Kisalföld logö

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 0°C | 13°C Még több cikk.

Hó a buszban hétfőn reggel Győrben - fotó

"Hétfőn reggel készült a kép a Révai utcából induló 7 óra 33-as 22-es járaton" - írta olvasónk.

"Sok mindent meg lehet érteni, hogy késik ebben a hidegben, vagy nincs fűtés valamilyen okból kifolyólag. De mit keres hó a busz belsejébe?" - tette fel a kérdést olvasónk.

Ön mit gondol?

Olvasóink írták

41 hozzászólás
 • 41. Jakabnéni 2012. február 08. 12:57
  „Na.mondtam én,hogy sofőr,csak azt nem értem,miért pont a buszos témákhoz szól hozzá,mikor hébe-hóba se jár busszal.De az észt azt tudja osztani...
  Lehurrogni az elégedetlen utast,akinek nem jön be az új menetrend? Mindezt úgy,hogy buszt akkor lát,amikor elmegy mellette? hm...”
 • 40. Accentos 2012. február 08. 10:28
  „Mankapunka ilyenkor lapul,mint nyuszibogyó a fűben.Nagyon sok korábbi nyilatkozatából kiderül,hogy sofőrként dolgozik.Kenyeres,vagy ilyesmi...
  Csak akkor azt nem értem,miért ajvékol az ilyen cikkeknél,ami kifejezetten a buszokról,buszozásról,menetrendekről szól.
  Szánalmas.”
 • 39. INVEKTUS 2012. február 08. 09:25
  „valószínű hogy a busz sofőr elfelejtette vagy nem vette észre hogy egy kedves utas nyitva felejtette az ablakot és be esett a hó

  de ha már itt tartunk azért ennyire tartalmas cikket még nem olvastam
  :D
  inkább itt tülekedjetek:http://www.kisalfold.hu/mosonmagyarovari_hirek/hianyzik_otvenezer_forint/2263227/”
 • 38. borsmenta 2012. február 08. 07:28
  „18. Mankapunka 2012.02.06. 14:13

  "Egyáltalán örülhetnétek,hogy volt az utcán reggel busz."

  Ó... ha bemész a héten orvoshoz, és megkapod, hogy várj még három órát, örülj, hogy egyáltalán van még orvos az országban, akkor gondolj arra, mekkora badarságokat írtál le.

  A város fenntartását a városlakók adójából kéne megoldani, az ő beleszólásukkal, és nem a fejük felett. A hetvenes években nem volt beszélő oszlop, meg nyomkövetővel, hangszóról felszerelt busz, nem is járt öt percenként, de nem is fagyott le a rendszer egy, az éghajlatunkon teljesen természetes hőmérsékleti ingadozástól.
  Az, hogy a város vezetése eldöntötte helyettünk, mire van szükségünk (összevont járatokra, beszélő oszlopokra, kiszámíthatatlan citybuszra), milyen irányban fejlesztik a várost (belváros kikapcsolása a kereskedelemből, közlekedésből, egy meglehetősen kétes hírű egyetem minden áron való erőszakos fejlesztése) nem csak arra utal, hogy semmibe veszik a választóik akaratát, hanem arra is, hogy a józan paraszti ész is nagyon messze áll tőlük.”
 • 37. borsmenta 2012. február 08. 07:19
  „34. Mankapunka 2012.02.06. 18:13

  Hihehetlen ez a fajta hozzáállás.
  A szóhasználat is.
  Miért godnolod, hogy aki -15 fok körül útnak indul, szórakozásból utazik?

  Nem volt tábla a buszok egy jó részén. A tények sem zavarnak?”
 • 36. macizoli 2012. február 07. 19:36
  „Ilyen van-volt és lesz!
  Az újszülöttnek minden vicc új!”
 • 35. bogote 2012. február 07. 16:59
  „istenem és akkor mi van ? talán megfagytál? örülj, hogy utazhattál buszon. én és talán még sokan mások , ennél nagyobb teleket megértünk, nagyhóban , hidegben gyalog mentünk iskolába, dolgozni , nem laktunk központi fűtéses lakásban és mégis itt vagyunk, élünk!”
 • 34. futóbab 2012. február 07. 16:30
  „34. Mankapunka : pusszantom drága hölgyem,de név alapján inkább uram!Ön borzalmas tájékozott ahhoz képest,hogy x éve nem ült buszon,mert kerekezik.Egy bökkenő van a hozzá szólásaiban:A fele sem igaz!-a másik fele pedig hülyeség!
  Ha sokan olvassák a hozzá szólásait,sokat is fog csuklani.
  Üdv:egy rutinos utas,aki az 1/4 napját a buszokon tölti munkába menet+jövet nagyon sok 10 éve,és még nem ingyen utazó kövér nyugdíjas.”
 • 33. tibi02 2012. február 07. 09:37
  „43. habitus 2012.02.07. 09:25

