Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Jöhet a jó idő: eltemették a telet Győrszentivánon - fotók

A szomorkásra fordult idő ellenére, a Molnár Vid Bertalan Művelődési Központban igazi fesztiválhangulat uralkodott szombaton, délután Győrszentivánon.

Jégtörő Mátyás – Napi Téltemető Fesztivált tartottak – e kultúrintézményben, ahol egyben a régi évekre visszacsatolható Horvát barátságnak köszönhetően, Horvát Nemzetiségi Nap is volt.

A programot a Rába Koncert Fúvószenekar indította délután kettő óra előtt néhány perccel, mellyel a harsogó télűzés volt a cél. A Sugár úti óvodások is készültek műsor összeállítással, melyet a megjelent közönség nagy tapssal köszönt meg számukra.

eltemették a telet Győrszentivánon. Fotó: Gulyás Attila


A rendezvény helyszínén süteménysütő versenyt is tartottak, ahol több kategóriában lehetett nevezni. Ezek között a krémes, sós, aprósütemények voltak. Azok, akik horvát nemzetiségi süteményekkel készültek a verseny folyamán, a sütemények készítői külön díjban részesültek.

Nem sokkal három óra után kultúrműsor vette kezdetét, ahol elsőként a helyi József Attila Kórus lépett a színpadra, majd Kimléről a Mali – Dunaj énekkar, a KUD Konoplje tánccsoport, a Kajkavic tamburazenekar Fertőhomokról, Peruska Mária énekkar pedig Horvátzsidányból.

Amíg a nóták és a táncos műsorok zajlottak a színpadon, addig az asztaloknál mindenkit megvendégeltek a szervezők forralt borral vagy teával, és a finom zsíros kenyerek sem hiányozhattak a vendéglátás palettájáról.

A sokak által nagyon várt Vujicsics Együttes is fellépet a színpadra, ahol hatalmas tapsvihar közepette adták elő koncertjüket, akiket örömzene váltott a fellépő vendégekkel, közös táncház volt a rendezvény zárásaként.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ezért felesleges szelektíven gyűjteni - rossz példa Győrből

A kukába, a felirat szerint csak üveget lehetne beletenni. Olvasó-tudósítónk mát tapasztalt. Tovább olvasom