Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Győri diákok sikere Pécsett

A pécsi Zipernowszky Károly Műszaki Szakközépiskola a nyelvi előkészítő osztályok 5. nyelvi országos versenyét rendezte meg angol és német nyelvből.

A pécsi Zipernowszky Károly Műszaki Szakközépiskola a nyelvi előkészítő osztályok 5. nyelvi országos versenyét rendezte meg angol és német nyelvből, melynek három írásbeli és egy szóbeli fordulója volt.

A szóbeli döntőre 2011.március 21-én délelőtt 10.00 órakor került sor. A megmérettetésen a tanulóknak széleskörű nyelvi felkészültségről kellett számot adniuk. A negyedik, szóbeli forduló és döntő három részből állt:

* hallott szöveg értése

* beszélgetés adott téma alapján

* rövid terjedelmű szöveg- újságcikk, hír, irodalmi mű részlete véleményezése.

Két győri diák képviselte megyénket a döntőben. A német versenyre Varga Luca, a Jedlik Ányos Informatikai és Gépipari Középiskola nyelvi előkészítős tanulója jutott be az első 10 közé, angolból pedig Hontvári Tamás, a Baross Gábor Közgazdasági és Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskola tanulója. Varga Luca a harmadik írásbeli forduló első helyezettje is lett egyik társával holtversenyben, míg a végeredménye 4. helyezett, Hontvári Tamás pedig az angol döntő 7. helyezettje lett. A személyes sikerükön túl öregbítették ezzel iskoláik hírnevét is.

Itt található a verseny anyaga:
http://www.zipernowsky.hu/indexn.php

Tóth Lajosné

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szemétkupac Győrújbaráton a Fehérkereszt út mellett

Tudósítónk felvétele a nem túl esztétikus látványról. Tovább olvasom