Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 20°C | 33°C Még több cikk.

Így parkolnak a Dugonics utcában

Győri olvasónk a Dugonics utcai parkolási "szokásokról" tudósította portálunkat. Úgy fogalmazott, a helyzet katasztrófális.

"Már többször olvastam lapjukban a parkolás problémákról, nekem is van hasonló gondom, amivel régóta küzdök az utcában lakókkal együtt" - írta olvasónk.

Levelét így folytatta: "Győrben, a Dugonics utcában katasztrófális állapotok uralkodnak, vasárnap kivételével reggel 8-tól sokszor este 8 óráig szinte lehetetlen normálisan parkolóhelyet találni. Autók szabályosan-szabálytalanul egymás hegyén-hátán sorakoznak a keskeny Dugonics utca mindkét oldalán, annak ellenére, hogy a páros oldalon az utca elején tábla is tiltja a parkolást, amit a szabálytalanul parkolók a másik irányból behajtva természetesen nem látnak, vagy nem akarják látni. Ilyen esetet személyesen is tapasztaltam: amikor szóltam az egyik éppen a kijelölt helyre menetiránnyal szemben parkoló autósnak, hogy rossz helyre áll, a durva válasz annyi volt: "abból az irányból nem látni a táblát".

A helyzet oka, hogy a legtöbben, akik a városban dolgoznak - mivel az utcában ingyen lehet parkolni - itt helyezik el autójukat már korán reggel, hogy aztán este a munka befejeztével elmenjenek haza.

Így parkolnak a Dugonics utcában - Fotó: olvasó-tudósító


Készítettm pár képet az itt uralkodó állapotokról, hogy lehessen látni, mit élnek át az itt lakók nap, mint nap. Néha nekem kell a szomszéd utcában, vagy akárhol máshol letenni az autót, annak ellenére, hogy a ház előtt kijelölt mozgáskorlátozott parkoló áll a rendelkezésre, amit napi rendszerességgel, természetesen parkolási engedély nélkül elfoglalnak. Napi 5-6 autó parkol szabálytalanul csak a mozgáskorlátozottak számára kijelölt parkolóhelyen, legtöbbször menetiránnyal szemben, amúgy is szabálytalanul.

Próbáltam felvenni már többször a kapcsolatot a Közterület Felügyelettel, de eddig sajnos nem nagyon történt semmi.

Szerintem ha két-három hétig napi rendszerességgel végigbüntetnék a szabálytalanul parkolókat, ha végleg nem is, de könnyebbé válna az itt lakók számára a helyzet" - fogalmazott olvasónk

Olvasóink írták

 • 17. onem 2010. március 06. 11:46
  „pedig ott az új mélygarázs parkoló, igaz nem ingyen, de jóval olcsóbb a büntetésnél!”
 • 16. urbaniastapista 2010. március 05. 12:54
  „Ha sok az autó (nagy a kereslet), akkor a kínálatot (parkolóhelyek számát) kell növelni. Ha ezt nem lehet akkor az árat kell emelni (itt fizetős parkoló övezetté nyilvánítani).
  De a beszedett díjat a mobolitás más ágainak fejlesztésére kell(ene) fordítani.”
 • 15. Kobak 2010. március 05. 11:43
  „Sajnos ez a katasztrófális állapot a Bem térre is igaz. Az itt lakók zömének még lehetősége sincs, hogy a saját telkére beálljon. Marad az utcán parkolás, ha éppen lehet. Nem a legkellemesebb dolog úgy hazaérkezni, hogy az embernek fogalma sincs hol talál helyet. Nem beszélve arról, hogy a nagy számban itt parkolók manőver közben több esetben kárt okoztak az itt lakók autóiban.”
 • 14. MTT 2010. március 05. 11:38
  „Na küldjük csak ide a győritibit........LESZ MAJD REND! lásd a kommenteket a "120-al a 40-es táblánál" c. cikknél!”
 • 13. Mankapunka 2010. március 05. 11:30
  „Goldmundhoz csatlakozok!!!!

  Semmi újdonsá nin azon a környéken. Bem térnél kint van a megállni tilos 6-15-ig,aztán egész nap nem lehet normálisan busszal közelekedni ott,mert a 2 busz aztán meg végképp nem fér el.

