Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Illegális szemétlerakat a soproni Nemeskúti úti szőlők tövében

Az illegálisan lerakott szemetet az adott telek tulajdonosának kell elszállíttatnia a lerakóba. Erre világított rá egy soproni eset is.

A minap haladtam a kertem felé a Nemeskúti úton, amikor a szép szivárványra lettem figyelmes. Lehajtottam az útról, majd észrevettem egy ipari szemét kupacot. Ez valamilyen textil cégtől származhat, mivel elég nagy mennyiség - írta olvasó-tudósítónk, aki fotót is küldött a látottakról.

Portálunk, egy a hulladékkezelésben jártas szakembertől megtudta, amennyiben a szóban lévő szemét közterületen van, akkor az elszállítás a Sopron Holding feladata.

A fotó alapján azonban úgy tűnik, hogy minden sokkal inkább magánterület. Így viszont a szőlő tulajdonosának lesz dolga. Az ő feladata megszervezni az elvitelt és kifizetni a lerakás költségét.

Ellenkező esetben büntetésre számíthat.

Jelentős mennyiségű szemét a szőlők tövében. Fotó: tudósító
Jelentős mennyiségű szemét a szőlők tövében. Fotó: tudósító


A szakértő kifejtette, az érintett tegyen feljelentést a rendőrségen. A tapasztalat azt mutatja, hogy meglehetősen jó a felderítési arány, ugyanis sok esetben marad hátra valamilyen árulkodó nyom. Mint például, számla, levél, kinyomtatott e-mail.

A megoldást az jelentené, ha szigorúbb lenne a szabályozás, és nagyobb büntetést kapnánk az illegális szemetelők. Így megelőzhető lenne, hogy szemetesen legyen az utak mente, az erdők széle.

 Legyen ön is tudósítónk! tudosito@kisalfold.hu

Még több tudósítás itt >> www.kisalfold.hu/tudosito

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghalt egy 14 éves fiú Győrben, lezuhant a hetedikről

A rendőrség közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja az esetet.
Tovább olvasom