Kisalföld logö

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő -1°C | 7°C Még több cikk.

Iskolakezdés, hitelből

Emesét talán már a fél ország képes lenne egy kanál vízben megfojtani, és az a kissé bugyuta család is kezd az idegeinkre menni, akik a reklámok alapján már mintegy 20 millió forinttal adósították el magukat. - tudósítónk gondolatai.

Most már tényleg nem tudom, hogy sírjak-e vagy nevessek?! Igaz, ami igaz, azért meglehetősen jókat szoktam derülni néhány reklámon, amibe az ember akaratlanul is bele-bele szalad néha, miközben bravúros ujjgyakorlatokat végez a távirányítón, hogy megtalálja a neki éppen tetsző műsort. Sőt, az igazi műértők még mindig a tvshopos sorozatokat tartják a legnagyobbra és sokadszorra is visítva fordulnak be a nevetéstől a kanapé alá, amikor is Beáte a „háziasszony" őszintén és teljes komolysággal bejelenti, hogy a fene tudja milyen csoda robotgéppel, csak annyi mogyorót darálunk, amire szükségünk van, majd mármár orgasztikus kiáltással üdvözli, mikor a masina, a kommentátor szakszerű megfogalmazása szerint „habbá veri a vizet". Azt a kutya meg a…

Persze, ha az ember nem ragad le a mosóporoknál, meg a konyhai robotgépeknél és kicsit jobban belegondol néhány reklám üzeneténbe, felülemelkedvén azon, hogy milyen röhejesek a figurák benne, a felhőtlen kacagás helyett meglehetős gyorsasággal, akár mély apátiába is süllyedhet.

Csak úgy zúdul ránk a különböző bankok és közvetítő cégek által kínált hitelek reklámáradata. Emesét talán már a fél ország képes lenne egy kanál vízben megfojtani, és az a kissé bugyuta család is kezd az idegeinkre menni, akik körülbelül, a reklámok alapján, már mintegy 20 millió forinttal adósították el magukat.

De ami igazán kiütötte a biztosítékot nálam, az egy egészen új szlogen. Nem pontosan szó szerint idézve, de valahogy így hangzik: Közeledik az iskolakezdés? Épp akciósak a tanszerek? Óóóóó már hívom is a …ot. Azt, a már jól ismert hitelirodát, aki méltán vált híressé a háromjegyű THM-jeiről. De mindegy, emelkedjünk fel ezen és térjünk vissza az előbb említett szlogenhez. Iskolakezdés hitelből? Micsoda? Persze, ha jobban belegondolunk a legszörnyűbb az egészben, hogy nem is olyan valótlan ez a konstrukció, a jelenlegi fizetések valamint a tankönyv és tanszerárak arányait figyelembe véve. És ez az, ami nemhogy nem mulatságos, hanem igazán elkeserítő. Nem éppen a jövőbe vetett hitünket és bizodalmunkat hivatott erősíti. Azon még csak-csak könnyebben továbblendül az ember, amikor is mikró- meg tévévásárlásra kívánnak buzdítani, 200 százalékos hiteldíjmutatóval. Igényelje, akinek hat anyja van. De egy mikrótól mégsem függ a létünk és boldogulásunk. Jövőnk záloga, nem a 106 centis plazmatévében, hanem mégiscsak gyermekeink majdani tudásában rejlik. Ehhez pedig nélkülözhetetlen a tanulás, és azt hiszem, hogyha ehhez hitelt kell felvennie egy családnak, az több mint probléma. Szabályosan katasztrófa.

Azért ezek után azt hiszem, már az sem elképzelhetetlen, hogy megszülessenek a - Nincs pénz a hó végén a vasárnapi ebédre? Hívjon minket bizalommal! Gyorskölcsön…- szlogenű reklámok. Ha most még nem, talán majd akkor mindenki a fejéhez kap, akinek kell, (gondolok itt főképp országunk vezetőire), mert bármennyire is nemtetszésünket fejezzük ki az ilyen cégek és marketingtrendek irányába, valójában ők mégiscsak a valós igényekre reagálnak, amiből aztán nem nehéz bizonyos dolgokra következtetni.

Tisztelettel: Giczi László

Olvasóink írták

 • 2. Magyari 2008. szeptember 01. 11:23
  „Van egy rossz érzésem! A kormány embereinek, és akik mögöttük
  vannak, (szépnevűek vagyis nagyorrúak) az éredkükben áll a
  magyar emberek ellehetlenülése anyagi szempontból! Ez egy
  ördögi stratégia, más országokban is megfigyelhető ez a jelen-
  ség már ahol hagyják persze! Bizony teljesen ők uralják a poli-
  tikai pozíciókat, a multik és a bankok szintén az ő kezükben
  vannak! Ez nem uszítás a részemről csupán az igazság! Most
  már remélem érthető hogy mi miért van ebben az országban.
  A pénz mindenek előtt!!! Ezeket nem érdekli a lakosság, hiszen
  nem is közénk tartoznak lelkületileg! Nem tudom hogy van-e
  megoldás, sajnos a sajtó munkatársainak nagy része szintén
  velük van, oda is befészkelték magukat! Hát ez van... :(”
 • 1. Vakulya Attila 2008. augusztus 30. 17:47
  „Tisztelt Giczi László Úr!

  Öszinte tiszteletem a cikkért. Teljesen valósághű, a jelen egyik nagyon elszomorító jelenségét tükrözi. Nem is akarom szaporítani a szót, hisz minden igaz. Nekem is van iskoláskorú gyermekem, és bizony ismerem ezt a problémát. A nagyon sajnálatos tény viszont az, hogy rajtunk "szegény" embereken kívűl ez senkit nem érdekel. Azok akik esetleg tudnának fordítani ezen a helyzeten, akik a "többség" bizalmát megszerezve "képviselnek" minket, magasról lesz.....ák. Bocsánat ha kicsit elragadtattam magam, de ez teljesen felháborít.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tudósítónk is közvetítette az ETO-Stuttgart meccset

Sajnos a mérkőzés elején nagyon védekezően léptünk fel. Talán a biztos védekezésre mentünk,és az egy… Tovább olvasom