Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

Hajléktalanok alszanak az ATM előterében

"A hideg februári éjszakában a győri Bartók Béla úti OTP-bank előterében melegszenek/alszanak a hajléktalanok, a hajléktalanszálló helyett."


 

"2011. február 10-én este 23:53-kor fényképeztem ezt a képet. Itt az látható, ahogy a hideg éjszakában, a győri Bartók Béla úti OTP-bank előterében melegszenek/alszanak a hajléktalanok, a hajléktalanszálló helyett." - írja olvasó-tudósítónk, András.


Olvasóink írták

29 hozzászólás
12
 • 29. Kália 2011. február 20. 23:43
  „Sajnálom őket, de nem szeretem azokat, akik durván tarhálnak. Utálom, amikor ezt a kórház előtt teszik. Nem egyszer úgy vonszoltam el magam A-ponból B-be, tudván, ha elvágódom a földön senki nem fog megállni segíteni, szólni se volt erőm a tagnak, erre ő elküld melegebb éghajlatra... ???”
 • 28. Gombperec 2011. február 20. 20:26
  „Vajon a kedves hozzászólók közül hányan voltak már hajléktalanok? Szerintem jó helyen voltak ott, éjszaka aludni kell, nem kp.-t felvenni. Fizess inkább kártyával, ha muszáj. Ők meg hadd legyenek melegen.”
 • 27. holci 2011. február 20. 08:23
  „Van különbség hajléktalan, és hajléktalan között is!
  A szemtelen-erőszakos kéregetőket erélyesen el szoktam zavarni, még akkor is, ha nem engem, hanem pl egy nőt zaklatnak a parkolóban, mert nagyon felháborít.
  De volt már példa rá, hogy vettem 15 deka parizert, és 4 kiflit, odaadtam annak, amelyiken látszott, hogy nem a pénzre/piára hajt. Illedelmesen megköszönte, bizony ilyen is van.
  Őket sem lehet egy kalap alá venni, csak mert hajléktalan.”
 • 26. reszegenisjozan 2011. február 20. 07:57
  „Tényleg szomorú. Úgy, mint amikor kisgyerekes anyukát támadott le az egyikük. Ne általánosítsunk! Igaz, pár évtized alatt valóban találkoztam 2 (kettő) olyan hajléktalannal, aki "normális" volt. Az egyiknek kaját adtam, a másiknak én ajánlottam fel, hogy adok pénzt, és adtam is. Pedig nem kunyerált. Tisztázzuk!!! Aki hajléktalan, az gyakorlatilag semmilyen felelősséget nem vállal tetteiért. Ez az életmódjuk. Így AKARNAK élni!!!!!!!!!! Jó lenne ezt végre felfogni megtévedt, de nagyon jó lelkű embertársaim!
  Aki ezt nem hiszi, akkor szóljon, és megmutatom bármelIk hajléktalannak, hogy hogyan lehetne végre, ismét ember!”
 • 25. INVEKTUS 2011. február 20. 00:56
  „......................................................................
  Nem szolok semmit .
  csak szomorú”
 • 24. Josh30 2011. február 19. 21:31
  „Tudom, tudom, kedves AHA. Csak úgy vagyok vele, hogy most jó melegben üldögélek a házikómban, és gondolkodom. Próbálok gondolkodni azok fejével, akik ott alszanak egy vas nélkül a milliókat rejtő automaták tövében, és bár az otpbank (engedelmeddel inkább kisbetűvel írnám) nem erre építette a jó meleg előteret, azt gondolom, hogy teljesen jó célt szolgál az így is. Sokkal jobbat, mint ha CSAK az automaták volnának ott. Legfeljebb nem megyek oda éjfélkor pénzt felvenni.”
 • 23. AHA 2011. február 19. 20:26
  „Josh30
  Ez nem házikó hanem OTP BANK.Ez a bejárat.