  Én is láttam ilyet.Magyar mentalitás?Biztos?Kb hány%-ba?”
 • 32. habitus 2012. február 07. 09:25
  „Jonapot!azért az utasok sem szentek, mert sokszor láttam, hogy eldobták a buszon a szemetet, nem a buszsöförök firkálják tele az üléseket,Láttam amikor a diákok sároslábukat rárakták az ülésre.magyar mentalitás balkáni”
 • 31. tibi02 2012. február 07. 09:14
  „Lassan ott tartunk,hogy örüljünk a havas-fagyos-koszos buszoknak,amiknek a menetrendje;menetideje és útvonala már-már súrolja az extrém kifejezést.Merthogy Szigetből-Marcalvárosba eljutni annyi mintha egy 40-50 km-re lévő helyiségbe mennék busszal.Persze meg lehet ezt magyarázni,de nekem az apukám azt tanította,hogy amit meg kell magyarázni azt már megette a fene.Nem tudom miért kellene,hogy érdekeljen engem,hogy mi folyik a háttérben.Ez bizony csak nyavalygás a "kedves" volános kollégáktól!Biztos vagyok benne,hogy őket sem érdekli mi zajlik más szolgáltatóknál a háttérben.Aztán bele lehetne itt menni a sofőrök stílusába is,mert némelyikre még gördeszkát sem bíznék,nemhogy egy emberekkel teli buszt.Okos buszmegállók helyett inkább vérfrissítés kellett volna.Nem is folytatom,aki érti ennyiből is érti.Aki meg nem.......”
 • 30. Madarász 2012. február 07. 08:00
  „Bugyortudor! Szép, hogy véded a mundér becsületét, de már ne haragudj, ez azt nem vigasztalja, aki a busz kimaradása miatt 30-40 percet vár valahol a prérin a -13 fokban és még a munkahelyén is atrocitások érik, mert elkésett.

  Alapvetően az a probléma, hogy a városvezetés úgy kezeli ezt a várost, mintha csak a belvárosból állna, a külső kerületek meg le vannak sajnálva.”
 • 29. bugyortudor 2012. február 07. 07:42
  „"A megrendelt szolgáltatást ki kell fizetni. Az Európai Unióban nem lehet veszteségre kötelezni a közszolgáltató cégeket"
  Ez az Unio álláspontja. Ehelyett nálunk mi van?
  Ez:
  http://omnibusz.blog.hu/2012/02/02/mitol_beteg_a_helyi_a_kozlekedes”
 • 28. bugyortudor 2012. február 07. 07:37
  „31
  Szándékomban áll. Épp Ausztráliába készülünk, mert ha már megyünk, akkor menjünk rendesen. Egyébként hallottam, hogy Te meg bojtár milyen szuper helyen dolgoztok, csak épp a munkátokat csináljátok szarul. (Bocs a személyeskedésért, de így fair: 1-1)

  Amúgy szarból nem lehet várat építeni, nekünk pedig itt jelen pillanatban nem sok minden más van a kasszánkban, mint szar, mert pénzt nem tesznek bele azok, akik vásárolnak tőlünk. Bezzeg velünk megfizettetik a boltban a kenyeret meg a tejet, mert mást már úgysem tudunk venni.

  33. ITTHON!!! (Nem itthol)

  Mellesleg nagyon szívesen tanulmányoznám a szomszéd országok tömegközlekedését, ha mondjuk ugyanolyan színvonalon kapnám a fizetésemet is, és ugyanannyit fordítanának itt is erre a célra, mint ott. Vajon miért jobb, ha mondjuk jön a Volán helyett egy olyan cég, ami fele ennyi járatot tart fenn és még így se tud fizetni az alkalmazottaknak bért, mint pl. az OW Baján.
  Persze, merjünk nagyot álmodni. Vannak itt fiatal, lelkes kollégák, akik próbálnának tenni a változásért, csak sajnos mindenhol (leginkább az önkormányzatnál) falakba ütköznek, és már kezdik átlátni a dolgokat, hogy mindent a politika irányít. Sajnos ez nálunk is így van. A vezérigazgató felelős a több, mint ezer alkalmazottért a megyében, vagyis ő nem packázhat mindenkivel kedve szerint és nem is teszi. Kénytelen lenyelni egy csomó mindent, amit a városvezetés és a fidesz, de mondhatnám előtte a szocialistákat is, lenyomnak a torkán. Bár elmondhatnám mi volt ekörül az uniós pályázat körül is.

