Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 17°C Még több cikk.

Helyjegy nincs, pedig üres a kocsi - Az összehangoltság hiánya? Nem adtak helyjegyet az üres Railjetre Győrben

Olvasóink történetei arra világítanak rá, hogy nincs minden rendben a vonatközlekedéssel. Ön mit gondol?

Egy másik olvasónk esete:

"Munkámból kifolyólag rengeteget utazom a Mosonmagyaróvár-Budapest vasútvonalon, amihez többnyire a Railjet vonatot veszem igénybe. Egy idő után engem is kezdett zavarni, hogy a jegypénztárnál nem tudnak helyjegyet adni, aztán felszállok a vonatra, ami kong az ürességtől, és ott fizethetem a IC helyjegyet + pótdíjat amiért a vonaton váltom ki a helyjegyet. A kalauznál érdeklődtem ennek okáról, aki elmondta, hogy mivel nemzetközi vonatról van szó, az érintett országok között vannak leosztva a helyek (Svájc, Németország, Ausztria, Magyarország), és a jegypénztáros hölgyek Magyarországon csak a magyar részre leosztott helyjegyek darabszámáig tudnak adni helyjegyet (a rendszer nem figyeli a külföldön kiváltott jegyeket, csak a Magyarországon már kiváltottak veszi figyelembe és ha az eléri a határértéket, kiírja hogy a jegy elfogyott).

Olvasónk karácsonyi sztorija a Railjeten:

"A korábban leírtakhoz hasonló történt velem is. 2014.12.26-án Kelenföldön kértem jegyet a 21.13-kor induló Railjetre, de a pénztárban azt mondták, már nincs szabad helyjegy sem a 2., sem az 1. osztályon. Azt mondták, a kalauz a vonaton majd ad jegyet. Felszálltam az egyik kocsiba, ahol az egyik fülkében egyeten hölgy utazott és több foglalás nem is volt kiírva a fülke ajtajára. A kalauztól váltottam jegyet (közel 800 Ft-ba került) és így rendben hazaértem.

Korábban

Újabb olvasói észrevétel:

"Vasárnap reggel Budapestre készültem, szintén a 8:22-es Railjettel utaztam volna Budapest-Keletiig, azonban mikor kikértem a jegyet közölték, hogy elfogyott. Megkérdeztem, hogy az első osztályra van-e, de az is elfogyott. Nehezen hittem, de akkor nem maradt más választásom, egy személyvonatra tudtam csak jegyet váltani. Mikor felültem akkor csodálkozva láttam, hogy a nagyrészt üres vonatra kb. 20 ember várakozik a peronon. Amennyire láttam az első osztályon is tömegével voltak üres helyek.

Még korábban, december 22-én az esti 19:22-es Railjettel utaztam volna szintén Győrből Budapestre, és akkor is az volt a válasz, hogy elfogyott, de miután megkérdeztem az első osztályra még volt jegy. Felszálláskor láttam, hogy a többi kocsi is nagyrészt üres és az első osztályon is maximum 15 ember utazott."

Olvasónk története:

"December 24-én  szerettem volna Bécsből, Budapest Keleti pályaudvarig közlekedő, Győrből 8:22-kor induló Railjetre jegyet és helyjegyet váltani.

A jegypénztáros közölte, hogy elfogyott a helyjegy. Tudom, hogy karácsonykor sokan utaznak és elővétel...bla,bla,bla. Ennek ellenére, kértem adjon egy jegyet és lesz ami lesz. A pénztáros figyelmeztetett, hogy volt már példa arra, hogy leszállították a helyjegy nélkül utazókat.

Egy életem, egy halálom... felszálltam a vonatra. Kiderült, voltak rajtam kívül is "bátor" emberek, akik helyjegy nélkül szálltak fel. A meglepetés ekkor ért bennünket: rengeteg üres hely a dec. 24-én 8:22 perckor induló szerelvény 23. számű kocsijában például 3 személy ült. Kissé szorongva vártam a kalauzt, felkészültem egy alapos fejmosásra. A szolgálatot teljesítő kalauz hölgynek már nem kellett magyarázkodnom, szó nélkül adta az IC pótjegyet és 1. számű pótdíjat igazoló nyugtát! Köszönet a jegypénztárosnak és a kalauz hölgynek, akik rugalmasan, udvariasan viselkedtek és nem rontották el a karácsonyi ünnepemet!

A kérdés ettől függetlenül az, hogyan lehetséges, hogy Győrben nem tudtak helyjegyet adni a láthatólag félig üres szerelvényre? Felelős?"

Ön mit gondol az esetről? Önnel is történt hasonló? Írja meg ide: tudosito@kisalfold.hu

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csodás parkolás Csornán: karácsony után, a havazás előtt

Így parkolt a karácsonyi ünnepek után az első bevásárlási nap az opelos Csornán. Tovább olvasom