Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

IKSZT és Közös Önkormányzati Hivatal ünnepélyes megnyitója Kimlén - fotók

A közel 40 éves kimlei Művelődési Ház az elmúlt fél évben fennállása óta a legnagyobb felújításán esett át.

EU-s támogatásnak köszönhetően kívül-belül teljesen új köntösbe öltözhetett. Az intézmény a helyi lakosság és a településre érkező vendégek számára kulturális, szabadidős szolgáltatások egész sorát nyújtja, civil szervezeteknek és csoportoknak biztosít helyszínt, ugyanakkor szeptember 23-a óta itt várja ügyfeleit a Kimlei Közös Önkormányzati Hivatal.

IKSZT és Közös Önkormányzati Hivatal ünnepélyes megnyitója Kimlén

A Mali Dunaj Énekkar, Grundtner Eszter a Kishercegből felolvasott idézete és a Szivárvány Óvoda csoportjának műsora után Balsay Zsuzsanna, polgármester nyitotta meg a rendezvényt. V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára köszöntőjében kiemelte, hogy az intézmény integrálja a település horvát, német és magyar nemzetiségű lakosságát, a fiatalságot és az idősebb korosztályt, színvonalas szolgáltatást nyújt minden ide betérőnek. Az épület országos viszonylatban is a "leg"-ek sorát gyarapítja, hiszen a legszebb környezetben, a Mosoni-Duna partján található.

Dr. Nagy István, térségünk országgyűlési képviselője gratulált a település lakosságának, amiért bátran néztek a jövőbe és felvállalták a
megvalósítással járó feladatokat. Széles Sándor, Győr-Moson-Sopron Megyei kormánymegbízott arról beszélt, hogy az elmúlt években felhalmozott tapasztalat és tudás alapot szolgáltathat a jövőbeni építkezésekre, együttműködések továbbvitelére.

A szalag átvágása előtt az épületet Mogyorósi Márk, káplán áldotta meg horvát, német és magyar nyelven. Ásványi Tibor, alpolgármester pohárköszöntőjét követően az államtitkár úr a LEADER Egyesületek jövőben várható szerepéről és a 2014-2020 közötti időszak vidékfejlesztési programjáról osztott meg információkat a térség önkormányzataival, civil szereplőivel és vállalkozóival.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Víz alatt Kapuváron a gartai rendelő környéke - fotók

A minapi esők után újra úszik a gartai városközpont. A terület felújítása után az úttest és környéke… Tovább olvasom