Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Gyermeknap Bakonypéterden - fotók

Az idei évben május utolsó szombatján tartották meg az immár hagyományosan, a focipályán rendezett Bakonypéterdi Gyermeknapi Ünnepséget.

Ahogy az már négy éve megszokható, idén is fergeteges programmal rukkolt elő az Önkormányzat. A műsorok délután egy órakor kezdődtek a főzőversenyre történő regisztrációval. Mindenki saját alapanyagból főzhetett bármit, amit szeretett volna. Kerültek is a tányérokra jobbnál jobb falatok, mint például hagyományos marhapörkölt, gombával megvadított marhapörkölt, pásztortarhonya, halászlé és még folytathatnák a sort. Volt lovagoltatás, illetve póni lovagoltatási lehetőség a lázi Slánicz Ervin és lánya jóvoltából.

A sátorban rajzversenyen, arcfestésen, valamint az itt kialakított játszóházban tölthették hasznosan az időt a gyerekek a Pannonhalmi Gyermekjóléti Szolgálat és Szociális Intézmény munkatársainak köszönhetően. Ilcsik Mihály, Ilcsikné Gerencsér Mónika, valamint Kovács Attila íjászoknak köszönhetően megismerkedhettek a gyerekek a hagyományos, valamint a modern íjakkal. A Nicsi Judo klub tartott bemutatót, melyet nagy érdeklődéssel kísértek figyelemmel a gyerekek. Dalos gyermekműsorral kedveskedett az ünnepelteknek Szórádi Árpád, és Papatyiné Tóth Tünde.

Galéria!

Természetesen megtalálható volt a lurkók nagy kedvence az ugráló vár is. Ezen kívül volt céllövölde, valamint ingyen fagylalt a bakonyszentlászlói Soós Lajos felajánlásának köszönhetően. A kerékpáros ügyességi versenyre saját biciklivel lehetett jelentkezni.

Az akadálypálya nehézségéről a Pannonhalmi Rendőrőrs munkatársai gondoskodtak. A gyerekek egyúttal a rendőrautót is felfedezhették. Volt kistraktorozás, foci, egész délután büfé is. Itt szeretnénk megköszönni a csokoládé felajánlást Jelencsics Imrénének. Nem szabad megfeledkeznünk a lelkes lángossütő csapatról sem, akik név szerint a következőek: Tilai Vilmosné Magdi, Papp Sándorné Marika, Mázi Imréné Csilla, Sáriné Kubola Szilvia. Ők voltak azok, akik megállás nélkül, egész délután sütötték a finom lángost a szép számban megjelent érdeklődőknek.

A délután fénypontjaként délután hat órakor megérkeztek a Veszprémvarsányi Önkéntes Tűzoltók, akik vállalták azt, hogy egy egész napos tűzoltóversenyen történő megmérettetés ellenére, műszaki mentési bemutatót tartanak. A bemutató a nagyszámú érdeklődő legnagyobb megelégedettségére zajlott le. A műszaki mentés során hidraulikus feszítővágóval mentést szimulálva szétvágásra került egy személygépkocsi. Ezután ugyanezen gépkocsi került felgyújtásra, ahol a tűz eloltása került bemutatásra. A Four Szabó Kft.-nek köszönjük, hogy rendelkezésünkre bocsátottak egy személygépkocsit a tűzoltó bemutatóhoz.

Remek hangulatú Gyermeknap volt, csupa mosoly-arcokkal. Reméljük mindenki nagyon jól érezte magát!

Ezúton is szeretnénk megköszönni Bolla Tünde polgármesternek, illetve a segítőinek az áldozatos munkát, hogy ez a jól szervezett Gyermeknapi rendezvény ismét megvalósításra került.
Szeretnénk megköszönni a támogatóinknak a sok-sok felajánlást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Parkolási gyöngyszem, avagy hogyan álljunk meg a járdán - fotók

"Ha a cél az volt, hogy elzárja az utat a babakocsisok elől, akkor sikerült, mert nem fértem el… Tovább olvasom