  :-)”
 • 22. Josh30 2011. február 19. 20:01
  „Hadd aludjanak ott. Legalább van valami értelme annak, hogy efféle házikókat húznak fel egy lakás áráért két szem ATM fölé. Hideg van.”
 • 21. lr 2011. február 19. 16:59
  „Nekünk éjjel kettőkor támaszkodott a kapucsengőre egy ilyen szerencsétlen.
  Esetleg legközelebb megadhatom neki az itt védelmezők lakcimét és telefonszámát??”
 • 20. tricse 2011. február 19. 12:03
  „Jól tetted,hogy lefényképezted! A rendőrség NEM teszi jól,hogy engedi azt,hogy pl. a belvárosban nem lehet eltölteni az utcán nyugodtan 10 percet,hogy valamelyik ne zargasson,mármár erőszakosan! Ott kunyerálnak a Bécsi udvarban,szinte a kocsma ajtajánál és ha kapnak pénzt vajon hova mennek?Majd annak mondjátok a szent szövegeiteket aki esetleg ennek ellenére pénzt kivenni bemegy a bankba és kibírja azt ami utánna következik! Az erőszakos tarhálást! És ez a jobbik eset! Bár ez a jelző itt pont nem jó!:)Én párszor adtam már nekik pénzt csak hogy szabaduljak és ha csak 100 emberrel így járnak az már nagyon jó napi bevétel apukám!Több mint amennyit kemény munkával meg lehet keresni egy munkahelyen! És frankón adómentes!”
 • 19. zotya975 2011. február 19. 11:34
  „Azért ne poénkodjuk el a dolgot, a kutyának csinálsz normális kutyaólat éa nem fázik, emberknél kicsit bonyolultabb a dolog.”
 • 18. antalszabo 2011. február 19. 11:29
  „Az itt védelmezők talán felszólalhatnának értük. a Szarvas utcában létesülő krízisszálló ellenzőkkel szemben.
  Én sem tartom helyesnek hogy ott alszanak, és azt sem tartom helyesnek, hogy ki vannak telepítve , mint valami Ben-Húr filmben a leprások, a város szélére, KI KELL CSAK GYALOGOLNI, ÉS MEGTUDJA MINDENKI, HOGY MIÉRT MARADNAK MÉG ILYEN ÁRON IS BENT EZEK A SZERENCSÉTLEN EMBEREK A VÁROSBAN.Pénzük nincs, ezáltal buszra nem ülhetnek, gyalog pedig messze van, és életveszélyes, mert jó darabon még járda sincs.Általában az úttest szélén gyalogolnak, kitéve magukat annak, hogy bármikor elütheti egy autó. Volt rá példa nem is egy estetben,..
  Ezek az emberek részegen koszosan, maguk alá piszkítva élik mindennapjaikat, de szerintem nem mindegyik. Akik így élnek, azok már lecsúsztak és nem is akarnak kimászni a gödörből.
  Nem tudom mi lenne a helyes megoldás számukra. Ezek az emberek nem is engedik, hogy segíts nekik, egyet akarnak nap mint nap, ....meg legyen a bor, és a cigaretta. Talán nincs is fontosabb ezeknél a szerencsétlen sorsú a társadalom által is kirekesztett emberek napi életében. És valóban nagyrészt maguk tehetnek a sorsukról, . Tőlem is kért nem is egy hajléktalan pénzt cigarettát stb: de én nem adtam, cigarettát igen, de pénzt azt nem, inni nem adok.....!
  Hölgyek , Urak, kérem bocsássanak meg, hosszúra sikerült, de le kellett írnom a gondolataimat.
  Tiszteletem mindazoknak akik elolvasták!”
 • 17. csompi1 2011. február 19. 10:59
  „Van egy didergő pitbullom, de nem engedem be télen sem a házba, mert büdös. Esetleg ide elhozhatnám telente melegedni?”
 • 16. juggler 2011. február 19. 10:55
  „12.

