Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Halottak napja előtt vágta tarra a fákat az E.ON a kunszigeti temető előtt

A közelgő halottak napja előtt két hársfát gallyazott le az áramszolgáltató annyira, hogy a fákból csak egy csonkot hagytak. Olvasó-tudósítónk galériájával.
- Siralmas látványt nyújt így halottak napja előtt a kunszigeti temető bejárata. Két hatalmas hársfa állt ott, mióta az eszemet tudom. Október 28-án, pénteken aztán jött az áramszolgáltató és gallyazás címén letarolta a fákat, csak két 3 méteres csonkot hagytak belőle. Mindezt a közelgő mindenszentek és halottak napja előtt - írja olvasó-tudósítónk.

- Nem tudom elképzelni, hogy a kopasztás volt az egyetlen megoldás a gallyazásra. Ráadásul otthagyták az egészet. A házak előtt a tulajdonosoknak kell eltakarítani a nyomokat, a temető előtt meg a falugondnok és munkatársai takarítottak (a munkaidejükön túl!).

Olvasónk felvételei
- Ezeken a fákon már aligha lesznek újra ágak és levelek. Lehet, hogy előírásokkal meg tudják magyarázni valahogyan a fák legyilkolását, de azt nem, hogy erre miért épp a halottainkra való emlékezés előtt néhány nappal volt szükség.

Olvasóink írták

 • 17. csk 2011. november 08. 10:25
  „Ez a cikk és a hozzászólások némelyike is egyértelműen azt támasztja alá, hogy mindenkinek csakis a saját gondja az érdekes, látszólagos ismeretek alapján nyílvánit véleményt.
  Sajnos a mai világban mindenkinek van joga, de kötelességeit már nem tartja fontosnak.
  A villamos hálózat környékének tisztán tartása két részből nagyon fontos, az egyik, hogy ne kerüljenek az emberek olyan közelségbe, hogy áramütés legyen, másik rész pedig a folyamatos ellátás - szolgáltatás - biztosítása.
  Sajnos azok akik nem veszik komolyan ezeket a tényeket emberéletekkel játszanak. Kíváncsi vagyok, hogy aki megengedi, hogy a hálózat közelében a fák megközelítsék a vezetékeket, mennyire engedné a gyerekét arra a fára felmászni, játszani, vagy aki például könnyelműen gyümölcsfát ültet a vezeték alá, milyen felelősséget érez, hogy gyümölcsszedés esetén áramütéssel is számolhat? A hozzászólásoknál előjött, hogy azt már mindenki érzékelné, ha nem lenne áram, mert az ágak rövid-zárt vagy vezeték szakadást okozna, de ennek ellenére mégis engedékenyek sokan.
  A villamos hálózatot én összehasonlítanám egy közúttal ebben a megközelítésben, mivel ott természetes, hogy az útra nem lóghat be ág, nem ültethető fa közvetlenül mellé, ... Ott miért egyértelmű ez a kérdés, a villamos hálózatnál miért nem vagyunk olyan szigorúak?
  Gondolkodásban nagyon sokat kell még változzunk, hogy ne csak elvárásaink legyenek, hanem a kötelességeinket is teljesítsük.”
 • 16. körike 2011. október 29. 21:27
  „Nem kellett volna értesiteni a Polgármestert,hogy gallyazás lesz? Brutalitás felsőfokon,gratulálok E.ON!”
 • 15. Bali84 2011. október 29. 19:35
  „Nem abból van a nézeteltérés, hogy visszavágták a fákat. Ezt a munkát valóban évente végezték. Most indokolatlanul olyan brutálisan végezték a munkát, amire senki nem számított.
  Nem nyírták, hanem ész nélkül elcsúfították a fákat. A fenyőfélék pl. sosem fogják regenerálni a koronáikat.”
 • 14. Anonim01 2011. október 29. 09:38
  „Nagyon jó, hogy az E.ON foglalkozik ezen a területen a fák ágainak levágásával, hogy biztosítani tudja a szolgáltatás zavartalanságát.
  Ha Önnél akadozna az ellátás és kiolvadna a hűtő. és este nem tudna tv nézni akkor azért reklamálna miért nem vágják le az ágakat, vagy az egész fát.
  Énnekem egy évembe került mire sikerült a gallyazást a közterületen elvégeztetnem mert az Önkormányzat és az E.ON egymásra hárította a feladatot.
  Gondolom mivel Önkormányzati terület ezért az önkormányzat rendelte meg, ott kell reklamálni nem az újságban.
  Én örülnék, ha rendben tartanák az Önkormányzat a területeit. nálunk sajnos ez nem így működik!”
 • 13. tosa2 2011. október 29. 07:26
  „Van akinek nincs hosszú hétvégéje és dolgozni kell akkor, amikorra a munkát kiadják. Ne kelljen már
  mindenbe belekötni.”
 • 12. CsabaKiraly 2011. október 29. 06:41
  „Fureszelni jajj de jo hali hali ho :-)”
 • 11. vonalkód 2011. október 28. 22:06
  „Kedves Jim Tonic a fák főleg a puha szerkezetűek nem 10- 15 hanem esetenként métereket is nőnek évente. Mindenhol így vágják a fákat (ezt évente ismételve). Ha nálad ezért nem lenne villany akkor azért lennél kiakadva, hogy miért nem vágták ki a fákat.
  A gajjazást az e on elvégzi, ha az embereken múlna sokan nem tennék meg, mint ahogy az önkormányzatoknak sincs rá figyelme.”
 • 10. miria 2011. október 28. 21:35
  „Tavasszal gyönyörüen ki fog hajtani ,nálunk is visszavágták az év elején .Itt is volt utána hiszti , egy-két nyugdijas , most meg szebb mint volt , formásabb koronája lett . Itt az a gond , hogy tul közel ültettek egy csomo fát a házhoz és most teljesen elveszi nemcsak a kilátást ,a fényt is .”
 • 9. Dwatson 2011. október 28. 21:29
  „Én úgy tudom hogy a terület tulajdonosának a kötelessége lenne a fák időbeni visszametszése,és amennyiben ez nem történik meg,akkor az e-on maga végzi el(díj ellenében)olyan módon hogy a fa ne okozhasson semmiféle kárt,mert üzemzavar esetén kötbér fizetési kötelezettsége van.A gallyazással megvárták amíg a fák a nyugalmi időszakba léptek,ezzel okozzák a legkisebb kárt a fának,ha már mindenképpen fűrészelni kell.”
 • 8. juhit 2011. október 28. 21:21
  „Józanparaszt!

