Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Irtó nagy átverés?

Győr - Egy percnyi munkáért 8500 forintot kért egy rovarirtó cég egy olvasónktól egy soha nem látott szerződés alapján. A győri hölgy nem tudott fizetni, így előhozakodtak azzal, hogy beérik kevesebbel is.
Panelházban lakom, ahol, mi tagadás, hangyák és csótányok is időnként megfordulnak, mint nem kedves, viszont kiirthatatlan vendégek. Ezért is örültem meg, amikor két fiatalember azzal csöngetett be, hogy hangyairtás, és hogy egy éves szerződésük van a lakókkal. Na, gondoltam, végre, nem hiába szóltam olyan sokszor a házfelügyelőnek.

Bejöttek, wc, konyha, pár spricc ide-oda a sarkokba, majd közli velem az egyik, hogy írja a számlát, és hogy 8500 Ft-ot kellene fizetni, ez az éves díj, vagy 3500 ft ennek az egyszeri alkalomnak a díja, ha most nem fizetem ki az egész éveset, de ők azért azt javasolják, hogy inkább fizessem csak ki. Úgyis egy évre van szerződésünk(!). Én ugyan nem írtam alá semmiféle szerződést (nem is láttam semmi ilyesmit), és semmilyen tájékoztatást nem kaptam arról, hogy ez egy olyan "szolgáltatás", aminél hiába állítják, hogy "egy éves szerződésben vannak a lakókkal", úgyhogy ezt közöltem is a fiatalemberekkel. Mondtam azt is, hogy egy fillér sincs a lakásban (ami nagyrészt igaz volt, leginkább kártyát használok), úgyhogy most akkor mi legyen? Nekem 5 perc múlva el kellett mennem otthonról, hogy elérjem a buszomat. Felvetették, hogy esetleg levehetnék valahol kártyáról pénzt, és visszajönnek, illetve hogy kérjek kölcsön valamelyik szomszédtól. A biztos átverés onnan vált egyértelművé, mikor megkérdezte egyikük, hogy sokallom-e az összeget? Mert akkor lehet ám csökkenteni... (Amellett, hogy egy perccel előtte még azt emlegették, hogy de hát nekik el kell számolniuk a főnökükkel stb.)

Nagy nehezen elmentek, azzal, hogy majd visszajönnek valamelyik nap a pénzért. Persze azonnal lementem a házfelügyelőhöz, aki mondta, hogy fogalma sincs, miről beszélek, ő aztán semmi ilyesmit nem kért, pláne nem ennyi pénzért, és nehogy fizessek nekik.

Eltűnődtem. A házunkban van úgy 32 lakás, és ez csak egy lépcsőház. Ha csak 5-ben fizetnek, az már azért nem rossz összeg 1 percnyi munkáért (na jó, 5 lakásban 5 perc). Beszéltem a rendőrséggel is, de egyelőre annyit tudtak csak mondani, hogy ha netán visszajönnének, hívjam a 107-et.

Szerettem volna felhívni mindenki figyelmét, hogy ilyen és hasonló trükkökkel könnyen átejthetnek bárkit, mint ahogy engem is kis híján sikerült. Szerencsére nem voltam egyedül, és időben észbe kaptam, de lehet, hogy vannak nálam kevésbé szerencsések is.

Olvasóink írták

 • 3. Hangyás 2008. június 04. 12:00
  „Szerencsére ott volt velem egy ismerősöm (fiú), így könnyebbne ki lehetett őket küldeni.
  Alapvetően nem az a baj, hogy 1 perces munkáért akartak fizettetni, hanem hogy olyan szerződésre hivatkoztak, ami nem létezett sem nálam, sem a többi lakónál. Ha létezett volna, akkor is előtte talán fel kellett volna hívni a figyelmet arra, hogy ezért itt és most pénzt kérnek (hiszen a boltban is kint vannak az árak, ha venni akarok valamit, tudom, hogy mennyit kell érte fizetni). De sem ez, sem az nem valósult meg...”
 • 2. Cseter János 2008. május 28. 07:44
  „Szerintem ez nem csoda! Mindig is a fejétől kezd bűzleni a döglött hal! Noha ez az ilyen ügy talán még nem döglöttek. Egyperces munka? Az is munka, ha túll számláznak akkor is! Ugyan núgy mint az a bírói munka ahol öt perc tárgyalás miatt kiszámláznak 120 ezer perköltséget! Nem mis beszélve arról, hogy a fellebbviteli bíróságokon az áldozatukat csupán azért rugják ki mert nem vitt magával ügyvédet! Törvényt alkotttak e miatt az ügyfél kirugására! Törvényesen fosszák ki az állampolgárokat és még a védekezését sem hallgatják meg a törvényalkotók aljas kreációja miatt! No és ahhoz mit szólnak, hogy a rendelet gyártók a munka végzés nélkül is kizsebeltethetik a lakósságot a rendeleteik alapján? Vagy még nem találkoztak ilyen tevékenységgel?”
 • 1. who 2008. május 27. 20:35
  „Be sem kellett volna engedni oket a lakasba.A holgy meg szerintem jol jart mert akar meg is tamadhattak volna ot.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veszélyes csapadékelvezetés

Sopron - Sopronban a Bajnok utca végén városi csapadékelvezetési munkálatak folynak: már több… Tovább olvasom