Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Győr-Gyárváros: mocsok és bűz a vasútállomáson - fotók

A Győr-Gyárváros vasútállomáson egyszerűen elviselhetetlen bűz fogadja a váróterembe igyekvőket. Gyomorforgató a látvány is."A Kandó Kálmán utca felől érkezve, az állomás irányába tartva rögtön baloldalt egy szeméttelephez hasonló bűz fogadja a "látogatót", akik megtekinteni tudják az ott lévő bűzös hulladékokat, akkor megtapasztalhatják, hogy a műanyag palackokon kívül élelmiszeres zacskók, dobozok, és minden nehezen bomló és környezetkárosító anyagok vannak elhelyezve, és feltételezhető, hogy ott hajléktalanok húzzák meg magukat éjszakánként. A beljebb haladás sem mutat jelentősebb változást, hiszen a külső része az állomásnak a levert vakolatokon túl, kitört ablakok, ahol betekintve egerek mászkálnak a bűzös rongyokon és szennyezett paplanok, háztartási eszközök mellett, párnák, evőeszközök, eltört székek, és mindenféle szemét látható. A váróteremben nincs semmi rejtőzködés, egy hajléktalan ágya uralja a baloldalon lévő ablak melletti placcot. Beágyazva, egy kis éjjeliszekrénynek is beillő kisszék, mellette borosüveg és szembe pedig egy paplan van kiterítve.Szörnyű, hogy hajléktalanoknak kell kényszerűségük miatt elfoglalnia a
várótermet, azonban az illetékeseknek be kellene látni azt is, hogy a
vasútállomásra nem csupán helyiek érkeznek, hanem az idelátogató külföldiek is. A látvány viszont nem mutat fényes karbantartást, nem ad bizonyítékot arra, hogy a tulajdonos cég igazán fordítana valamit is a helyiség korszerű állapotának visszaállítására. Ha nem is méreg drága bútorok és bejárati ajtók várnák az embereket, de legalább a kor követelményeihez mérten, tisztán tartva és várótermi mivoltának megfelelő minőségében várhatnák az utasokat Győr - Gyárváros állomásán. Nem nagy tennivaló lenne, csak az odafigyelésen kellene egy kicsit változtatni" - írja tudósítónk, aki fotókat is küldött a helyszínről.Olvasóink írták

 • 20. Accentos 2011. június 23. 23:30
  „Lassan szégyen lesz kimondani,hogy Gyárvárosban élek,ennek a városrésznek a megítélése vetekszik Újvároséval.”
 • 19. pintero 2011. június 23. 11:46
  „A gyori vasutallomason sem sokkal jobb a helyzet!Ez egy szegyen!!!!”
 • 18. Alina01 2011. június 21. 09:33
  „Győrben azt látom, hogy nem akarják észrevenni, hogy egyre nagyobb gond a hajléktalanok problémája.

  Nem akarják észrevenni, hogy egyre több van belőlük. Amíg nem a Széchenyi téren villognak addig senkit nem érdekel.”
 • 17. zoltee 2011. június 21. 01:11
  „Na, ez a mondat kihúzta nálam a biztosítékot: "az illetékeseknek be kellene látni azt is, hogy a
  vasútállomásra nem csupán helyiek érkeznek, hanem az idelátogató külföldiek is"

  Saját komment helyett inkább idéznék, talán az mindennél jobban kifejező. A Veréb is madár c. filmben az utolsó mondatot a Kis Kabos mondta, miután megkérdezték a határőrök, ő is hazalátogató magyar, aki már külföldi? Mire ő ezt mondja:
  "Nem kérem, én itthon maradtam, de tessék már minket is úgy kezelni, mintha hazalátogattunk volna..." !”
 • 16. 1olvasó 2011. június 20. 17:52
  „Az a baj, hogy ez a látvány egész Gyárvárosra jellemző.”
 • 15. bojtár 2011. június 20. 14:02
  „9. Hyppolit 2011.06.20. 12:15
  ne magadat szégyeld nem te miattad jutunk oda ahova jutunk(a béka seggébe)szégyelje magát ez a mocskos fidesz meg az mszp.”
 • 14. zsukov 2011. június 20. 13:32
  „15 éve már szakadék....”
 • 13. bojtár 2011. június 20. 13:28
  „A múltkor azt írták itt a kisalföld a cigányoknak nem tudnak annyi munkát biztosítani mint amennyien vannak.Kérdezem én akkor ki hazudik megint?”
 • 12. háté 2011. június 20. 12:48
  „Tarlos menjen az ....., - ki a kezelője a vasútnak és hozzátartozó kiszolgáló helységeknek?
  Nem lebontani, tisztán kel tartani és felügyelni, hogy az a kevés utazó jó véleménnyel legyen és ezáltal növekedjen az utazók száma.
  A marhanagy lóvékat elrakó okosoktól, miért nincs megkövetelve a legelemibb környezet védelem?
  Bármely ágazatra nézünk, egyszerűen "fotelből,-kurvák legyezésével szivartszívogatók" idegenekröhögnek ki bennünket magyarokat”
 • 11. anuvuk 2011. június 20. 12:36
  „Tarlós rendeletet Győrben is - ennyi!”
 • 10. prandesz 2011. június 20. 12:15
  „valami jó helyet keresek
  ahol egy sört belökhetek
  ahol a pincérek nem vernek át
  ahol nem vizezi senki a vodkát

