Kisalföld logö

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -3°C | 3°C

Jubileumi Deák-est

December 11-én rendezték a Richter Teremben az immár hagyományosnak mondható Deák–estet, amelyen megemlékeztek a diákok névadójuk, Deák Ferenc név-és születésnapjáról.
A rendezvényt rendkívülivé tette, hogy az iskola idén ünnepli a 100. tanévét.

A Deák-est célja, hogy tanulóink megmutathassák tehetségük sokszínűségét diáktársaik, tanáraik és szüleik előtt.

Az est fővédnöke, Mayer Andrea, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnökhelyettese ünnepi beszédében köszöntötte az iskola tanulóit, pedagógusait és a megjelent hozzátartozókat. Kiemelte a Deák-iskola eredményes munkáját, maradandó értékeit.


Az est lézer show-val kezdődött, majd színvonalas előadásokkal folytatódott. Fényképek segítségével sikerült felidéznünk az iskola 100 éves múltját. A 10. e osztály fiútanulói egy Deák Ferenc életéből készült jelenetet adtak elő. A műsorszámot korhű jelmezekkel tették még látványosabbá a szereplők. A darab érdekessége, hogy a szerző az iskola egyik volt tanítványa, Nagy Ignác.

A 9. e osztály tanulói Szophoklész Antigoné című darabját vitték színre. Néptánc és zenei produkciókban is gyönyörködhetett a közönség. A tanárokból álló Deák Teachers Band is osztatlan sikert aratott. A nagymegyeri testvériskola igazgatónője is köszöntötte az ünneplő Deák-iskolát.


Kovácsné Zimborás Ágnes igazgató asszony megjutalmazta a Ki mit tud? győzteseit, elismerést kaptak a kiváló sportolók és a főzőverseny nyertesei.

Az est a 9. osztályosok bemutatkozó műsorával folytatódott, amely látványos elemekkel tarkított, humort és jókedvet sem nélkülöző produkciók voltak. Végezetül a hagyományos, vidám Deák-eskü következett, ezzel az eskütétellel hivatalosan is deákos diákokká váltak jelenlegi első évfolyamos tanulók.

Örülök, hogy az est nézői között lehettem...

Kertainé Káposzta Hedvig
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emlékfa a 100. tanév tiszteletére

Aki fát ültet, az bízik a jövőben. Tovább olvasom