  Egyéb iránt nagyon szívesen látunk benneteket itt a KV telepen. Szívesen bemutatjuk milyen munka folyik itt óráról órára, percről percre. Azt hiszem úgy a fair, ha előbb tájékozódunk, és csak utána "ugatunk".
  Úgy talán még arra is lesz idő, hogy elmagyarázzuk (de talán még a vezér is szívesen elmondja), hogy miért nem lehetünk olyanok, mint az osztrákok.”
 • 27. Lildi 2012. február 06. 21:33
  „34. Mankapunka 2012.02.06. 18:13

  Ne haragudj, de azért ezt te sem gondoltad komolyan ugye????

  Te mondod meg hogy én mit tapasztaltam reggel 5:10 és 5:40 között, és te mondod meg, hogy az a busz nem maradt ki és nem is késett, és persze tábla is volt a buszokon. Te aki saját bevallásod szerint 6 éve használtad utoljára a buszközlekedést (24. Mankapunka 2012.02.06. 14:34), te aki egy forintot sem adnál ezért a szolgáltatásért? Te mondod meg a jelenleg is naponta használó utazóknak, hogy kis butusok vagyunk? Ne haragudj, véletlenül nem pap vagy? amolyan igazi katolikus, aki bort iszik és vizet prédikál. Azért tök jó, hogy vannak még olyan emberek akik értenek mindenhez. Vagy várj véletlenül nem egy KV-s troll vagy? esetleg fizetnek azért hogy csináld itt a műsort? Én a helyedbe abba hagynám az ember kiosztását, mert még a végén meglincselnek.

  Veled ellentétben, én nem tudom megengedni magamnak hogy minden nap kocsival járjak dolgozni, de igen is 5500Ft-ért egy szolgáltatást veszek meg, és elvárom, hogy a pénzemért megkapjam, a minőségi kiszolgálást.

  Egyet kívánok neked is, hogy legyél öreg és érjél rá te is -15 fokban és utazd körbe Győrt ezzel a csodálatos szolgáltatóval.”
 • 26. Jannus 2012. február 06. 21:31
  „Sajna ebbe a hidegben a kocsiban is az ajtónyitás után beesett hó megmarad, viszont 1,5-2 km után elolvad mert van fűtés. A városi buszokat ezért is utáltam a leginkább mert sosem akkor jött mikor kellet volna mindíg az időjárásnak megfelelő idő volt benne és akkor diplomatikusan fejeztem ki magam. Nem sokkal többe kerül a havi benzinem mint amibe egy havi buszbérlet kerül. Ezért inkább melegben tisztaságban utazom. Igaz a kocsit fenntartani üzemeltetni nem olcsó, dehát nekem MÉG megéri. Az más kérdés hogy meddig engedhetem meg. Remélem még sokáig.”
 • 25. K83 2012. február 06. 21:16
  „Inkább hó legyen a buszban, mint hogy ne érkezzen meg! Jobb 10-20-30 percet utazni egy kis hó társaságában, mint nem utazni!”
 • 24. Accentos 2012. február 06. 18:28
  „Kedves Mankapunka! Nem azért ülök a citybuszon,mert ingyenes.Van összvonalas bérletem,amit 5500 ft.ért veszek.azért ülök erre a buszra,mert a kicsi gyerekkel nem tudom másképp megoldani,hogy eljussak a bölcsödébe,mivel másik busz nem jár arra,gyalog meg nagyon messze van.Ki nem állhatom a mindenbe beleugató okoskodó embereket.Te is könnyen beszélsz a kormány mögül,nem a sajátodat hajtod,hanem munkaeszköz,ugye...
  Az ember nem azért jár busszal,mert nem telik kocsira,képzeld,az is van...
  A buszozás nem a lúzerság fokmérője.”
 • 23. Lildi 2012. február 06. 17:47
  „4. Mankapunka 2012.02.06. 12:39

  Nem olvastam még minden kommentet, de ezen felháborodtam. Ne haragudj, de én a sok kuka utas közül az egyik, mint okoskodó elnyomott személy a napi életben vettem a fáradtságot, és utána néztem, hogy melyik busz merre is közlekedik, mikor indul és hova. De ha nem vetted volna észre, a buszokon még tábla sem volt, és hát bizony elég nehéz így megkülönböztetni, hogy melyik busz merre közlekedik. arról nem beszélve, hogy nem mindenkinek van otthon internet hozzáférése, és nem mindenki fizet elő a kisalföldre. Ja arról már ne is beszéljünk, hogy a sofőr se tudja hogy hol kellene megállnia...

  Gondolni kéne az öreg nénikre és bácsikra is.”
 • 22. ekkenekepen 2012. február 06. 16:56
  „12. bugyortudor 2012.02.06. 13:21
  kiköltözhetsz más országba. Lehet gyúrniu a német meg angol tudásanyagra. Kint még a fű is másképp nő.”
41 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fertő-part: Télen is nagyszerű kikapcsolódást jelent - fotók

A Fertő-part télen is gyönyörű, lehet kicsit sétálni, mozogni, korcsolyázni a tavon - írja… Tovább olvasom