Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Helyiek találták meg a tüdőtranszplantált beteget

Olvasónk levele.
Tisztelt szerkesztőség!

Ez nem fedi teljesen a valóságot, nem a terrorelhárítók találták meg a tüdőtranszpantált urat, hanem három fiatalember, aki 3 kilométerről érkezett egy 2 hónapos csecsemő kimentésére. Ő hozzá tartva láttuk a rózsaszín kendőt kikötve a fekete Mercedes jobb tükrére De nekünk ez csak fura volt, nem tudtuk, miért van rajta.

Így folyattuk utunkat a csecsemő felé, akit hála Isten már ki is mentettek az autóból, mikor oda érkeztünk. Ekkor találkoztunk a terrorelhárító urakkal, akik épp eligazítást tartottak a kereséssel kapcsolatban. Hallva, hogy mit keresnek, az eligazítást tartó századosnak próbáltunk információt adni, de folyamatosan azt mondta, várjunk. Ő olyan útvonalon próbálta futtatni az embereit, ahol biztos nem találták volna meg, mert az úr a másik oldalon volt száz méterre tőlük. Mi még így is futva előbb odaértünk, mint ők, és nekiálltunk a mentésnek. Lapát hiányában kézzel kezdtük kiásni az autót, úgy hogy ők 10-en mögöttünk álltak és nézték a szenvedésünk. Kis idő után csak egy törött lapátot tudtak felmutatni, mikor már a testvérem emelte ki az urat a kocsiból és átadtuk a szalagkorlát túloldalára a terrorelhárító uraknak.

Nagy sietségükben a gyógyszereit is otthagyták, amit mi vittünk utánuk.


Még az a szomorú, hogy az úr kedves feleségét is otthagyták, akinek még egy meleg takarót sem adtak, pedig nem egészen téliesen volt felöltözve. Mi elláttuk a hölgyet takaróval, és 2 kilométert segítve gyalogoltunk a mi járműveink felé és beszállíttattuk a Gönyűn kialakított melegedőbe.

Hozzáteszem még, hogy a nagyszentjánosi felhajtó és a 97-es kilométer közt egész nap Nagyszentjános és Gönyű lelkes, segítőkész fiataljai, mindkét falu polgárőrei végezték a mentést, akik több hóban rekedt csecsemőt, fiatal gyereket, szülőt, mozgássérült beteg mentetek ki és szállítottak azon az útvonalon az autópályáról amit sikerült úgy össze rendezni, hogy az autóink bejussanak a távoli pontokra. Később ezen az úton lett még több 100 autó kijuttatva a Pest felé haladó sávból a két falu irányába a melegedők felé. Ezen mentések közben reggeltől estig egyetlen hivatalos szervet sem láttunk a szakasz mentésében. Akiket láttam a mentés közben, azok a két faluból jövő emberek, akik ételt és italt osztottak ezen a nem kis szakaszon.

