Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Gönyű női kézilabda csapat kontra Bőny labdarúgó csapat

Akik most valamilyen sportbeszámolóra számítanak azok csalódni fognak - írta levelében Lakatos Attila.

Németh Zsoltné Sári és Fekete Lászlóné Kriszti ötletén felbuzdulva Bőnyön járt a gönyűi női kézilabda csapat néhány tagja 2010. július 17-én (szombaton). Reggel fél hatkor indultunk. Sportfelszerelést senki sem hozott magával, csak kesztyűt. Ugyanis nem mérkőzésre készültek lányaink, asszonyaink, hanem valami egészen más fontos dologra.
Bőnyön aztán a lelkes kis csapathoz csatlakoztak a bőnyi foci csapat tagjai is. A két csapat tagjai innentől kezdve EGY CSAPATOT alkottak és elkezdődhetett a munka.Lányaink ugyanis azért érkeztek a szomszéd településre, hogy segítsenek az árvízi védekezéskor kihordott homokzsákok visszahordásában és azokat kiürítsék. A CSAPATHOZ csatlakozott a két település Polgármestere Major Gábor (Gönyű) és Dr. Muraközi László (Bőny).

Az a néhány óra, amelyet ott töltöttünk rádöbbentett bennünket, hogy milyen sok tennivaló van még Bőnyön az ár-,és belvíz után. Kellemesen elfáradtunk az edzésnek sem utolsó munkában. Az pedig külön jó érzéssel töltött el bennünket, hogy láttuk a bőnyiek szemében az őszinte köszönetet, amit nem is vártunk el. S talán egy kis erőt is merítettek ottlétünkből.
Szép volt lányok! Ez férfimunka volt!...Ez a kis tudósítás nem azért született, hogy világgá kürtöljük, hogy mi aztán milyen nagyot tettünk, sokkal inkább azért, hogy más csapatokat, egyesületeket, baráti társaságokat buzdítsunk hasonló segítségre.

Aki segíteni szeretne Bőnyön az árvíz utáni munkálatokban itt megteheti, biztosan örömmel fogadják: 96/351-011-es telefonszámon, vagy a bony3@index.hu e-mail címen.

Olvasóink írták

 • 6. MetalAtus 2010. július 27. 10:04
  „T CLin!

  Azért nem voltam ott mert a maradék iszapot szedtem össze a pincénkből hogy újra tudjuk betonozni, és egyedül csináltam mert Édesapám a zsákhordásnál dolgozott markológéppel...
  Amúgy meg az égig magasztalt 20-25 emberből csak 1van a képen... Pont az aki nélkül mégnagyobb gáz lett volna az árvízeknél, mert a szervezése messze felülmúlta a polgármesterét!
  A többiek a képen pedig tudom h olyanok akikre lehet számítani, mert mindkét árvíznél együtt zsákoltunk éjjel-nappal...
  Nekem az a bajom az egésszel h a mi polgármesterünk is csinálhatta volna azt amit a mezőörsi... Így lett volna tisztességes!!!”
 • 5. clin 2010. július 26. 07:53
  „Nagyon köszönjük a gönyüi segítséget a csapatnak, Major Gábor polgármester Úrnak!
  És ne feledkezzünk meg arról a családról sem akik Szigetszentmiklósról jöttek és egy hétig ürítették a homokzsákokat reggeltől estig! Nagyon köszönjük, hálásak vagyunk! Aki meg megszólta Őket az helyett, hogy segített volna, szálljon egy kicsit magába!”
 • 4. clin 2010. július 26. 07:46
  „MetalAtus!

  Ha a képet figyelmesen megnézed, akkor látsz ott párat! Na meg a zsákok összeszedéshez is kellett pár ember! Te szombaton melyik részen voltál?”
 • 3. SPS 2010. július 25. 02:48
  „Üdv MetalAtus!

  A történet tényleg aról szól, hogy mások is segítsenek, ha tudnak.
  Amúgy véleményeddel megtisztelsz bennünket. Köszönjük!

  Lakatos Attila”
 • 2. SPS 2010. július 25. 02:48
  „Üdv MetalAtus!

  A történet tényleg aról szól, hogy mások is segítsenek, ha tudnak.
  Amúgy véleményeddel megtisztelsz bennünket. Köszönjük!

  Lakatos Attila”
 • 1. MetalAtus 2010. július 24. 10:44
  „Ez tényleg nagyon szép munka volt, köszönjük!!!

  Kérdezem én: hol voltak/vannak az "árvízi hőseink" akiket kitüntettek?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tapló parkolók

- Vajon nyerték a lottón a jogsit? - teszi fel a kérdést olvasó-tudósítónk e-mailjében, amelyhez… Tovább olvasom