Kisalföld logö

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 16°C | 26°C Még több cikk.

Ismét Mikulásvonat kanyargott a Bakonyban

Mikulásvonat indult Veszprémből, Zircről és Győrből útjára a csodálatos Cuha-völgybe, Vinyére, december első három napján, hogy több száz kisgyermek na és persze nagyobbacska is személyesen találkozhasson a Mikulással.


Idén az Életfa Egyesület, Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamint a MÁV-Start Zrt. közösen rendezte meg a 2010. évi Mikulásvonat eseményét, melyen három napon összesen 600 kisgyermeket láttak vendégül.

Mikulásvonat indult Veszprémből, Zircről és Győrből útjára a csodálatos Cuha-völgybe, Vinyére, december első három napján, hogy több száz kisgyermek na és persze nagyobbacska is személyesen találkozhasson a Mikulással.

A vonat szépen, alkalomhoz illően piros szalagokkal és a nagyszakállú arcképével feldíszítve haladt végig a Bakony vadregényes tájain. A gyermekek csillogó szemei folyamatosan az ablakra tapadva figyelték, hátha éppen abban a percben pillantanak meg egy mókust vagy egy őzet, vagy netán kilesik a Nagyszakállú érkezését.

Mikor beérkezett a vonat a célállomásra, már egy nagyon kedves kis manó várt minket csengővel a kezében, annak reményében, hogy csengőszóra és kedves dalokra, mi kisóvodások elő tudjuk csalogatni az Őszszakállút. Ez hamarosan sikerült is, mindenki nagy - nagy örömére. Ezt követően megkaptuk „Rénszarvas szelvényünket" ami, annyit jelentett, hogy pontosan tudtuk, hogy mikor milyen programra vagyunk hivatalosak. A mi is csapatunk a tápszentmiklósi ovisok, elsőként lovas szánozhatott, ami hatalmas élmény volt a gyermekeknek,no meg persze a felnőtteknek is, mert ugye azért valljuk csak be, lovas szánnal menni, nem igazán mindennapi dolog. Majd mikor már a lovakat jól kifárasztottuk, elindultunk a Mikulás otthonába, ahol kedves dalokkal és versekkel köszöntöttük őt és kedves manóját. Ahogy egyre jobb kedve kerekedett a Mikulásnak a zsákjai egyre jobban dagadtak a sok-sok ajándéktól, ami persze a mi hátizsákunkat púposította ezután, amitől persze mi nagyon boldogok és elégedettek voltunk, hisz a legelevenebb gyermek is ajándékkal térhetett haza. Ezt követően vidáman fogyasztottuk el az otthonról hozott ebédünket. Majd, hogy ne legyen semmi időnk arra, hogy arra gondoljuk, hogy fázunk, vagy éppen, hogy szorít a cipő, már indultunk is a következő programra, ahol egy felejthetetlen kisszínház fogadta a gyermeksereget. A nézők, a gyerekek és persze mi felnőttek is tátott szájjal figyeltük, hogy miként tud egy elefánt lemenni hídba, vagy a balerina milyen gyorsan tud forogni egymás után elszédülés nélkül. A nagy tapsolásban úgy elfáradtunk, hogy megpihentünk a helyi büfében, ahol nagyon kedvesen vendégül láttak bennünket, forróteát ihattunk és friss péksüteményt majszolhattunk.

További képekért kattintson ide!


Ezt követően meglátogattuk az erdész bácsi házát és elvittük neki, a mi ajándékainkat is amit az erdő lakóinak szántunk. Répát, gondosan felszeletelve, mogyorót, diót, káposztát, hogy minden kis erdőlakó megtalálhassa a számára kedves eledelt. Rövid idő múlva jött is értünk a piros szalagos fűtött vonat, ahol jó volt kicsit megpihenni és feleleveníteni a nap izgalmas eseményeit.

Köszönet ezért az emlékezetes programért a szervezőknek és a kedves szülőknek, hogy ez a néhány száz kisgyermek gazdagodhatott ezzel a hatalmas élménnyel, mert bizony valljuk be csak úgy őszintén, mi kell egy igazi erdei Mikulás váráshoz? Tél, hideg, nagy hó, hulldogáló hópelyhek havas fák, titokzatos lábnyomok a hóban, meleg szeretet. Az hiszem ebben a három napban, semmiben nem volt hiány. Nagyon bízunk benne, hogy jól ismert mondás: A jövőre veletek ugyanitt! - nem hazudtolja meg magát!

Kelemen Anita

Olvasóink írták

 • 3. ssiikkaa 2010. december 07. 11:58
  „Kedves Szerkesztőség!

  Még egy apró helyreigazítást szeretnék tenni: a vinyei helyszínen az Ültess fát Alapítvány és a Vinye.hu Büfé segítette és támogatta a rendezvény lebonyolítását!
  Köszönjük minden támogatónak és a helyszínen - a havazás ellenére is - helytálló kollégáknak a mérhetetlen sok segítséget!
  Horváth Orsolya - Ültess fát Alapítvány
  Hernády Endre - vinye.hu Büfé”
 • 2. bodecs.barnabas 2010. december 06. 17:38
  „Tisztelt Szerkesztőség !

  Köszönjük szépen a részletes cikket, és a méltató sorokat a Mikulásvonatokról, és a programokról. Szeretném megjegyezni, hogy a Mikulásvonat rendezvények fő szervezője és finanszírozója az idei évben a cikkben felsorolt szervezetek pénzügyi és dologi támogatása mellett a Cuha-völgyi Bakonyvasút Szövetség volt. A gyerekeknek nyújtott bábelőadást a Jamboza-Bábcirkuszt a Bábakalács Bt bábcsoportja adta elő. A rendezvényt a cikkben felsoroltakon túlmenően támogatta a vinyei Hosszúház Alapítvány, valamint friss péksüteményekkel minden résztvevő gyermek számára a Lipóti Pékség, a Wolf Pékség és a Pedró Pékség. Szomorúan kell beszámolnunk arról, hogy az első napon a mozdony elejére felfüggesztett Mikulást ábrázoló molinónk az éjszaka folyamán eltűnt, és azóta sem került meg.
  A Bakonyvasút Szövetség és partnerei anyagi lehetőségük függvényében a Mikulásvonat programokat a jövő évben is megrendezik.

  Tisztelettel:

  Bödecs Barnabás elnök
  Cuha-völgyi Bakonyvasút Szövetség”
 • 1. zsukov 2010. december 06. 13:59
  „Bizti szép lehtett.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

UFO-k vagy harci repülők vonulása? - videóval

Szombat este nagy sebességgel fénylő narancssárga pontok húztak el az égen Ménfőcsanak felett az… Tovább olvasom