Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Fúvószene Mosonmagyaróváron - fotók

Újabb sikeres fúvószenei koncert a mosonmagyaróvári Flesch Károly Kulturális központban.

A mosonmagyaróvári Kühne Koncert Fúvószenekar idén is megtartotta hagyományos tavaszi koncertjét a helyi Flesch Károly Kulturális Központ színháztermében Hernádi Sándor karmester vezetésével.

Vendégként fellépett a Mosonyi Mihály Zeneiskola Ifjúsági Koncert Fúvószenekara Szilli Ákos vezényletével, valamint a Haller iskola Fantázia Majorette Csoportja Szalainé Sándor Katalin irányításával. Az előadást színesítette az újonnan alakult Kühne Zenetanoda óvodáskorú tagjainak énekműsora Pusztai Kinga felkészítésével.

Fúvószene Mosonmagyaróváron. Fotó: Talpas Balázs


A műsort vezette és a műveket szerzőikkel együtt bemutatta Bencsik Tibor.
A koncert keretében a zenekar vezetősége köszöntötte az új zenekari tagokat, a 12 éves Preier János Kendét, aki negyedikes zeneiskolás trombita szakon, Kövesdi Károlyt, aki már régóta zenél, de a Kühne zenekarban még új tag, szaxofonon és klarinéton mutatta be tudását a nagy tapssal jutalmazó közönségnek.

Öt éves kitűzőt kapott Tóth Bence, aki a budapesti Weiner Leó Zeneművészeti Szakközép Iskola végzős tanulója, tubán adta elő szólószámát, nagy sikert aratva a közönség soraiban.

A Debrecenben rendezett nemzetközi egyetemi rézfúvós versenyen megosztott első helyet ért hangszeres tudása. E műsor keretében vehette át a hangszeres tudását továbbfejlesztendő zenekari támogatást igazoló oklevelet is.
15 éves kitűzőt kapott Keszei Barbara, ki szaxofonjával veszi ki részét a zenekar munkájából és Závori Tamás, ki a dobok mellett ad számot tudásáról rendszeresen.

30 éves kitűzőt kapott Kránitz Pál alapítványi titkár, aki ha a szükség megkívánja, a cintányérokat veszi a kezébe.

A zenei repertoárból nem hiányozhatott a szóló sem, Vámos Gábor a zenekar elnöke fiával, ifj. Vámos Gáborral fújt együtt, Hockstock Tibor az Il Silenzio-t adta elő trombitán, Kövesdi Károly Polka - klarinétra című darabot, ifj. Vámos Gábor pedig a Bayrische Polka-t fújta el harsonán. Az indulókkal, kedvelt és ismert olasz melódiákkal, komolyzenei feldolgozásokkal felépített műsor nagy tetszést váltott ki a fúvószenét kedvelő közönség körében, visszatapsolva a zenészeket egy ráadás szám erejéig.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tönkretették a játszótéri libikókát Győrben

˝Szándékosan törték ki az egyik lábat, mivel a másik masszívan tovább áll, megmozdítani sem lehet˝ -… Tovább olvasom