Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Havazás megyeszerte: Megcsúszott kamion, busz - Olvasóink információi, fotói

Megcsúszott a havas úton, és egy Opellel koccant Jánossomorja belterületén egy kamion. Megyeszerte több baleset történt.12.41 - Autókat szállító trailer akadt el Győrben >>

10.20 - Győrben, a Bartók Béla úton egy busz csúszott meg a havas úton:


Fotó: Tudósító
Fotó: Tudósító

09.40 - Árokba csúszott egy terepjáró az 1-es számú főútton Győrszentiván térségében pénteken reggel. Ugyancsak az 1-es főúton, Abda és öttevény között, a benzinkúthoz közel egy Opel Vectra és egy Opel Corsa ütközött, egy ember sérült. Itt félpályás az útzár.

09.34 - Pénteken a megvastagodó felhőzetből sokfelé számíthatunk havazásra, a Dunántúlon egyre inkább havas esőre, esőre. Délután az Alpokalján már felszakadozik a felhőzet.

Az északnyugatira forduló megélénkülő szelet a Kisalföldön erős lökések kísérhetik. A hőmérséklet a Dunántúlon 1, 6 °C, keleten 0, -4 °C közé emelkedik - írja az idokep.hu.


Eső váltja a havazást az enyhülés miatt Győrben
Bár éjszakánként még a hétvégén is -4 fok körüli hőmérséklet várható, nap közben akár 5 fok is lehet. A nap csak szombaton bújik elő. Részletek >>


09.28 - Hóeltakarítás Győrben

A GYŐR-SZOL Zrt. csütörtökről péntekre virradó éjszaka alásózta a kezelésébe tartozó hidak és felüljárók, valamint a tömegközlekedési útvonalak burkolatát.

Győrben pénteken reggel fél hatkor kezdett esni a hó. A GYŐR-SZOL Zrt. a havazás kezdetét követően megkezdte a fenntartásába tartozó felületeken a hó eltakarítását. Munkagépek dolgoznak a hidakon, felüljárókon, a tömegközlekedési útvonalakon és a járdákon.

A közösségi közlekedés elősegítésére folyamatban van a hóeltakarítás a buszmegállókban is. A hidak lépcsőin kézi erővel történik a beavatkozás. A belváros hóeltakarítását gépek átvezénylésével és belső munkaerő átcsoportosításával, megerősített állománnyal végzi a társaság.

A GYŐR-SZOL Zrt. megköszöni azon közlekedők segítségét, akik előzékenységükkel nagy forgalomban is lehetővé teszik a síkosság mentesítést végző gépek haladását.

08.16 - Intenzíven havazik Győrben is.

07.59 - Péntek reggel nem sokkal fél 8 előtt Jánossomorja belterületén egy külföldi rendszámú kamion megcsúszott a havas, csúszós úton és az előtte közlekedő Opel típusú személygépkocsival történő koccanás után az út menti árokba csúszott.

Fotó: Tudósító
Fotó: Tudósító

Fél 8 előtt a műszaki mentése még nem kezdődött meg - írta tudósítónk.

Várjuk Olvasóink havazással kapcsolatos információit, fotóit! Legyen tudósítónk!

tudosito@kisalfold.hu

Olvasóink írták

36 hozzászólás
12
 • 36. quaestor 2012. február 19. 10:44
  „Na. Megnyugodott mindenki, elolvadt az a fránya hó (pedig olyan szép volt), szépen süt a nap. Szép vasárnapot!”
 • 35. Bit-man 2012. február 17. 23:47
  „Szerintem meg tökmindegy hogy dara, latyak, letaposott hó, vagy friss, a könnyű autó mindegyiken megcsúszik!”
 • 34. Madarász 2012. február 17. 22:40
  „33. Na ja, csak reggel a csúcsforgalomban még nem voltak letolva sem az utak... Mivel előtte éjjel fagyott, a hó meg ráesett, érhetett mindenkit a hó alatt "meglepi".”
 • 33. páctivald 2012. február 17. 18:07
  „24. medwe 2012.02.17. 12:13

  medwe kolega leírta a lényeget!

