Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Járdán és tilosban parkolni is szeretünk - fotók

Olvasónk fotói ékes bizonyítékai annak, hogy a tilosban parkolás és a járdán megállás is jól megy nekünk.

Győr, Répce utca: alapvetően azért tiltják a járdán (gyalogos forgalomra kijelölt területen) való parkolást, hogy a gyalogosok elférjenek. Jól látható autósunknál, hogy kifejezetten gyalogos részen tartózkodik, mellett elférni kerékpárral, babakocsival nem lehet. Tény, hogy a lakótelepi parkolók már nem tudják kezelni a megnövekedett gépjármű számot, de ez azért túlzás!

Répce u
Répce u


Győr, Táncsics u.: a Táncsics utcában mindkét oldalon megállni tilos, kivéve a felfestett parkolóhelyeken. A két autó jól láthatóan nem ilyen helyen parkol! Mindez a rendőrségtől kb. 100 méterre.

Táncsics u
Táncsics u

Olvasóink írták

31 hozzászólás
12
 • 31. Töfi 2012. június 27. 07:46
  „Kérném tisztelettel, egy budapesti fotó hasonló esetről:
  http://indafoto.hu/balage85/image/15907763-b5dc4dab”
 • 30. Korrekt5 2012. január 08. 01:25
  „Ez nem a kocsitulajdonosok hibája!
  Mit gondóltak itt Svédben miért nincs tilosparkolás?
  Azért mert súlyos büntetéseket kapnak, 400-1200 Korona (kb. 12000-35000 ft), és a be van hajtva.”
 • 29. Madarász 2012. január 04. 10:11
  „28. Nem erről van szó!
  De ha nem látnád, hónapok óta mindenki azon bosszankodik, hogy az oldalon napi 2-3 parkolási kép gyűjtemény jelenik meg, ergo nincs hatása, hatása annak lenne, ha a szenzációhajhász beküldözgetők a telefont beküldés helyett a megfelelő szervek (rendőrség, közterület felügyelet) értesítésére használnák. Akkor tettenérés történne, megbírságolnák őket és ami a zsebüket érinti, abból tanulnának. Ezen meg csak jót röhögnek a markukba, a kitakart rendszámmal felrakott képek nem fogják meghatni őket.

  Ha azt szeretnéd, hogy bizonyos területeken rendszeresen lefüleljék a szabálytalankodókat, akkor írni kell egy levelet a kapitányságnak, kérni benne a rendszeres ellenőrzést, akkor majd hetente néhányszor elmegy arra egy járőrkocsi és szépen végig bünteti őket. Ez megoldás, de amit itt csináltok az nem. A mi kis szűk utcánkat is rendszeresen teherautók használták parkolásra, akik a szomszédos utca panziójában aludtak, holott kint van a súlykorlátozó és teherautóval behajtani tilos tábla. Felhívtam a rendőrséget, kijöttek, lefotózták, felírták, megbüntették. Egy telefonba kerül, sokkal gyorsabb, mint fényképeket küldözgetni és van eredménye is.

  Másra nem való ez a beküldözgetés, mint hogy töltse a helyet, ne kelljen a szerkesztőknek azon gondolkodni, milyen értelmes hírrel töltsék ki a helyet, mert gondoskodtok róla az olvasók nagy bánatára, hogy legyen mit felrakosgatni. Eredményre az előtted próbálkozó néhány száz másik sem jutott vele, mert pár méterenként lehetne ilyen fotókat csinálni. Tehát az értelme nulla!

  Amint látod a rovatban, előtted több száz fotó küldözgető sem ért el semmit, ha kicsit gondolkodnál, rájönnél, hogy ez a módszer nem vezet sehová, ezt nem rossz indulatból mondom, csak bosszant, hogy több százan fotót küldözgetnek ahelyett, hogy a sokkal egyszerűbb, gyorsabb és hatékonyabb megoldást választanák, felhívnák az illetékes szervet, akinek van joga és hatásköre intézkedni. Ez már itt is nagyon sokszor el lett mondva, azt is minden alkalommal leírják néhányan, hogy baromira unalmas az újabb és újabb képek tömkelege.