  Látjátok,ezért jó a lakótlep,itt nincs ilyen probléma!!!!!!!!!!!!!”
 • 12. Stewe 2010. március 05. 11:03
  „10. Nádorvárosban jó keresgélést, nem találni, tömegközlekedni 305ft os buszjeggyel akkor se fogok ha pisztolyt nyomnak a fejemhez, vállalok mindent.
  8: A Dugonics utca miért is nem egyirányu ? Simán lehetne az. Nem akarják felsőbb körök, bár a győri közlekedés kisebb részt agyonszervezett, nagyobb részt ..... bele.”
 • 11. buszvez 2010. március 05. 11:03
  „Imcsi!
  igazad van:
  ""Parkolóhely most is van. Lehet, hogy nem ott, ahol te meg szeretnél állni""
  ez a legnagyobb baj soknak, az 50, vagy 100 méter....”
 • 10. Imcsi 2010. március 05. 10:57
  „8. Parkolóhely most is van. Lehet, hogy nem ott, ahol te meg szeretnél állni, de erről nem a parkolóhely tehet! Tessék egy kicsit gyalogolni, vagy tömegközlekedni! Vagy vállald a szabálytalan parkolás következményeit!”
 • 9. Imcsi 2010. március 05. 10:52
  „3. gonzo: "A tiltott oldalon állók meg nyilván senki elől nem veszik el a helyet,hiszen ott az ott lakók sem állhatnak meg"
  Gondolom azért tilos az egyik oldalon a parkolás, mert úgy már kevés hely maradna a kétirányú forgalomnak, keskeny ahhoz az utca!”
 • 8. Stewe 2010. március 05. 10:51
  „A büntetésektől és tiltásoktól nem lesz több parkolóhely...”
 • 7. buszvez 2010. március 05. 10:30
  „Sajnos az egész városban (országban) jellemző ez a káosz parkolásnál.
  Az nem kifogás, hogy arról az odalról nemlátni a táblát, mert a kresz világosan fogalmaz,
  "....parkolni a menetirány szerinti jobb oldalon egy sorban szabad...."
  Így a "nagyon divatos" bal oldalon parkolás is tilos parkolás, annak ellenére,nem hallottam
  senkit akit ezért büntettek volna meg. Igaz a tiltó tábla alatt se jellemző...
  Való igaz, hogy nagyon kevés a parkoló, de ez nem jeleti azt, hogy a szabályokra fittyet lehet hányni.
  A közterületfelügyelet,és a rendőrség gyengesége miatt alakult ki ez a nemtörődömség.
  De hát miért pont a prkolásal lenne másképp,mikor sokkal komolyabb szabálysértéseket is látni a
  forgalomban, és amíg nincs baleset,megússza szinte mind büntetlenül.”
 • 6. Goldmund 2010. március 05. 10:13
  „Aki autózik, az keressen magának szabályos parkolóhelyet. Ha nem talál a közelben, menjen távolabb. Ki kérte tőle, hogy autóval közlekedjen?
  Amíg az az uralkodó mentalitás, hogy sokan a WC-re is autóval járnak, addig lesznek forgalmi dugók is, parkolási gondok is.”
 • 5. humer 2010. március 05. 10:09
  „Engem leginkább a menetiránnyal szemben parkolást bosszant fel: veszélyes is, tilos is, sehol sem büntetik a városban, pedig ha csak 1-2 eFt-tal számolok, pár hónap alatt helyreállna a költségvetés.
  Javaslom, hogy 1 fő közterületfelügyelő 1 fő rendőrrel járja végig a várost naponta 3x, aztán legyen rend végre az utakon!”
 • 4. Stewe 2010. március 05. 09:59
  „Lehet panaszkodni azoknál, akik a nádorvárosi parkolást ellehetetlenítik: a vidéki buszpályaudvar parkolójának "üzemeltetőjével" ( évek óta tragikus ), akik a Zrínyi uti kórháznál nem képesek parkolókat létesíteni, akik az Eörsy P-Csokonai utcai közti "park" mellet parkolókat halomra büntetik "parkrongálásért", mindazoknál akik az autósok létét nemkívánatosnak tekintik 2010 ben, akiktől a legtöbb pénzt zsebelik be állami, önkormányzati szinten, ellenszolgáltatások nélkül. A Dugonics utcaika se panaszkodjanak, nem volt kötelező oda költözniük, többségük úgyis abba a kasztba tartozik, akik gond nélkül vehetnek maguknak lakást, házat a város bármyely pontján. Egyébként mindenhol ez a helyzet, kár sipárogni.”
 • 3. gonzo 2010. március 05. 09:56
  „A mozgáskorlátozottaknak fenntartott helyeket elfoglalni írtó nagy parasztság,én minimum tripla dfíjazásban részesíteném az illetőket...
  A tiltott oldalon állók meg nyilván senki elől nem veszik el a helyet,hiszen ott az ott lakók sem állhatnak meg.Egyébként én is parkolok néha ebben az utcában,ezentúl majd figyelek,hogy melyik oldalon:)”
 • 2. Powerarc 2010. március 05. 09:53
  „Aki jogtalanul elfoglalja egy mozgássérült számára fenntartott parkolóhelyet, annak szintén jogtalanul ki kell bökni legalább két kerekét. 1-1”
 • 1. Goldman 2010. március 05. 09:11
  „Máshol is így parkolnak. Mi ebben az újdonság?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Parkolni járdán, kapubejáróban

A legextrémebb parkolási pofátlanságokat bemutató sorozatunkba Csornáról eddig nem kaptunk sok… Tovább olvasom