Kisalföld logö

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -1°C | 9°C Még több cikk.

Gáláns gesztus a GYSEV-től

Tudósítónk arról számol be, hogy a GYSEV rugalmasan állt hozzá a problémához: a budapesti bombariadó miatt jókora késéssel induló IC kivételesen megállt Fertőszentmiklóson.

Komisz nap volt július 29. Vagy talán mégse?

Fertőszentmiklósi kertem békéje után ugyancsak megviselt a pesti aszfalt, forgatag, lárma, no meg a tikkasztó hőség. Nagyon vártam hát a 17:05-ös vonat indulását, de ˝ 5-kor becsapott a bombariadó, kiürítették a Keletit. Jó két órán át tipródtam, aszalódtam sok század-magammal – étlen, SZOMJAN – a főportál előtt. Háttér-lármának ott volt a Metró-építkezés, 7-es busz, sziránázó autók. A káosz élményszámba ment, s nagy megkönnyebbülés volt a kb. 19 órai indulás!

Tudtam: a soproni IC nem áll meg Fertőszentmiklóson. Kivételesen nehéz s terebélyes cókmókommal már elképzeltem az átszállás nehézségeit – de ez benne volt a pakliban.

Győr után hamarosan megkérdezhettem hát vonatkísérőnket, Palik Pált: (Talpig úriember, aki puszta megjelenésével nyugalmat s kiegyensúlyozottságot áraszt. Hajnalok hajnalán kezdte munkanapját, s bizony 22:00 jócskán elmúlt, mire befejezhette. Talán a kimerültség határán, mégis nagyon kedvesen várta kérdésemet:)
- Ha Csornán, vagy Kapuváron leszállok, mikor jön vonat, ami Fertőszentmiklóson megáll?
- Hááát... Tudja mit, Asszonyom? Megkérdezem a „főnököt", s ha beleegyezik, az Ön kedvéért pár pillanatra megállunk Fertőszentmiklóson...

S lőn csoda: a GYSEV igazán flott IC-járata – ha talán rövidebb, mint egy percre, de – megállt Fertőszentmiklóson! Ez az igazán gáláns gesztus egy szempillantás alatt jóvátette az egész nap gyötrelmeit. Hála és köszönet érte!

M.-Hajdú Éva

Olvasóink írták

  • 1. Én is utas 2008. július 30. 19:57
    „Szép volt GYSEV!
    Nem óriásplakát hanem ilyen viselkedés vonzza az utasokat!
    A kalauz Úrnak külön gratulálok!
    Bandi”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mecsetet keresnek a csókaikői vár területén

A hét végén kirándultam a Mór mellett fekvő, gyönyörű környezetben álló Csókakőre s az ott található… Tovább olvasom