  Én csak azt nem értem, hogy ezek után miért van még mindig néhány olyan értetlen, aki újabb és újabb felvételeket küld...”
 • 28. tudosito1970 2012. január 04. 09:44
  „27. Kedves Madarász,

  Néhány dolgot szeretnék megvilágítani:

  1) Nem az esetleges 3000Ft-ért csinálom! ... de ha mégis kapnék ígérem, hogy elküldöm Neked!
  2) Alapvetően reménykedem abban, hogy talán néhány tettenért szabálytalankodó tanul az esetből és nem teszi újra (mint azt 17. írja), másrészt hátha nézik illetékes szerveink is és megteszik a szükséges lépéseket.
  3) Az a bajom a hozzászólásoddal, hogy süt belőle a tipikus mai "magyar" mentalitás - A ROSSZINDULAT (miért nem a rendőrséget hívtam) és a PÉNZÉHSÉG (hátha kapok 3000Ft-ot)

  Egyébként Boldog Új Évet! (... természetesen Neked is!)”
 • 27. Madarász 2012. január 03. 19:56
  „26. Inkább tárcsáztad volna a rendőrséget, vagy közterület felügyeletet, mint hogy heti ki tudja hányadikként h.lyét csinálj itt magadból, csak, hogy bekerüljenek a képeid az újságba, hátha kapsz 3000 Ft-ot...”
 • 26. tudosito1970 2011. december 31. 16:22
  „Üdv Mindenkinek!

  Enyémek a képek, én tettem fel őket, így szeretnék hozzászólni néhány "értelmes" kommenthez! Magyarországon a KRESZ egyértelműen rendelkezik néhány dologról (többek között a parkolás szabályairól is!) és úgy vélem a törvényeket mindenkinek be kell tartani, függetlenül, hogy BMW-je vagy Suzukija van, függetlenül attól, hogy szlovák, vagy magyar rendszáma van!

  9) - Lájk!

  19) - Gondolom Te vagy az aki szemrebbenés nélkül áthajt a piroson, lakot területen belül sem tartja be az 50-et és vezetés közben is gond nélkül mobilozol! (a mentalitásodból ezt valószínűsítem)

  20) - Ha arra céloztál, hogy kaptam érte pénzt, akkor nem nyert!

  22) - Bocs, igazad van, de én alapvetően csak a KRESZT nagy ívben le....ró, bosszantó autósokat fényképezem!

  Az a legszomorúbb, hogy nem nagyon kell keresgélni, vagy utazni rájuk ott vannak ők mindenhol!”
 • 25. cuclika 2011. december 31. 14:41
  „Sajnos sokan nem tudnak, vagy nem akarnak 100 métert gyalogolni! Pedig van két lábuk, csak így könnyebb, és egyszerűbb! De ha megmerik büntetni meg fel vannak háborodva! Ilyen világba élünk, amúgy meg a PDA felvétel járdán való parkolásért 30.000 ft! Szerintem senkinek nem hiányzik a büntetés. Lehet gyalogolni a 100 méterre lévő másik parkolótól, még nem halt bele senki!
  üdv közterületfelügyelő 007”
 • 24. olvaso1975 2011. december 31. 10:16
  „Kedves Johnson 88!
  A csatorna fedelet azért nem fényképezte le a fotós mert akkor látszana hogy milyen jó utak vannak Győrben és az lehet ,hogy rombolná B.Zsolt Úr és társai megítélését, hisz Győrben minden út jó minőségű. Mivel ilyen jó minőségű utakon járunk ezért készültek el a totem oszlopok is, ahol már vehetünk buszjegyet és bérletet ha már tönkrement az autónk a jó utaktól. A buszon is bemondják hogy épp merre jár és mi következik, ráadásul legalább 1 idegen nyelven a külföldiek számára így ők továbbra sem tudják hogy hol járnak. Még szerencse ,hogy sok fiatal beszél legalább 1 idegen nyelvet amin tud felvilágosítást adni az esetleges külföldi utasnak.
  Na de ne panaszkodjunk, hisz itt az év vége, és jővőre minden jobb lesz, talán még az eu-ból is kivágnak minket.

