Kisalföld logö

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 18°C | 30°C Még több cikk.

III. Likócsi Nyárbúcsúztató

Harmadik alkalommal rendezte meg a Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ a Nyárbúcsúztató fesztiválját, amelynek ezúttal a helyi gokart pályán felállított rendezvénysátor adott otthont. A felvonulással, majorettek fellépésével kezdődő , és szentmisével folytatódó ünnepi műsor nagyon színvonalas volt. Folyamatos programok szórakoztatták az eső ellenére szép számmal megjelenő vendégeket.

 

  A kulturális rendezvény során, a színpadon üdvözölhették a Gyárvárosi Énekkart, a katonadalokat népszerűsítő Obsitos Dalárdát, a Likócsi Dalkört, a Rába Fúvószenekari Egyesületet, a Rozmaring Német Nemzetiségi Kórust.

  A tíz éve fennálló és töretlen sikert arató Ashihara karate csoport is színvonalas bemutatóval mutatta be mit tanultak ez idáig, majd a férfiak kedvenc műsorszáma következett, ugyanis hastáncbemutatót láthattak a rendezvény színpadán.Sík Frida csodálatos musicalekkel szórakoztatta a nagyérdeműt , akit egy fergeteges táncos produkció követett, a Fencing Tánciskola néhány növendéke segítségével.

  Nem maradhatott el a Likócs Szolgálatáért díj átadása ezúttal sem. Borkai Zsolt polgármester és Sík Sándor részönkormányzati képviselők adták át a kitüntető címet Skerlanitz Mihály számára, aki betegsége miatt nem tudta személyesen átvenni az elismerést, így felesége tette meg helyette. A kitüntető díjon felül, Hajtó Péter cégtulajdonos felajánlást tett a kitüntetettnek, így ötvenezer forintos utazási utalvánnyal lepte meg a díj illetőjét. 


   Borkai Zsolt a díj átadását követően szólt arról is, hogy Likócs részönkormányzatnak olyan képviselője volt Sík Sándor személyében, aki olyan prominens szerepet töltött be, hogy elismerés illeti őt. Mutatják ezt az utcák, a játszóterek és e rendezvényekhez hasonló programok is. Megköszönte a polgármester Sík Sándor munkáját, és elmondta, hogy azért teszi mindezt, mert átalakult Győr választókerülete, így az új törvényi szabályozás miatt,  Likócs Gyárváros és Jancsifalu egy részéhez fog kapcsolódni, a kevesebb önkormányzati képviselői létszám miatt. Ezen okból Győrött 21 kerületből 16 lett Győrött.

 A polgármester beszédét követően, Sík Sándor képviselő is szólt a jelenlévőkhöz. Megköszönte az eddigi támogatást , és reméli , hogy a későbbiekben is ugyan ilyen szeretettel fogják őt látni a hasonló rendezvényeken. Nagyon örült annak Sík Sándor, hogy mindig volt olyan ember a Likócsiak között, akikre támaszkodhatott, akik szívesen kivették részüket a segítségnyújtásból. Reméli Sík képviselő, hogy ezt a tenni akarást a jövőben is hasonló lelkesedés fogja követni, és akkor elérhető lesz, hogy a fejlődés e városrészen tovább fog lendülni. Nem csupán egy peremkerület lesz Likócs hanem egy meghatározó értékű kertváros. Ezzel indította képviselői munkáját annak idején, és ezt az értékrendet folytatni kellene, ehhez kérte minden Likócsi lakos segítségét. Kér minden lakost, hogy ahogy számára is megadták a segítséget, a támogatást, úgy azt annak is adják meg, aki majd a jövőben a Likócsiak képviseletét el fogja látni.

   Tabáni István is a közönséget szórakoztatta este hét órától, a tőle megszokott szerénységgel, de ugyan olyan szeretettel és odaadással, mint azt korábban a televíziós műsorokban megszokhattunk tőle. Őt a Nemzeti Színház énekese, Venczel – Kovács Zoltán önálló énekes műsora követte, aki közvetlenségével egy szempillantás alatt belopta magát a közönség kegyeibe.

  A mindig népszerű Dolly Roll Együttes volt a harmadik sztárvendége a programnak ,ahol bebizonyították Dollyék, hogy még mindig igényli a közönség az általuk végzett munkát. Immáron több mint két évtizede a színpadon és a szórakoztatás középpontjában , most sem vallottak szégyent Likócson .
GULYÁS ATTILA


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Trianoni emlékművet avattak Lébényben

Lébényben az Első Lébényi Lokálpatrióta Egyesület szervezésében trianoni emlékművet avattak az… Tovább olvasom