  Nagyon ügyes vagy, hogy megtudod nyomni a jobb egérgomb tulajdonságokat. Szerintem erre bárki képes lenne, tök felesleges hozzászólás volt és értelme se sok volt...”
 • 15. Vakegér 2011. február 19. 10:39
  „Sajnos innen pár méterre a telefonközpontot és a városi könyvtárat összekötő felüljáróész lépcsősora alatt is lakik egy hajléktalan pár. Nem éppen gusztusos látvány, ahogy besz@rva, be p.s.lve kéregetnek tökrészegen nap mint nap.
  Nem az OTP bankautomaták mellett kellene melegedniük ezeknek az embereknek sem. Van hajléktalanszálló például.
  Kíváncsi lennék a hány ide író okostojás merne bemenni pénzt kivenni éjszaka az említett terembe.”
 • 14. győrikeksz 2011. február 19. 09:20
  „Mennyi kétszínű okoskodó írt ide. A hajléktalanoknak nem a bank előterében van a helye, engedély nélkül mentek be oda, igenis rontják a képet, nem oda valók. Ha ennyire jó fej itt pár ember engedje már be őket a saját előszobájába. Ha van hajléktalanszálló akkor ott a helyük. Pénzt sose adnék nekik mert rögtön elisszák mert már régen feladták a normális életet és csak lófrálnak a városban, de ha lehetőségük lenne dolgozni egyből továbbállnának. A beküldő jól tette hogy szóvá tette ezt az esetet, mert menjenek csak oda ami ki van nekik jelölve.”
 • 13. AHA 2011. február 19. 09:10
  „Semmi keresnivalójuk ott.Rendőrt kellett volna hívni nem fotózni.Nem hiszem,hogy bárki bement volna pénzt levenni ebben a helyzetben.Javaslom a nyavalygóknak,hogy vigyék haza őket!Mert megérdemlik.”
 • 12. Nebuchadnezzar 2011. február 19. 08:37
  „Nem jó az, hogy vannak emberek akiknek nincs hol lakniuk, de aludniuk lenne hol (a hajléktalanszállón). Azért hozták létre az ilyen intézményeket, hogy ne a pályaudvarokat, lépcsőházakat és bankok előterét lepjék el.

  Amúgy ha valakit érdekel, a telefonnal készített fenti kép részletei:
  Fájl módosításának dátuma és ideje: 2011:02:10 23:53:46
  Képkészítő eszköz gyártója: Sony Ericsson
  Képkészítő berendezés modell: W910i
  Használt szoftver: R1FA036 prg12009124_VODAFONE_SH 00.00”
 • 11. Muaddib 2011. február 18. 23:04
  „Az ilyen pofátlan hajléktalanokról csak rosszat mondhatok.(tapasztalat)
  Azért van nyitva helység, hogy biztonságban lehessen pénzt felvenni.
  Ha majd a nagy védelmezők hölgy ismerőseire hozzák rá a frászt pénzfelvevés közben vagy mit ad isten, elvesznek belőle egy kicsit, akkor nem lennétek ekkora védelmezők.
  Jó múltkorába magam voltam tanúja hogy egy kb. 16 éves kislánytól milyen erőszakosan próbált cigarettát kunyerálni, mivel nem dohányzott utána kp kunyerálásba ment át.
  A kiscsajon nagyon látszott hogy megijedt!
  A hajléktalan is észre vette, hogy figyelem és ezért vett vissza a lendületből ebbe biztos vagyok, ha úgy értékeltem volna, hogy be kell avatkozni, nem habozok az biztos.
  Meg kell kérdezni az ingázó diákokat, hogy mennyire erőszakosan lejmolnak a vidéki buszállomáson és a vasút állomáson, illetve a környékén!
  Azért mert hajléktalan még nem szabad neki mindent.
  Különben ha valaki annyira sajnálja őket, akkor engedje be magához.
  99 %-a gyenge idegzetű közveszélyes alkoholista nem is akarnak semmit tenni, azért hogy tisztességes életük legyen.”
 • 10. pamutzokni 2011. február 18. 21:22
  „Érdekes, most mindenki milyen megértő.... A padokon alvókat meg mindenki likvidálná
  Én tavaly 8-hoz hívtam mentőt. Volt aki nem hajléktalan volt, egyszerűen csak rosszul lett és összeesett. Persze mindenki elment mellettük, mert hogy biztos részeg...”
29 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pozsonyi rendszámú autó rendszeresen szabálytalanul parkol Győrben

Olvasó-tudósítónk, Gabi egy újabb tilosban parkolót kapott lencsevégre. Tovább olvasom