  B U É K mindenkinek!!!”
 • 23. Vakegér 2011. december 31. 10:09
  „A Répce utcában az is gond, hogy a parkoló helyek felfestése csak részleges: néhol felfestették, néhol nem. A kedves autósok pedig szeretnek úgy parkolni (vagy nem tudnak parkolni!), hogy kettő autó három helyet foglal el. És ezt ha sokan megteszik, akkor az amúgy is kevés parkolóhely még kevesebb autónak lesz elég!
  Esténként tényleg vadászni kell itt a parkolóhelyet, de sokszor már egyéb napszakokban is.”
 • 22. Johnson88 2011. december 31. 09:47
  „Ezek a képek megint csak magukért beszélnek, és megadják az oldal színvonalát...
  A kedves Fotós kollégának üzenem: Ezeket a képeket könnyedén feltolta, pedig tudja nagyon jól, hogy az adott környéken művészet a parkolás... Ha jól sejtem, láttam a kollégát. Egy kérdésem lenne: Azt a beszakadt aknafedelet a Mónus Illésen miért nem fényképezte le, és rakta fel az oldalra??? Ja, hogy lehet, hogy annak esetleg még értelme is lett volna? Mert hogy az BALESETVESZÉLYES! De könnyebb ilyenekbe belekötni úgy látszik.
  Tényleg nem értem ezeket a tudósítókat. Milyen fontossági sorrendjük van? Van ennyire birkák? Megláttak az oldalon egy "parkolásos" cikket, innentől kezdve rákattantak a témára, hogy akkor ezt lehet csinálni? Ennyi erővel láttam a szomszédot, hogy beleugrott a kútba, beleugrok Én is? Csak mert így kikerülök a kisalfold.hu-ra????
  Hihetetlen!
  Fontossági sorrend! Ennyit szeretnék kérni!

  Üdv!

  Johnson88”
 • 21. Contar 2011. december 31. 08:57
  „19. Driver66: "A sok gyalogos meg befoghatja mert miattuk van a sok dugo,koccanás stb............"

  Hát igen, sok gyalogos beül az autójába és már el is felejti, hogyan kell közlekedni!”
 • 20. horiatti 2011. december 31. 01:48
  „nekem 3as golfom van és én is megállok így nem kell ehhez bmw csak tudod ha megnézed a képet ott eltolod még a babakocsit is és különben meg ezek a képek a 3000 ért készülnek <moderálva> :) 1 szer álltam a lakásomtól 3 utcával lejjebb és tudjátok mi történt ?? Reggelre nem volt ott ez hogy lehet ?? úgy hogy ellopták szóval tessék fotózni nektek 3000 én meg inkább kifizetem a bírságot BOLDOG ÚJÉVET”
 • 19. Driver66 2011. december 30. 23:23
  „Ez egy hír?! Mindenki ott parkol ahol tud! Sokszor a Répce utcában nincs egy szabad hely sem. A gyalogosok meg kitudják kerülni az autót. A Táncsics Mihály utcában meg csak igy lehet megállni mert az ott lakoknak nem alakitottak ki parkolot. Kinek mi köze van ahoz hogy ki hol parkol?! Én is sokszor ott állok meg ahol tudok. A sok gyalogos meg befoghatja mert miattuk van a sok dugo,koccanás stb............”
 • 18. Accentos 2011. december 30. 22:29
  „10.-nek:LÁJK:))”
 • 17. piroskaésabarkasz 2011. december 30. 21:10
  „Van hatása az ilyen cikkeknek.Amióta írtatok a Bajcsyn, a járdán parkoló fekete BMW-ről,.azóta megtanult parkolni!!!”
 • 16. háté 2011. december 30. 20:14
  „Ennek a bömösnek ez a parkolója, lehet üres a felfestett-kijelölt parkoló akkor is /egyszerűen sz@rik az egészre!/
  Egyébként az egyik ilyen "fotós" a vasúti átjárónál állt lesben, hátha lekaphat valakit, úgy látszik nem sikerült.”
 • 15. gyurkusz 2011. december 30. 17:33
  „BUÉK!!!!!!”
 • 14. gte325 2011. december 30. 17:31
  „autót elkobozni, jogsit végleg visszavonni”
 • 13. AntiFricc 2011. december 30. 15:56
  „A zséemvés eltévesztette, ez nem a roncstelep :D”
 • 12. Contar 2011. december 30. 15:35
  „6. Lacee70 !
  A "kedves Közter. "-nek nem az a feladata, hogy mindenkinek mindenhol üres parkolóhelyet biztosítson.( a közútkezelő sem csúszás-mentesítheti mindenkor és mindenki előtt az utat!)”
31 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Így parkolunk mi a győri Árkádnál - fotó

Ön szerint is így kell parkolni a győri Árkádnál? Fotóval Tovább olvasom