Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Három fiatal élete került veszélybe

Tudósítónk szerint egy diófa mentette meg három fiatal életét szerda délután Sopronban.

Szerda délután 16:50-kor az őrangyalok és egy, a családi ház tulajdonosa által ültetett diófa mentette meg 3 fiatal életét. A Rendőrség a bejelentés kapcsán nem "szállt ki", tekintve, hogy személyi sérülés nem történt. Pedig jó lett volna, ha látják, hogy hajszálon múlt a tragédia.

A történet röviden: az egyetem több milliárdos beruházást hajt végre, a Mikoviny utca felé eső kijáraton tengernyi sarat hordva a közútra. Eltakarítás sohasem történik! Az Audi, amely ma 16:50-kor  a Bajcsy Zsilinszky út felől érkezett a Mikoviny útra,  az 5-8 cm-es hordalékon csúszott meg, Fogpiszkálóként törte ki az említett diófát és orral teljes erővel a 2 m-re lévő 30 éves fa hatalmas törzsének csapódott elemi erővelaz autó eleje ronccsá törött.

Az ok, hogy a hordalék a száraz idő miatt megszáradt, senki sem láthatja arra közeledve, hogy az úttest ilyen módon szennyezett. Az egyetem főbejáratától felfelé egyetlen jelzőtábla sem jelzi, hogy lassítani kellene, hogy gigászi építkezés folyik, hogy az úttest szántóföldhöz hasonló burkolattá változott. Egyetlen tábla sem.

Egy tábla van a Mikvony u. 1. számú ház előtt, de a szemben lévő oldalon, ahol nincs is akkora veszély.

A három fiatalember életben maradásának szívből örül egész környékünk. Örülhet a dicső egyetem is, mert a haláluk a felelőtlen építkezésük következménye lett volna!

Egy hete történt, hogy a Mikvony út első szakaszán több, a családi házak előtt parkoló autók gumiabroncsait szúrták ki, a Rendőrség feljelentés kapcsán kiderült, hogy  pontosan tudják, hogy ez az egyetemisták "vonulási szakasza"!

És tesz itt bárki, bármit? A hatóság, az egyetemi vezetőség, a lakossági képviselet?

Ezen a környéken, a Lövérek aljában már az emberek élete is az egyetem mindenféle zavó tevékenységétől, hallgatóinak elviselhetetlen, magukat magasabb rendúnek vélt viselkedésétől függjön? Táblákat szednek le, kukákat borítanak, fákat törnek ki, stb. Nekik, milliárdos EU pénzekből építkezünk úgy, hogy a felelőtlenség miatt akár emberéletek is veszélybe kerülnek. Ez így van rendben? -tette fel a kérdést tudósítónk.
 
Tegyen már valaki ezügyben, hiszen a Rendőrség szakemberei is akadályokba ütköznek, amikor felszólítanák az egyetem vezetőségét hallgatóik rémes tetteinek megfékezése ügyében!
 
Ha már több milliárdot költenek el EU-pénzekből (amit majd megint a szegény emberekkel fizettetnek vissza így, vagy úgy!!) kutató- és bemutató laboratóriumokra (ami persze ugyan már ki a  jó fenét érdekel? ) akkor építkezzenek úgy, hogy ne veszélyeztessék a környéken élő emberek életét, nyugalmát!

Olvasóink írták

 • 12. NoBo 2010. november 25. 11:36
  „11: ahányszor össze.... az utat -ezzel balesetveszélyessé téve- annyiszor takarítsák! <moderálva...>”
 • 11. McAliester 2010. november 25. 11:02
  „10
  Ez mind szép és jó!
  De ha 1 nap 10-15szer fordulnak akkor 15ször takarítatnád gépekkel az utat?
  Mert a nap végén letolják.”
 • 10. Goldman 2010. november 25. 10:34
  „McAliester: akkor viszem hozzád a gépemet és mosogasd naponta.
  Ami azt illeti a KRESZ-nek ezzel kapcsolatba van előírása csak tojik rá mindenki.
  Hogyan oldanám meg? A sárfelhordott szakaszra kivezényelnék egy úttisztító gépet és a tisztítás költségét bevasaltatnám az önkormányzat vagy a közútkezelő helyében azzal akinek a földjéről kihordták. Ilyen egyszerű. Csináljanak maguknak szolgalmi utat és járjanak azon.”
 • 9. McAliester 2010. november 25. 09:57
  „2 Csajsziland 2010.11.25. 08:17