  Ahol a légkábel megy a fák felett, valószínűleg a földkábel ott menne csak a fák alatt. Szted megkérnék a fákat, hogy tegyék a gyökereik alá a kábelt? :)))”
 • 7. anyádafatelepen 2011. október 28. 20:47
  „6. józanparaszt 2011.10.28. 20:36
  a kábelesítés árát meg majd te fogod megfizetni, ugye?
  ugyanis ahol meg lehet légvezetékkel is oldani ott nem köteles a szolgáltató saját költségén kábelesíteni. ha külön kérésre errre kérik azt az önkormányzat költségén lehet kivitelezni.”
 • 6. józanparaszt 2011. október 28. 20:36
  „1: ennyit értesz hozzá: frissen vágott fával tüzelnél? röhejes!
  egyszerü a megoldás: kötelezni kell az eon-t, hogy vagy kiváltja földkábellel a légkábelt, vagy olyan növényzetet telepít a fák helyett, amely nem nö olyan magasra.”
 • 5. soproni 2011. október 28. 20:20
  „Lehet az is,hogy életet mentettek vele!Esetleg,ha egy nagyobb szélvihar miatt baleset történt volna,akkor meg az EON-t tennék felelőssé a hanyagságuk miatt.Kedves tudósító,akkor Te lennél az első aki felháborodottan küldené a fotóit.
  1! Azt én sem értem,hogy mi köze ennek a halottak napjához?
  3!Az ágakat nem elég 10 centire a vezeték alatt levágni,mert akkor a későbbiek során hetente nyeshetnék.”
 • 4. Bali84 2011. október 28. 20:13
  „Azokat a fákat nagyon rég óta nyírják, hogy ne akadályozza a légvezetékeket.
  Eddig mindig meg tudták kulturáltan csinálni.
  Nagyon sok fával hasonlóan, indokolatlanul bántak el ennyire durván. Még olyanokat is letaroltak amik a telken belül vannak. Most megoldották, hogy többé ne legyen vele gondjuk, mert lehet ezek után lehet kivágni a fákat.
  Gondolom jött egy túl buzgó koma akinek hiba volt fűrészt adni a kezébe. De azt sem tartom kizártnak, hogy egy aktatologató panellakó mutogatta mit és hogyan kell vágni.
  Sajnos itt tartunk a XXI. században.”
 • 3. JimTonic 2011. október 28. 20:03
  „Senkialadár, elég levágni a vezeték alatt 10 centivel. Csak ez itt a Balkán. Így könnyebb volt.”
 • 2. mágnesmiska 2011. október 28. 19:19
  „Bjutiful. Ennyi erővel a föld felett 10 centivel is elvághatták volna.”
 • 1. senkialadár 2011. október 28. 18:40
  „nem értem mi köze a halottak napjának ahhoz hogy a környékén lévő közterületen mikor ritkítják a fákat -.-" lehet épp most vették észre hogy életveszélyt is okozhat ha leszakad egy ága a vezetékekre,sok mindennek nem sok értelme van de ez már felháborító a kedves tudósító kötekedése,ha ott hagyták volna fogadjunk holnap azt fotózta volna le hogy mennyire trehány az eon hagyja benőni a vezetékeket,legalább halottak napja előtt levágatták volna,nehogy ráessen majd az ott közlekedő tömeg fejére.
  a másik meg az hogy örüljenek hogy tél beállta előtt valaki rakott oda egy kis fát a bejárat elé,én nem panaszkodnék vinném felaprítani.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Túra a Dél-Hanság útvonalain

Október 23-ára a Rábaközi Lovaskub Farád hagyományteremtő szándékkal túrát szervezett a Dél-Hanság… Tovább olvasom