Olvasóink írták

 • 9. KisErno 2013. március 18. 14:29
  „A jozan esz hol kezdodik? Mi pl. azert maradtunk itthon a csaladdal a hosszu hetvegen, mert elotte minden nap megneztuk az idojarasjelentest es remenykedtunk, hogy nem lesz semmi a beigert hofuvasbol, maskulonben mentunk volna haza a szulokhoz. Amikor kedd vagy szerda este bemutattak a hiradoban, hogy mi tortent tolunk nyugatabbra es bemondtak, hogy valami hasonlo var majd rank is 15-en, akkor vegleg lemondtunk a tervunkrol es maradtunk a seggunkon.”
 • 8. FrankieBoy 2013. március 17. 16:09
  „köszi, Truder! :)”
 • 7. Truder 2013. március 17. 14:29
  „4. FrankieBoy 2013.03.16. 18:35
  nálad a pont!”
 • 6. zozoka1976 2013. március 16. 18:57
  „tisztelt ember2 hozzá teszem akik segítettek pénzt autót benzint telefon számlát nem sajnálva tették te mikor hoznál ekkora áldozatot amiért nincs viszonzás szerintem ülj a hülye kis géped előtt és ha bajba jutsz várd a csodát azoktól akiket védsz és nem fogadj el semmit a civil lakosságtól akik ételt és italt osztanak és meg próbálnak ki menteni hanem várd meg a segítséget azoktól akiket istenítsz és lehet hogy nem mész haza és megkérlek ha netán civilek mentenek ki menny el az általad védettek díjkiosztó gálájára és tapsold meg a semmit.”
 • 5. zozoka1976 2013. március 16. 18:39
  „ember2 tisztelt hozzá szóló te is csak egy facebook előtt ülő semmire kelő ember vagy akiben nem szólalt meg az állampolgári kötelesség és a segítő készség nyugodtan védd azokat akiknek az első dolga lett volna a mentés csak sajna el voltak foglalva Pintér Sándor kimentésével az M7-autópályaról egy ember élete fontosabb mint több csecsemő +polgár akik24 illetve 10x órája a hó fogságában vannak.”
 • 4. FrankieBoy 2013. március 16. 18:35
  „ember2! Hol volt a józan ész? Ott, ahol azt mondta a dolgozónak, hogy menj haza a családodhoz, a gyerekeidhez... Ott, ahol azt mondta, hogy vidd el pihenni a párodat.... Ha a józan észt számon kéred az egyszerű embertől, miért nem kéred számon az IDŐBEN történő tájékoztatást a katasztrófavédelemtől és a közmédiától??? Miért nem kéred számon az időben történő hóeltakarítást a felelősöktől??? Mert nekik ez a feladatuk..... Az egyszerű ember vagy nézi az időjárás-előrejelzést, vagy nem. Nehogy már nekem folyamatosan figyelnem kelljen, mikor van vörös riasztás!!! mellesleg figyeltem, ezért vonattal mentem Pestre csütörtök reggel.... hazafelé így is reggel háromnegyed héttől délután háromnegyed négyig tartott az út Bp-ről Győrbe. utána pedig csak Győrszentivánon keresztül tudtam kivergődni Gönyűre a fiammal. Az autósok ott is egymást segítették, egymást tájékoztattuk, merre lehet ki-be közlekedni Győrbe. Kritizálni a legkönnyebb??? Számonkérni még könnyebb!!!”
 • 3. ember2 2013. március 16. 17:25
  „gylj! kritizálni a legkönnyebb. Az általad említett szervezetek többsége Pesten volt és az ő kijutásukat is korlátozta a hó. Nem is beszélve arról, hogy pl. a TEK hivatásos állomány, tehát mindenkit be kellett rendelni.
  gylj! és hol volt a józan ész amelyik azt mondta, hogy ilyen időben nem szabad elindulni autóval. A vonatok , ha késéssel is de jártak.”
 • 2. gutentag 2013. március 16. 17:19
  „Úgy olvastam, hogy a máltaiak az ideiglenes szállások kialakításában segítettek, vitték oda a plédet, kaját. Azért, mert nem hallottuk, még lehet, hogy ott voltak, csak nem fényezik magukat (nem úgy, mint a TEK).”
 • 1. gylj 2013. március 16. 13:51
  „Köszönet a civileknek! Mindenütt csak az ő segítőkészségüket dicsérik és én is ezt teszem. Hol voltak az egyházak, a magyar vöröskereszt, a máltaiak? No lám, a TEK ott is ott volt? Más esetekben is ilyen" hatékonyan" működnek!?
  Sokakkal együtt én is szeretném megköszönni a Rádió Győr munkáját. A legfrissebb híreket tőlük kapták a bajbajutottak.
  És miben segített a KIRÁLYI MÉDIA?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Példaértékű civil összefogás a havazás kapcsán Győrben

Délutánra kis csapatot sikerült szerveznem, ismerősök és ismeretlenek segítettek - írja levelében… Tovább olvasom