  Hogy oldanád meg nyomorult TSZ-esek közlekedését? Szerencsétlen csúszik - mászik a traktorral.
  Levegőbe mégse mehet..!! - én már többször láttam, hogy a nap végén lelapátolják az útról, amit felhordtak.
  Szerintem 3 vödör víz + egy kis autósampon anyagilag senkit se terhel meg olyan vészesen.”
 • 8. mindigatutit 2010. november 25. 09:49
  „az is érdekes,hogy a rendőrség nem megy ki,bezzeg a tilosban parkolóhoz kimegy lakossági bejlentés alapján.ja ,ott pénzt lehet beszedni”
 • 7. barka 2010. november 25. 09:36
  „Teljesen igaza van a tudósítónak. Naponta járok arra kocsival, és naponta bosszankodom az eluralkodott helyzeten. Az egyetem dicsőségét/nagyszerűségét/fejlesztését hirdető táblák már vannak, felelősséget azonban senki sem vállal. Mert így egyszerűbb, illetve mert megtehetik...
  Szomorú és gyalázatos egyszerre.
  Természetesen ez az írás és a hozzászólások (valamint a szerencsésen végződött baleset) nyilván nem változtat majd a helyzeten. Ennek ellenére talán érdemes lenne az egyetem vezetésének (is) jelezni a megtörténteket: Prof. Dr. Faragó Sándor rektor, Herczeg László gazdasági főigazgató...”
 • 6. ooooo 2010. november 25. 09:20
  „...25 éve (gyerekkoromban) Németországi útunkról többekközt az maradt meg bennem, hogy mikor a teherautó kijött az építkezésről LEMOSTÁK A KEREKEIT ÉS AZ ALJÁT GŐZBOROTVÁVAL!

  ...ezekszerint az ő 25 évvel ezelőtti szintjükön sem vagyunk!!!!”
 • 5. Madarász 2010. november 25. 09:18
  „Miért nem takaríttatják le az utat azzal, aki felhordja a sarat?! Ilyenkor hol vannak a rendőrök?!”
 • 4. kicsi_lany 2010. november 25. 09:01
  „a Tudósítónak igaza van az egyetemistákat illetően! azért jöttem el abból az iskolából, mert pontosan az zajlik ott, amit leírt...”
 • 3. streber 2010. november 25. 08:38
  „Na azért az "5-8cm-es hordalék" elég jól látható, valaki nem elég körültekintően vezetett!
  Ettől függetlenül örülök. hogy nem esett kár emberben! Meg kell büntetni az egyetemet és a kivitelezőt is, talán ezután takarítanak. Ami kötelező is lenne, nem?
  Tisztelt tudósítót nem minősítem, többek között a kutatólaboratóriumra tett megjegyzése miatt sem. Remélem neki is jár a 3000Ft!”
 • 2. Csajsziland 2010. november 25. 08:17
  „Ez általános jelenség hazánkban. Munkába jövet elhaladok néhány TSZ környékén, már feladtam a kocsimosást, nem bírom anyagilag.... Arról nem beszélve, hogy bokáig érő sár és trágya áll az utakon.
  Csak hogy ne a levegőbe beszéljek: Vág, Szil, Rábcakapi, Fehértó... Undorító és balesetveszélyes. Ráadásul mind olyan út, hogy csupa -nem kátyú - ÁROK!”
 • 1. xxx87 2010. november 25. 08:08
  „Kemény egyenruhás értelmiség.....részegen a sötétben nagymenők vagytok....am meg nokedlik...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Óriási citrom termett - fotóval

40 dkg-os citrom termett Kokas József 18. kerületi társasházának erkélyén - írta Tudósítónk. Képet… Tovább olvasom