Kisalföld logö

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 9°C | 16°C Még több cikk.

Gyermeknap Agyagosszergényen

A napokban a Babos József Térségi Általános Iskola (BJTI) Agyagosszergényi Tagiskolája gyermeknapot szervezett alsós diákjainak.

A gyermeknapi programok között csapatonkénti akadályverseny, szellemi és ügyességi játékok, dramatizálás, rejtvényfejtés, az iskola dolgozóinak gyermekkori fotóinak felismerése, családtagjaik csoportosítása, településünk műemlékeinek felismerése és a legidősebb ember felkeresése és behívása volt a délelőtt folyamán - számolt be Füziné Németh Rozália, tagiskola tagintézménye, és a művelődési ház vezetője.

A délután során arcfestés, apa-fiú futballmérkőzés, lufis táncverseny, távirányítós kisautók versenye, lassúsági kerékpárverseny és szalonnasütés szerepelt.

Füziné Németh Rozália így folytatta: a délután családi nappá nőtte ki magát, hisz hívásunkra sok szülő érkezett és együtt töltöttük el a kellemes délutánt estébe nyúlóan dalolva, beszélgetve, közös játékkal.Szerencsére az időjárás aznap csodálatos volt, így minden tervezett programunkat le tudtuk bonyolítani. Köszönet érte a tanító néniknek.
Vasárnap délután a helyi óvoda tartotta nyilvános tanévzáró ünnepélyét és a nagycsoportosok ballagását a művelődési házban.

Ezt követte a gyermekek és a szülők megvendégelése, amelyhez a pedagógusok és szülők is hozzájárultak. A felhőtlen játszadozás után a falu apraját és nagyját a Habakuk Bábszínház szórakoztatta A rút kiskacsa című előadásával, amely a felnőtteknek ugyanolyan felhőtlen kikapcsolódást nyújtott, mint a gyermekeknek.

Azt követte volna a falu májusfájának kiszedése, amely szülői közreműködéssel másnap valósulhatott meg a szakadó eső miatt.
Reméljük, hogy az Agyagosszergényben levő valamennyi gyermeknek emlékezetessé tudtuk tenni ezt a hétvégét, hisz minden programunk ingyenes és látogatható volt számukra.

Fontosnak tartjuk, hogy a jövő generációját oktassuk-neveljük, jól érezzék magukat kis falunkban, kötődjenek hozzá és egymáshoz. Fogjanak össze nemes célok érdekében, ápolják hagyományainkat és később, tanulmányaik befejeztével is térjenek ide vissza, hogy egy élő, magyar falu lakosaiként tevékenykedjenek felnőtt korukban - zárta Füziné Németh Rozália.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jégeső Pápán

Tudósítónk egy képet küldött, amely Pápa külterületén készült jégeső után. Tovább olvasom