhelyezésére volt lehetőség. A folyamatokat a győri Waldorf Pedagógiai társaság kezdeményezte, akik a már működő győri Waldorf Óvodát is létrehozták.  Később átmeneti helyzetben a "Piros" Iskola volt segítségükre, befogadva az akkor induló első osztályukat. 

Az 1997/1998-as tanévtől a Győr város önkormányzatától bérelt műemlék jellegű épületben folytatódott az iskola alaptevékenységének ellátása, a győri Madách utcai székhellyel. Gimnáziumi évfolyamait a 2003/2004-es tanévtől indította el az intézmény. 
 
Fotók


"Egy olyan iskolaépületben működtetni a Waldorf-pedagógia elvein nyugvó intézményt, mely természeti környezetben helyezkedik el és tükrözi az iskola szellemi alapjait. Egy olyan egységes intézményt létrehozni, mely az óvodától az érettségiig vezeti a gyermek majd a serdülő és az ifjú fejlődését, kiemelten a neki éppen megfelelő korosztályi sajátosságok messzemenő figyelembevételével. A mit? mikor? hogyan? szemléletet kiemelt jelentőségű pedagógiai elvként alkalmazni a Waldorf-pedagógia mindennapi gyakorlatában. Cél, hogy a a különböző adottságokkal induló tanulók egyaránt megtalálják a bennük rejlő képességek kibontakoztatásának lehetőségét" - mondta az ünnepi évnyitón Márkus Andrea igazgatónő. 

Az ünnepi évnyitóra egykori waldorfos diákok is eljöttek.
A 2017/2018-as tanévben, az iskola jubileumi évében egy indonéziai  cserediák is érkezett az iskolába, akit szintén nagy szeretettel fogadtak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kinek hiányzik ez a roncs? Kapuvár és Öntésmajor között pihen - fotó

Kinek hiányzik ez a roncs? Kapuvár és Öntésmajor között pihen - fotó
A kerékpárút mellett csodálható meg a járgány, amelyet már félig széthordtak. Tovább olvasom