  A tél már csak ilyen, hideg meg havas.

  Bár tegnap örültem volna, ha nyerges szerelvénnyel nem 2 tonnás rakománnyal kellett volna hazaevickélni az 1-es úton Tatabányáig. Érdekes mozdulatokat produkált a húzó.:)”
 • 32. Túrabakancs 2012. február 17. 17:46
  „Mankapunka! /30/
  Teljesen igazad van, a csak letolt havon közlekedő autók sokszor jobban tapadnak,
  ráadásul a sok só sem teszi tönkre a karosszériát. Ráadásul valóban szebbek az utak
  a városokban letolt hó esetén, mint az undorító lucsokban. Latyakban meg
  szerintem jobban megcsúszhat egy autó. Ha nem sóz egy sószóró gép az amiatt is
  van, hogy a benne lévő só-zúzalék elfogyott, emiatt vissza kell térniük az adott
  telephelyükre a következő adagért. Nagy intenzitású hóeséskor pedig a sózás csak
  késve fejti ki a hatását, az esetleges hideg időben történő sózásról meg nem is beszélve.
  Én rengeteg munkagépet láttam ma, aki pedig mást állít, az valószínűleg Kiskunbüdösfütykösről
  állítja ennek az ellenkezőjét. 40Km/h-val még nagyobb hóban is lehet biztonsággal közlekedni, igaz nem
  emelkedőn.”
 • 31. pappe 2012. február 17. 15:16
  „31-hez: <moderálva> Idézem magam:
  "mert nem akartam, hogy a vérnyomásom az egekbe szökjön" Ebből hogy jött az a következtetés, hogy vezetés közben - konkrétan - fel is ment a vérnyomásom? Na mind1. Egyébként én alapvetően nyugodt ember vagyok és nem az a fajta, aki rászakad a dudára, ha előtte "elalszik" valaki a zöldre váltó lámpánál. Én ugyanis akkor csak egy fél másodpercnyi kürtölést szoktam megejteni....”
 • 30. habitus 2012. február 17. 15:02
  „akinek vezetés kőzben felmegy a vérnyomása=alkalmatlan.(pappe)”
 • 29. Madarász 2012. február 17. 13:05
  „24. Azért ez nem úgy működik, a legtöbb hótoló csak annyi, hogy egy teherautó/traktor elejére szerelnek egy arra alkalmas eszközt és kész.

