Kisalföld logö

2017. 02. 19. vasárnap - Zsuzsanna -3°C | 7°C Még több cikk.

Győrben minden lezárást feloldanak, Kapuváron elöntötte a Rába olvasónk veteményesét - fotók

A kapuvári Kertalja utcában már egy ház pincéjébe is befolyt a víz hétfőn. Győrben a Lapos Tanszék alsó szintje is vízben.

19.38

A győri Móricz Zsigmond rakpartot és a Kossuth hidat is megnyitják hétfő este 9 órától!

19.09

A Rába folyó szintjének apadása miatt a Győr-Szol Zrt. hétfő este 8 órától ismét megnyitja Győrben a kezelésében lévő, Petőfi híd alatti ingyenes parkolót.


16.30

Az áradó Rába és a Duna Győrben:


Árhullám a Rábán, Győrben. Fotók: Mészáros Mátyás
Korábban írtuk:

Kiöntött a Kis-Rába a Kertalja utcában, odalett a vetemény, a sok munka - osztotta meg kapuvári olvasónk a szomorú hírt a kisalfold.hu Facebook-oldalán. Hozzátette, óráról órára nő az elöntött terület nagysága, már a pincébe is befolyt.

Fotó: Tudósító
Fotó: Tudósító

Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivője hétfő délelőtt úgy tájékoztatott: az elmúlt napok esőzései nyomán keletkezett árhullámnak jelenleg nincs utánpótlása, a kisebb folyókon már levonult, a nagyobb folyókon fokozatos vonul le az ár.

Az elmúlt 24 órában nem hullott csapadék a Nyugat-Dunántúlt érintő vízgyűjtők magyar és külföldi területeire. Az előrejelzések szerint a következő napokban sehol nem várható területi átlagban jelentős csapadék - közölte a szóvivő. Tájékoztatása szerint a Duna Nagybajcsnál hajnalban tetőzött 527 centiméteres vízállással. Kedd reggelre az elsőfokú készültség szintje alá csökkenhet a vízállás. A Rábán Rum térségében tart a tetőzés. A Lajta felső szakaszán apad, Mosonmagyaróvárnál lassú áradás miatt hétfő reggel elrendelték az elsőfokú készültségi szintet.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Napi kacsa: a szökőkútra váltottak a szárnyasok Győrben

Talán megelégelték az árhullámot? Tovább olvasom