Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Győr-Moson-Sopron Megyei Német Énekkarok találkozója - képgaléria

A Győr-Moson-Sopron Megyei Német Énekkarok találkozója már az elmúlt évezredre nyúlik vissza, hiszen először 1999. novemberében találkozott Kimlén 5 énekkar, számuk folyamatosan bővült, ma már 11 kórus mutatta be tartalmas műsorát.
Gálné Eller Mária, Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökének köszöntője, a magyar, valamint a magyarországi németek himnuszának éneklése után Ásványi Tibor, Kimle alpolgármestere nyitotta meg a rendezvényt, melyre dr. Nagy István, Mosonmagyaróvár polgármestere, térségünk országgyűlési képviselője is elfogadta meghívásunkat.


Győr-Moson-Sopron Megyei Német Énekkarok találkozója

Meglepetésként Tomasits Kata énekelte el a "Kell ott fenn egy ország." című számot, ezzel emlékeztünk azon egykori barátainkra, akik már nem lehetnek közöttünk. Wild Róbert, a Győr-Moson-Sopron Megyei Német Önkormányzat nevében köszöntötte a rendezvény résztvevőit, majd Fertőrákos, Bánfalva Mosonmagyaróvár Hegyeshalom Győrsövényháza Győr Levél, Máriakálnok Ágfalva és Schattendorf (AT), valamint Kimle Énekkarai és Kórusai mutatták be műsorukat a színpadon, a szünetben Mehringer József adott rövid ízelítőt harmonikaműsorából. A vacsorát követő órákban pedig a levéli Adél és Robi Duó fergeteges zenéjére rophatta mindenki.
Célunk, hogy a megkezdett utat a jövőben is folytassuk, egymás hagyományait, énekeinket a közönség számára rendszeres és igényes program kapcsán bemutassuk, kikapcsolódási lehetőséget biztosítsunk.

Főbb eredménynek tekintjük térségben, a megyében kialakult, a HACS és az országhatárain is átívelő gyümölcsöző együttműködést és a fellépő énekkarok valamint zenekarok közötti jó kapcsolatokat és a létrejött évtizedes baráti szálakat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csodálatos kaktusz Győrszentivánról

Górz Mónika, a Győrszentivában élő anyukája kaktuszaink fotóit küldte be. Íme a fényképek. Tovább olvasom