  Hol van finom porhó? Olvad, latyakos, reggel meg le is volt a tegnapi fagyva, estére, holnap reggelre megint le lesz.”
 • 28. Contar 2012. február 17. 13:02
  „14. Csajsziland: "...Akinek nincs rutinja téli vezetésben, maradjon otthon vagy üljön buszra, vonatra."
  Idézet a cikk ből: "10.20 - Győrben, a Bartók Béla úton egy busz csúszott meg a havas úton:"
  Talán a rutin és az xxxxx levezetett km sem elég mindig!”
 • 27. Almanari 2012. február 17. 13:01
  „10:20. Nem egészen pontos a kiírás! A busz elütött egy embert.
  Pontosabb információt nem tudok.”
 • 26. pappe 2012. február 17. 12:38
  „24-hez: Ez korrekt írás! Körülbelül meg is teszi témazárónak. Ezek után már csak a semmiragozás következne... :)”
 • 25. pappe 2012. február 17. 12:16
  „20-hoz: Egyébként én NEM beszéltem semmiféle "száguldásról". Se téli gumival, se anélkül. Nem tudom mire reagálsz? Értelmezni is tudni kellene. Egyébként as történetemnek már semmi de semmi jelentősége nincs, a hölgy is biztosan odaért ahová akart, meg én is, továbbá figyelmedbe ajánlom a 19-es számú hozzászólásomat is! :-)”
 • 24. medwe 2012. február 17. 12:13
  „Emberek! A hómunkásnak azért jó, mert nyáron nincsen hó. S különben is Ők, csak a gyalogos részeket takarítják. Nincs hókotró? De, van! Csak az autós azt szeretné, hogy amerre jár fekete legyen az aszfalt 3 - 4 számjegyű utakon is. Már több, mint egy hete van hó. Na mi van? Elkényelmesedtünk a mediterrán télben? Régen is volt hó, régen is volt hideg. Ráadásul, most finom porhó van mindenhol. Aki próbálta az egy héttel ezelőtti havat lapátolni,érezte, hogy olyan, mintha frissen esett volna. Téligumi, normális sebesség. Itt a mi vidékünkön nincs semmi gond. Ezt hátsókerekes kisteheresként mondom, napi utazással. Aki pedig bizonytalan, menjen éjszaka csúszkálni, gyakorolni. Mi is így csináljuk még a mai napig is. Ez nem hősködés. A takarításról csak annyit, hogy hirtelen egy időben legyen minden tiszta, nem lehetséges, főleg nem, ha ráesik. S, mit csináljon a hókotró, ha nincs hó? Megéri erre a tíz napra óriási gépparkot tenni, hogy a kedve utazónak minden négyzetmétere fekete aszfalt legyen. Tessék korábban indulni, téligumi, óvatos vezetés. Talán egymilla után írhatok ilyet...”
 • 23. gonzo 2012. február 17. 12:08
  „Gamma5,fel vannak készülve:ez annyit jelent,hogy működőképesek a gépek,van betárolva elegendő só,kőzúzalék egyebek.A bevethető gépek száma véges.Ennyire telik,ez van.”
 • 22. Gamma5 2012. február 17. 11:59
  „Hát nem tudom! Mindenesetre érdekes! Már novemberben azt mondják az útkezelők, hogy fel vannak készülve, de amikor leesik egy cm hó, totál káosz mindenütt!
  Tény, hogy ha folyamatosan esik, és még a szél is hordja, nehezebb tisztán tartani az utat, viszont sózni ekkor is lehet!
  Bár nekem jobban tetszik havasan, mint latyakosan! Különben is, a három hónapos téli évszakból legalább egy legyen már igazi tél! :D”
 • 21. agoston1754@freemail.hu 2012. február 17. 11:55
  „"17. unkown 2012.02.17. 11:31
  az a baj, hogy itt sokan azt mondják, hogy hát mindig ez van, néha kirándulni kellene a határ túlsó oldalán, aztán ki0tágult szemekkel lehetne látni, hogy ezt lehetne jobban is csinálni.."

  Egészen pontosan melyik határra tetszett gondolni? Netán a Román határra? A Szlovák határra? Vagy az osztrák határra??? Netán az Ukrán határra, ahonnan az "ideológiát" meg a "technikát " kaptuk... "SZICSÁSZ! UGYIS ELOLVAD! MEGLÁTOD!"”
 • 20. pancser 2012. február 17. 11:55
  „15!"pappe"Ebben a hóesésben lehetett 30-40-él többel menni, csak nem volt tanácsos. A hölgyeket meg pláne nem érdemes kritizálni, bizonyítottan kevesebb balesetet okoznak. Agyhalottak azok, aki azt hiszik a téli gumival lehet száguldozni. Nem lehet, ezen a hőmérsékleten szinte alig van különbség. Kedves "pappe" elárulhatnád, hogy mennyi a te frankó kocsid fékútja ilyenkor!”
 • 19. pappe 2012. február 17. 11:53
  „Nem kell nagyon izgulni, holnapra úgyis sártenger lesz minden...”
 • 18. ISU 2012. február 17. 11:38
  „6. unkown

  "szégyenország"

  Bóvli ország, bóvli kormánytól, mit lehet elvárni ?
  Mostmár pedig lehetne sózni mert az idő engedi !!!”
 • 17. unkown 2012. február 17. 11:31
  „az a baj, hogy itt sokan azt mondják, hogy hát mindig ez van, néha kirándulni kellene a határ túlsó oldalán, aztán kitágult szemekkel lehetne látni, hogy ezt lehetne jobban is csinálni..”
36 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Parkolás: a megállási tilalom és a buszmegálló sem zavarta

Olvasónk, Márton fotója Győrből egy "bravúrosan" parkoló audisról. Tovább olvasom