Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Gránátot találtak Gyirmóton - Visszaköltözhettek a lakók - térkép

A második világháborús páncéltörő gránátot elszállították a Szent László utcából.
20.35 - Elszállították a világháborús szerkezetet

Egy második világháborús szerkezetet találtak - még hétfőn! - Gyirmóton, folyóparti részen, építkezési munkálatok, parkrendezés közben a rendőrség tájékoztatása szerint.

Járőrök őrizték a területet, hogy senki ne közelítse meg, amíg nem érkeznek a helyszínre a szakemberek. Azt a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének tájékoztatásából lehet tudni, hogy egy páncéltörő gránátról volt szó, 75 milliméter átmérőjű, német robbanótestről, amit nem lőttek ki.

Amíg a tűzszerészek beazonosították, a környéket kedden lezárták és nyolc családi ház lakóit megkérték, hogy hagyják el otthonaikat.

Fél óra múlva viszont már hazamehettek. A gránátot a honvédség szakértői a győr-gyirmóti Szent László utcából központi gyűjtőhelyükre szállították.

19.50 - Egy páncéltörő gránátot találtak Győr-Gyirmót városrészében még hétfőn - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-vel.

Várkonyi Melinda ismertetése szerint a Szent László utcában parkrendezés közben találták a 75 milliméter átmérőjű, második világháborús német robbanótestet. A nem kilőtt állapotú gránátot a központi gyűjtőbe szállítják.

A beazonosítás idejére száz méteres szakaszon lezárták a Szent László utcát, továbbá nyolc családi házat kiürítettek, ezeket a lakosságvédelmi intézkedéseket már feloldották - tette hozzá.

Korábban - Bombát találtak Gyirmóton. Portálunk úgy tudja, hogy az úgynevezett Zúgó réten akadtak a szerkezetre. A Szent László utcát lezárták a településen, és a környékbeli lakóknak el kellett hagyniuk házaikat.


Bombát találtak Gyirmóton nagyobb térképen való megjelenítése

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy ajándék a Vitnyédi Tagiskolának

Egy interaktív táblát kaptak, amit már használatba is vehettek. Tovább olvasom