  vonatra szállnék ha lehetne
  lelépni innen de jó lenne
  mi legyen velem nem vagyok álmos
  prostituált ez a város

  Aurora”
 • 9. Hyppolit 2011. június 20. 12:15
  „Lehet felettem pálcát törni, de elismerve nemzeti, irodalmi, zenei, sport és minden egyéb területen nagyjainkat (akár korlátlanul is visszamenőleg), szégyenlem, hogy magyar vagyok.
  Renitens gk-vezetői magatartások, anyagi levadászása a másiknak, tehetségtelenek törtetése, csókosok érvényesülése, szemetelés a világ minden részére jutva is, minden város tele van kutyaürülékkel, az üzletekben kifizetetlen áruk elfogyasztása, és stb..stb. S ha szólsz egy rosszul beparkolónak, örülj, ha nem fejel le.Sajnos (tisztelet a kivételeknek), ez a magyar...”
 • 8. 47győr 2011. június 20. 12:14
  „Nemrég volt szerencsém a Budapest-Kelenföld pályaudvaron átszállás miatt körülnézni. Valami borzalom, ami ott is van, a környezetéről nem is beszélve. Ez tragédia, mindez nem pénz kérdése, az volt az érzésem, hogy valami harmadikvilági pályaudvaron vagyok. Becs szóra, ha egyedül lettem volna, tán még félek is. Nos a Keszthelyről-Miskolcra tartó vonat se volt kutya. Mi itt a Budapest felé ne szóljunk semmit. Elkeserítő, hogy évtizedes mocsok volt mindenhol. Az igaz, hogy akinek tenni kellene valamit, az nem vonaton utazik. Nem akartam hinnia szememnek. Azért előfordulhat Gyárvárosban is külföldi, hisz elég sok vonat megáll itt, ha nem is túristára, hanem mondjuk rokonra gondolok.”
 • 7. Goldmund 2011. június 20. 12:14
  „Az állomásnak van forgalma, de leginkább munkába menő és onnan jövő emberek. Szerintem a legegyszerűbb lenne lebontani ezt az épületet, beültetni fűvel a helyét. Az utasok úgyis a peronokon várakoznak.

  Egyébként az "idelátogató külföldiek"-re hivatkozás egy kicsit bosszant. Ha csak egyszerű magyar, netán kizárólag győri adófizető emberek, nyugdíjasok, gyerekek járnak arra, akkor már nem is kéne rendbe hozni?”
 • 6. bojtár 2011. június 20. 12:12
  „örüljetek,hogy még vonat van”
 • 5. annobon 2011. június 20. 12:03
  „Mondjuk ez undorító! Viszont ez meg erős túlzás: "az idelátogató külföldiek is" Ugyan kérem, a külföldiek a Káptalandombra látogatnak meg a Széchenyi térre, nem Gyárvárosba!”
 • 4. győrikeksz 2011. június 20. 11:58
  „és itt most komolyan van utasforgalom? ezt nem hiszem el...”
 • 3. pozdorja 2011. június 20. 11:36
  „Attól hogy valaki szegény és/vagy hajléktalan még nem kell igénytelennek is lennie. Persze részegen nem érdekli őket milyen környezetben dőlnek el aludni.”
 • 2. OldSpice 2011. június 20. 11:30
  „csövesszálló”
 • 1. mais 2011. június 20. 11:25
  „Xörnyű!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felháborító ˝fanyírás˝

"Mosonmagyaróváron több esetben a virágzás kellős közepén felháborító módon nyírják meg a fákat. A… Tovább olvasom