Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Hamis cigarettás dobozok a győri Aranypart környékén - fotó

Érdekes történetet osztott meg velünk egy magát megnevezni nem akaró személy, ugyanis a győri Aranypart II. strand területével szembeni erdősávban, meglepő dolgokat rejtett a természet.

Az Aranypart II. strandterületével szembeni erdősáv különös dolgokat rejtett az emberi szem elől. A helyszín felé kitaposott útvonal vezet, ami nem is annyira érdekes, hiszen horgászok járnak naponta ezen a területen.

A dolog pikantériája, hogy az erdősávba egy jó kétszáz métert kell haladni befelé, majd hirtelen akarva-akaratlanul is megáll az arra haladó ember.

Hatalmas cigarettásdoboz rengeteg, amelyek kibontatlanul, de vizesen hevernek a bokrok mélyén. Kartonszámra vannak az ukrán márkát fémjelző dobozok, amikről szemmel láthatóan nem mondaná meg senki, hogy hamisak.

Egy dobozt kibontottunk, próbaképpen, hogy mégis miért is lettek ide kidobva, hiszen a dohányosok körében nagy kincsnek számítanának a cigaretták, főleg ilyen mennyiségben.Amikor kibontottuk, a csalók titkai tárulkoztak elénk, mert a doboz tartalma nem mást rejtett, mint kartonpapírokat. Méretre vágottak voltak, amit feltehetőleg nagyobb mennyiségű szállítmány során tudtak volna eladni, és ezzel még nagyobb haszon szerezni maguknak.

Sajnos, a természetkárosítás nem fejeződött be a bokroknál, ugyanis a szabad stranddal szembeni vízpart tele volt ugyancsak cigarettás dobozokkal - voltak külön is és kartonban elszórva is.


NAV: a dobozokban cigaretta helyett kartonpapír volt

"Győr-Moson-Sopron Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóság munkatársai a helyszínen megvizsgálták a cigarettás dobozokat.

A dobozokban cigaretta helyett kartonpapír volt. A kitömött cigarettás dobozok súlya nagyjából megegyezett egy normál cigi súlyával" - közölte portálunkkal Cséve Szabolcs főhadnagy, a NAV Nyugat-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának kiemelt főreferense.

Olvasóink írták

 • 9. paris18 2011. július 20. 20:30
  „1. peet2

  Nem hamisítják a hamis cigit mert ez a hamis. Zárjegy nélküli van, de az nem hamis.

  Én kb 10 éve jártam úgy egy doboz helikonnal, hogy 20 darab rendes cigi hosszúságú füstszűrő volt benne, dohány meg semmi. Boltban vettem.”
 • 8. Hosse 2011. július 19. 16:30
  „ES KI FOG TAKARTANI ??? Vagy ugy hagyak es a 2 db tel alatt csak elrohad... VAM es Penzugyesek sem hivtak ki a varosi komunalis szolgaltato-t hogy tkaritsanak...bezzeg parkolasi dijat ha nem fizeted mar ott csungnek a nyakunkba...”
 • 7. oPTiKa 2011. július 19. 09:09
  „Hmmm, ügyesek. Ha elkapják öket, akkor kisebb lesz a büntetés, mert a kartonpapírra egyelöre még nem vetettek ki jövedelmi adót - vagyis az államot nem károsították meg. A gyártókat még segítik is, mert aki egyszer ilyent vesz, legközelebb biztosan nem próbálkozik be az üzleteken kívül. A dohányosokat pedig segítik a leszokásban. :-)

  Amúgy lehet, hogy az ötletet egy svájci dohányzásról leszoktató kampányból vették: Üres dobozokat árulnak, "Keine Zigarette ist besser" feliratta. (Ez egy szójáték két jelentéssel, kb.: "Cigaretta nélkül jobb", illetve "Egy cigaretta sem jobb (ennél)" ) felirattal. Az üres dobozt itt lehet megrendelni: http://www.smokefree.ch/”
 • 6. mc 2011. július 19. 07:03
  „Na, így kell gyorsan leszokni a dohányzásról.”
 • 5. Bali01 2011. július 18. 21:22
  „heh ezt valaki bebukta:)”
 • 4. Vanderer 2011. július 18. 20:43
  „Ez mekkora ötlet?Zsenik.”
 • 3. miracle 2011. július 18. 20:21
  „misskittina30
  Hanem vásárlás előtt felbontogatja a dobozokat, mert azt csak úgy lehet.”
 • 2. misskittina30 2011. július 18. 19:59
  „Csak egyszer szednek rá valakit, utána többet nem vesz hamis cigit.”
 • 1. peet2 2011. július 18. 17:40
  „Ez már a vég!
  A hamis cigiket is hamisitják?
  Vagy csak dohányzás elleni harc újabb állomása?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikerrel zárult a nótaest Téten

Vasárnap délután öt órakor szinte egy gombostűt sem lehetett leejteni, annyian érkeztek a Téti… Tovább olvasom