Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Gólyavárás Nyúlon!

Az összefogás eredményt hozott. A gólyafészek időben elkészült Nyúlon.

A már érkező gólyáknak, új otthont kínálunk a letelepedéshez. Amatőr természetbarátok vagyunk. A madarak és védelmük, kedvenc időtöltésünk. Környezetünkben megkeressük, megfigyeljük őket. Így derült ki 2008 nyarán, hogy a nyúli Tsz. Major területén lévő gólyafészek megsemmisült. Eltűnt a madár költőhelye. Tenni kell valamit! Elhatároztuk, a fészket pótoljuk, újat építünk. Megkezdődött a szervezőmunka.

Szakmai felkészülés, anyagbeszerzés. Villanyoszlop, betongyám, fészektartó kosár. Erre a három elemre volt szükségünk, valamint gépi és kézi munkaerőre. A nem mindennapi építkezéshez, kerestük és megtaláltuk a lelkes támogatókat, adományozókat és segítőket.Egy használaton kívüli villanyoszlopot Horváth Tivadar (DOLKER Kft) mint magán ember ajándékozott nekünk.

A Nyúli Önkormányzat a betongyámot biztosította számunkra.
Szakmai kérdésekben, és a fészektartó kosár biztosításában Balsay Sándor úr volt a segítségünkre. Jánossomorjáról saját gépkocsiján hozta házhoz a szerkezetet. A megyei fehér gólya szakértő tanácsaiért, önzetlenségéért, külön köszönettel tartozunk.

Az anyagok mozgatásához több alkalommal markos emberekre, szállító eszközökre volt szükségünk. Ács Tibor asztalos mester, és dolgozói, ebben jeleskedtek. A fináléban Pintér Imre madártenyésztő, Kállai László és Sári Károly madárbarátok segédkeztek.

Az internetről a Grafomán Gólyalesők fórumának baráti csapata, lelkesen buzdított, erősítette a kitartásunkat. Köszönjük a jó szándék mellé álló embereknek, a kivitelezéshez nyújtott mindennemű támogatást, segítséget, összefogást!

A munkálatokat sikeresen elvégeztünk. Áll a gólyafészek, a csodálatos madarakat várjuk vissza Nyúlra. Ironikusan, épp a Tavasz utcába!

Baranyi Benedek és neje

Olvasóink írták

 • 2. Kutyuli 2009. április 03. 23:30
  „Töltéstavára szerdán érkeztek meg a gólyák. Tavaly nem voltak ott a fészkükön. Remélem, hogy Nyúlra is
  hamarosan megérkeznek a világ legszebb madarai. Fekete István a menyországból irányít minden KELÉ-t, hogy haza érjenek. Ez a haza már csak úgyis az övék, nem tudják, hogy lassan már az ő fészkük is eladó lesz.
  Melegséget érzek a szívemben azok iránt, akik "otthont" építettek nekik. Vigasztal, hogy még van miért élni?
  Kérem jelezzék ha megérkeznek! Ennyi boldogság jusson nekem is.”
 • 1. omm 2009. április 01. 12:44
  „gratula!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áldatlan állapot uralkodik...

Áldatlan állapot uralkodik a győri Bercsényi Liget 71. számú sarokház közvetlen környezetében. A… Tovább olvasom